Terapie vínem

Terapie vínem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474185/bmid_terapie-vinem-4WZ-474185.png 3 18 9

Příběh vypráví o pětici žen kolem třicítky, které jsou kamarádkami na život a na smrt. Každá z nich má nějaké své tajemství a ukazuje, že ačkoliv se život někdy zdá být pod povrchem růžovým, hluboko uvnitř tomu tak být nemusí. Nejlépe jim však je, když jsou spolu a mohou se vypovídat u sklenky dobrého vína. Dita je dva roky vdovou a už cítí, že je připravena na lásku. Zora přehodnocuje svůj život v okamžiku, kdy zjistí, že je těhotná. Emma je psycholožkou v manželské poradně, která dokáže ohledně vztahů poradit všem ostatním, jen ne sobě. Innino manželství se řítí do záhuby, podaří se jí ho zachránit? Sára natolik popustila uzdu dobrodružství, že za to musí později pykat. Romantický příběh opředený erotikou a humorem.... celý text

Přidat komentář

Gaboskaaa
30.12.2022 3 z 5

Na jednu stranu je knížka poměrně čtivá, ale v mých očích dost naivní, až příliš přímočará.. několikrát jsem čekala podle textu zvrat a ono zůstalo při sladké růžové knihovně…

mison78
21.04.2022 3 z 5

Čekala jsem odlehčené čtení, ale celé se to točilo v podstatě kolem sexu, partnerských vztahů a srazech u vína. Dočteno jen kvůli výzvě.


Boby17
20.02.2022 4 z 5

Knížku jsem si vybral, abych mohl splnit šestý úkol ČV 2022. Příběhy pěti kamarádek v průběhu několika měsíců, manželské a partnerské vztahy, radostná očekávání i zarputilé mlčení se smutným koncem jedné rodiny. To všechno jsem zde našel, takže hotovo, splněno. Jsem ale zcela rozpolcený, jak ohodnotit. Já to vidím přesně napůl mezi trojkou a čtverkou, tak se shovívavě přikloním k lepšímu počtu hvězdiček.

Mermaid
05.02.2022 2 z 5

Budu se snažit být hodná, koneckonců ne každý má odvahu a schopnosti nějaký text dokončit, vytáhnout z počítače a nechat tisknout.
Mám pocit, že autorka tam vkladala hodně že sebe, takže bych ji odhadla na menší plnoštíhlou brunetu, původem z Jirkova nebo Chomutova, která má ráda jídlo (hlavně sladké a pizzu) a víno, pochopitelně. Když někam cestuje, ráda studuje průvodce.
A mohla bych pokračovat dál a dál, ale už by to bylo moc osobní a já jsem slíbila být hodná.
Má sklenice vína to tedy není, ale rozmlouvat tuhle knížku nikomu nehodlám.

Mothermoth
04.02.2022 2 z 5

Ups, chvilemi jsem mela pocit, ze ctu nakupni seznam riznuty ruzovou knihovnou. Cetla jsem kvuli ctenarske vyzve. Jednohubka co neublizi.

werick
17.01.2022 5 z 5

Pěkně napsaná kniha z reálné života. Velice dobře se četla, postavy mi byly sympatické. Za mě si zaslouží 5 hvězdiček :-)

Mikayla_m
25.06.2021 5 z 5

Nová kniha od české autorky Lucie Melicharové. Ač to není žánr, který běžně čtu (jelikož jsem spíš na young adult), tak to byla pecka! Kniha nebyla vůbec přeslazená, ale prostě taková, jak to bývá v realitě. Holky byly super, ale nejraději mám asi Ditu a Zoru. Nechybělo napětí, drama, romantika ani humor. Kniha se mi líbila víc, než ta předchozí od autorky. Jde vidět, že se stále zlepšuje. Přečteno za 3 dny, četla se sama, takže pa rá da.

PrincaListicka
23.06.2021 5 z 5

Terapie vínem je kniha plná naprosto uvěřitelných příběhů, se kterými se už každý z nás v životě setkal, ať už sám, či u jiných. Lucka se jako autorka posouvá dopředu a její styl psaní je neodolatelný. Musíte číst dál a dál, kniha se prostě nedá odložit.
Přiznám se, že jsem čekala tak trochu další z mnoha "tuctových" příběhů o nevěře a lásce, kterých je na knižním trhu spousta.
Jenže Terapie vínem je tak nějak...nu, omamná jako ono slovutné víno. Jazyk, kterým je kniha psaná, je neskutečně autentický. Věty nepůsobí kostrbatě. Rozhovory vám v hlavě zní tak, jak byste je v reálném životě skutečně řekli, nic strojeného.

Dějové linky se krásně proplétají. Postupně se střídají kapitoly z pohledu všech pěti kamarádek. Na začátku jsem měla trochu problém se orientovat v tom, která je která. Tak jsem si musela ke každé vymyslet nějaké "poznávací znamení." Postupem času se to zlepšilo. Na druhou stranu bych ale nechtěla, aby byl pohled některé z hlavních hrdinek vynechán, to by byla velká škoda. Je to tedy něco za něco.

Myslím, že se v příběhu najde každá žena, ať už mladší či starší. Každá z nás o sobě někdy pochybuje. Bojuje s problémy. Se vzhledem. Se strachem z mateřství. S problémy ve vztahu. Tahle kniha je tak trochu terapií i pro své čtenářky. Přiměje člověka zamyslet se nad svými problémy. Opravdu jsou tak zlé? Nebo jsou v životě důležitější věci? Netrápíme se zbytečně ve vztahu, ve kterém nejsme šťastné? Měly bychom se mít rády takové, jaké jsme? Na tyhle i spoustu dalších otázek v knize můžete i nemusíte najít odpovědi. Rozhodně to ale stojí za zkoušku.

Jediné, co mi na příběhu trochu vadilo, bylo, že se některé scény v různých variacích opakovaly v několika dějových linkách. Maličko to ubíralo na jeho kouzlu. Stejně tak jako některé momenty, ve kterých si postavy hleděly do očí tak intenzivně, až létaly jiskry, a podobně. To jsou ale drobné detaily, které mohu s klidným svědomím přehlédnout a příběhu na kráse nijak zvlášť neuberou.

Rozhodně tedy mohu doporučit všem ženským, romantickým duším, ale i těm, které si prochází těžkým životním obdobím a hledají z něj cestu ven.

saryk93
13.06.2021 5 z 5

Kniha je perfektní oddechovka ze života, chvílemi smutná, chvílemi vyvolává úsměv na tváři a myslím, že každá z nás se alespoň v jednom osudu některé z pětice žen najde. Neskutečně čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout a zároveň mě mrzí, že už jsem ji dočetla ač na podobný žánr tolik nejsem, bavilo mě to moc a myslím, že v budoucnu, možná v nějaké náročnější etapě svého života, se ke knize ještě vrátím a pokusím se - jako hlavní hrdinky této knihy - se na celou situaci podívat s nadhledem a připomenout si všechny hezké životní momenty jediné, v čem mi kniha trošičku nevyhovovala, bylo to, že jsem se lehce ztrácela v jednotlivých jménech a osudech postav, ale jelikož se mi jména pletou i ve skutečném životě, tak to není chyba autorky Když je řeč o autorce, myslím, že ještě stojí za zmínku neskutečný progres, kterého dosáhla od poslední knihy - klobouk dolů!