Záludnosti těla

Záludnosti těla https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505127/bmid_zaludnosti-tela-ayV-505127.png 5 5 2

Víte, co má každý člověk na světě? Tělo. Během dětství a dospívání se učíme poznávat, jak tělo funguje, jak se o něj starat a jak ho správně používat. Co když si ale tělo takzvaně postaví hlavu a začne se chovat záludně? Projevuje se zcela nezávisle na vůli svého „majitele“. Přesně takových věcí si začne všímat holčička Pěva, které se v takové chvíli obvykle zjeví protivná a přechytralá víla Mžitka. Její vyprávění je částečně pohádkové, zároveň ale obsahuje plno užitečných rad.... celý text

Přidat komentář

tatjana1737
03.02.2024 4 z 5

Další z knížek, která mne zaujala v Adventním kalendáři Arga. Čteno s předškolačkou, kterou to bavilo hodně. Já už jako dospělák měla svoje výhrady, ale celkově z toho mám dojmy také dobré. Mylně jsem čekala, že kniha bude seriózní popularizací skutečných záludností těla, ne fantazijním vysvětlením různých jevů, kterými nás vlastní tělo občas překvapí. To je moje zásadní výtka, ale dceru to naopak bavilo a po některých kapitolách dokonce vymýšlela vlastní vysvětlení. Mne Mžitka iritovala (valem za to mohl popis samotné hlavní hrdinky a neustálé zdůrazňování Mžitčiny povýšenosti a přechytralosti), dceru bavila a neustále se ptala, jak vypadá, a chtěla si ji nakreslit. Samotné ilustrace a ručně psané části textu jsou silnou stránkou celé knihy, která je vizuálně opravdu pěkná. Jen tedy formát není příliš kabelkový, kniha je sice útlá, ale o něco větší než A4 sešit, takže na čtení při cestě na výlet ve vlaku se úplně nehodí :-). Ač mě samotnou titul moc neoslnil, dcerka si jej přála domů, a tak jsme navzdory velké pořizovací ceně koupili k svátku.

Mothermoth
19.01.2023 5 z 5

Výborně čtivá, srozumitelná a zábavná zároveň. Holčička Pěvule a víla mžitka nás s dcerkou (11) moc bavily, ažnám bylo líto, když jsme dočetly.


Štítky knihy

lidské tělo

Autorovy další knížky

Barbora Klárová
česká, 1983
2016  93%Překlep a Škraloup
2021  88%Neobyčejné příběhy pana inženýra
2022  92%Záludnosti těla

Kniha Záludnosti těla je v

Přečtených4x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x