Mothermoth Mothermoth komentáře u knih

☰ menu

Nekompromisně Nekompromisně Iva Procházková

Vydano 2019? Az je z toho jednomu uzko, kolik paralel se soucasnosti v knize lze najit.

22.02.2024 4 z 5


Záludnosti těla Záludnosti těla Barbora Klárová

Výborně čtivá, srozumitelná a zábavná zároveň. Holčička Pěvule a víla mžitka nás s dcerkou (11) moc bavily, ažnám bylo líto, když jsme dočetly.

19.01.2023 5 z 5


Vojvoda z Montgomery Vojvoda z Montgomery Evie Dunmore

Historicka linie zajimava, linii “cervena knihovna” jsem se nechala zaskocit, not my cup of tea. Neco mi rika, ze do pokracovani nepujdu.

10.08.2022 2 z 5


Střepy: Ruská invaze na Ukrajinu očima českých spisovatelů Střepy: Ruská invaze na Ukrajinu očima českých spisovatelů kolektiv autorů

Deset ruznych autoru, deset ruznych textu a se vsemi je mozne se ztotoznit. Prozite pocity z valky, ktera je tak blizko, zformulovane do vet. Koktejl beznadeje a oprimizmu.

29.07.2022 5 z 5


Peníze od Hitlera Peníze od Hitlera Radka Denemarková

Uf, to bylo hodne náročné. Styl mě bavil, ty neustále střídající se obrazy, někdy je třeba zastavit se a vše si srovnat. Náročné to bylo hlavně obsahem. Není to první kniha tohoto žánru, co jsem četla, přesto mě vždy totálně sejme neuvěřitelná lidská krutost. Ať už pramení ze strachu, zbabělosti nebo hamižnosti. Některé obrazy mi v hlavě vydrží ještě dlouho.

13.07.2022 4 z 5


Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Dlouho mě knížka nepohltila tak, jako Alicina síť. Historické svědectví podane velmi poutavě. Nechybí silný příběh, napětí, vykreslené postavy. U takových knížek mě baví hledat si fakta, prohlížet si skutečná místa alespoň na fotkách.

10.07.2022 5 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Ve srovnani s “Za zavrenymi dvermi” vlastne oddechovka, nicmene velmi ctiva. Clovek nepotrebuje mit nervama okousane nehty, kdyz se chce uvolnit cetbou, ze;)

01.07.2022 4 z 5


Nikdy se nevzdávej! Nikdy se nevzdávej! Benjamin Ferencz

Mala rozsahem, obrovska obsahem. Prime a jednoduche formulace ziskavaji v dnesnich dnech uplne nove rozmery. Tato “knizecka” snadno strci do kapsy mnohastrankove motivacni, casto nudne bichle. Laskavost, tolerance, nadeje, cilevedomost, zdravy zivotni styl, … Je tam vse, a to mile, ctive a zabavne. Neuveritelny clovek!

18.04.2022 5 z 5


Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

Když už člověk přivykne třeskutému humoru v kazdé větě, je to fajn cestovatelská “příručka”. Upřímná. Žádné: “kdo to neviděl, jakoby nežil”. Zkušenost s Kubou mám asi o 10 let starší než autorka a bylo proto při čtení zajímavé porovnávat osobní zkušenost s popisem. Popis je velmi realistický. Děda komouš je pro atmosféru knížky dokonalým doplňkem a paní spisovatelka je hrdinka.

10.04.2022 2 z 5


Tipy a triky pro výuku cizích jazyků Tipy a triky pro výuku cizích jazyků Petr Hladík

Geniální jednohubka. Často mě odradí rozsah těchto publikací, které mají být učiteli zdrojem a oporou a často se mi stane, že se jen těžko prokoušu zdlouhavým úvodem a popisem všech výzkumů a průzkumů. Pokud vás zajímají opravdu praktické tipy - zde jsou naservírované k okamžitému využití.

20.03.2022 5 z 5


Kouzelnická parta Kouzelnická parta Neil Patrick Harris

Milé, zábavné, obohacené rébusy. Čteno s desetiletou dcerou, bavilo nás to obě.

27.02.2022 5 z 5


Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Tak to byla jizda! Do knizky jsem se trochu premlouvala, nakonec jsem ji vzala jednim dechem. Presne jak pise Pdede v predchozim komentari - seznam postav by se hodil. Nedelala jsem si ho, tak to byl takovy trenink mozku:). Mix postav se vsemi myslitelnymi problemy spojeny do jednoho pribehu … Stalo by za to si to ted dat jeste jednou, kdyz uz clovek vi. A nebo nevi? :)

20.02.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Za takto osobni a neskutecne drasajici vzpominky, o ktere se pritel Eddie podelil s celym svetem - nikoliv aby plakal, ale aby oslavoval zivot a jeho krasy - nelze dat jinak nez 5*
Nesmi byt zapomenuto!

09.02.2022 5 z 5


Usmát se a poodstoupit Usmát se a poodstoupit Karel Nešpor

Pan Nespor timto dilkem strcil do kapsy takzvane self help zalezitosti, se kterymi se rozrthl pytel. Tohle me bavilo a konkretni rady a navody podane strucne, jasne a zabavne uplne lakaji k vyuziti. A rozhodne zamirim na jeho webovou stranku pro dalsi …

07.02.2022 5 z 5


Terapie vínem Terapie vínem Lucie Melicharová

Ups, chvilemi jsem mela pocit, ze ctu nakupni seznam riznuty ruzovou knihovnou. Cetla jsem kvuli ctenarske vyzve. Jednohubka co neublizi.

04.02.2022 2 z 5


Pro smrt uděláno: živé rozhovory o posledních věcech Pro smrt uděláno: živé rozhovory o posledních věcech * antologie

Rozhovory o zivote, umirani a o tom, co bude “potom”. Lide ruznych profesi maji ruzne pohledy na vec a clovek ma sanci s nimi konftontovat ten svuj. Mam za sebou cerstve ztratu jednoho z nejblizsich a jen tezko se mi to prijima. Rozhovory s casto povolanymi lidmi (farari, hrobnik, filozofove, lekari, umelci, …) mi poskytly citlivou utechu. Obzvlast rozhovor se zakladatelkou Cesty domu, Martinou Špinkovou.
Kniha je plna skvelych portretnich fotografii.

09.01.2022 5 z 5


Přepište dějiny Přepište dějiny Michal Stehlík

Svizna jizda ceskymi dejinami aneb jak nase chovani dejiny ovlivnuji dodnes. Utrzkovite, strucne, takze snadno vstrebatelne. Takove zrcadlo pro dnesni politiky a jejich “modelovani” ceskych dejin.

30.12.2021 5 z 5


Tibbles Tibbles Michal Šanda

Milá jednohubka pro milovníky zajímavostí. Nádherné ilustrace.

29.12.2021 5 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Četly jsme s desetiletou. Skvělá zápletka, spousta věcí k zamyšlení, opet velmi vydařená a vezme si z ní dítko i dospělák. Ach ten konzum.

27.12.2021 5 z 5


Cesta na svět Cesta na svět Jana H. Hoffstädter

Čteno s desetiletou, velmi citlivé a srozumitelné, krásné ilustrace.

12.10.2021 5 z 5