Morrighan Morrighan komentáře u knih

☰ menu

Už žádná tajemství Už žádná tajemství Caren Adams

No tedy! To mělo být co, toto? Rady? Ani náhodou! Jak se vůbec mohly autorky opovážit něco takového pustit do světa a jak to někdo mohl vydat? Mám sto chutí jim rozbít cihlu o hlavu, aby se jim v nich rozsvítilo. Ne, rozhodně nedoporučuji. Příšerné a ponižující.

29.10.2015 odpad!


Panenka, která řekla ne! Panenka, která řekla ne! Galina Valkova

Místy mi připadalo, že autorka-hrdinka se se vším vyrovnává tak nějak hůř, než by správně měla a zbytečně se v tom plácá. Takové lidi znám a vím, že každým dalším takovým dnem se ztrácí jejich možnost na normální fungování v životě. Na druhou stranu tomu rozumím. Inu, je to těžké...

29.10.2015 4 z 5


Tygře, tygře Tygře, tygře Margaux Fragoso

Divím se většině zdejších komentářů. Holt, když to člověk chápe z trochu jiného úhlu pohledu, má na to asi jiný názor. Skvělá kniha, které nic nechybí a opravdu je to správná sonda do problematiky, jíž se zabývá.

29.10.2015 5 z 5


Dům se slepou verandou Dům se slepou verandou Herbjørg Wassmo

Zase jednou jedna krásná skandinávská záležitost. Ubírám hvězdičku kvůli občasným zásekům z mé strany a těžké čitelnosti, ale co se obsahu a kvality týče, nemám námitek, výborné!

29.10.2015 4 z 5


Bezcitné útoky ňader Bezcitné útoky ňader Petra Nachtmanová

No to snad ne! Už jsem s tématikou sexuálního zneužití četla i jiné dívčí romány a více či méně měly smysl, ale tohle? Slečinka nesympatická až do morku kostí, kniha napsaná zcela hrozivým jazykem, nemálo pravopisných i slohových chyb, prostě hrůza! (Poprvé, co jsem po všem, co jsem na toto téma přečetla, cítila jakési nesprávné potěšení z toho, že ji život nakopl, aby se vzpamatovala). Hrozné!

29.10.2015 odpad!


Malé věci, velké věci Malé věci, velké věci Martina Drijverová

No, tedy, na dívčí román dobré. Konečně něco, co mělo téma, smysl a nebylo to jen hloupé patlání se v srdíčku dospívající slečinky. Problém ovšem shledávám v tom, že Janino přemýšlení mi přišlo na čtrnáctiletou slečnu až příliš vyspělé. Tedy, ne že bych takové případy neznala (schovává hlavu v dlaních), ale v porovnání s jejími ostatními zálibami a názory, mi v těch "dospělých" momentech připadala opravdu neuvěřitelná, doslova.

29.10.2015 3 z 5


Klinika Klinika Henry Denker

Ocenila bych více retrospektivních pasáží souvisejících s problematikou zneužívání, ačkoliv samozřejmě, ono to s tím souviselo do posledního slova vše. Ale dalo se z toho vytřískat o něco víc, holt. A Kitzi, ach, Kitzi... celou dobu jsem nad tebou zadržovala slzy, protože ti rozumím.

29.10.2015 3 z 5


Jak ochránit své dítě Jak ochránit své dítě Michele Elliott

První kniha tohoto stylu, jakýsi rádce s problémy dětí pro rodiče, kterou jsem četla. Tehdy jsem si říkala, proč takhle? A připadalo mi to opravdu místy hloupé. Po dalších pár podobných knihách musím uznat, že tohle je ještě jeden z těch lepších kusů. Přesto místy opravdu nepochopitelné informace...

29.10.2015 2 z 5


Spasitel Spasitel Jonathan Kellerman

Špatně se mi četla, zbytečné detaily a naopak chybějící zásadní věci, připadalo mi počas celé četby. Dobré, ale nic víc.

29.10.2015 3 z 5


Nikdy o tom nemluv Nikdy o tom nemluv Kathy O’Beirne

Další z knih, která ve mně zanechala nesmazatelnou stopu plnou bolesti, zoufalství a znechucení nad lidmi, světem, životem... Důležité, děkuji!

29.10.2015 5 z 5


Když padá nebe Když padá nebe Šárka Junková

Na dívčí románek bezesporu hodně dobrá kniha, ale co se témat týče, byly tam velké nepřehlédnutelné mezery. Přesto i tak díky, že se něco takového objevilo v této literární oblasti.

29.10.2015 3 z 5


Noc nic nezadrží Noc nic nezadrží Delphine de Vigan

Ne nejlepší z tématických knih, které jsem četla, ale rozhodně zásadní kniha do seznamu a její matce vidím až do nejhlubšího kousíčku srdce. Bohužel.

29.10.2015 4 z 5


Vykoupení Vykoupení Stacey Lannert

Výborná kniha, Stacey si u mě našla velikou podporu a pochopení, silný pocit znechucení nad tím, jak její život začínal i pokračoval a poté, co jsem viděla jakýsi dokument o jejím příběhu, jsem znechucena ještě více. Bojuj, holka, zasloužíš si to!

29.10.2015 5 z 5


Tati, prosím ne! Tati, prosím ne! Barbara Naughton

Barbara je úžasná a moc si přeji, aby byla v životě už jen šťastná! Její výpověď je tak drastická, tak upřímná a tak přínosná! Skvělá kniha, děkuji za ni, opravdu jsem ji potřebovala...

29.10.2015 5 z 5


Malina Malina Ingeborg Bachmann

Jedním slovem: psycho. Obrovské, nepochopitelné psycho a nejspíš proto tolik působivé. Těsně po přečtení jsem si nebyla jistá svým postojem k této věci, ale postupem času jsem v stylu knihy našla zalíbení.

29.10.2015 4 z 5


Síť Síť Håkan Nesser

Nějak mi tato kniha příliš nesedla. Není špatná, to rozhodně ne, ale k mému stylu bohužel velmi daleko, což je u skandinávské literatury dost podivuhodné, ale výjimky jsou třeba.

29.10.2015 3 z 5


Sexuální zneužívání dětí Sexuální zneužívání dětí Petr Weiss

Tak zase Petr Weiss a zase kvalitní kus tématické literatury faktu. Jsou drobnosti, které považuji za zásadní dílky skládačky a které mi tam chyběly, ale jako celek opravdu dobré.

29.10.2015 4 z 5


Slepá skvrna Slepá skvrna Torkil Damhaug

Inu, pro skandinávské kousky mám zvláštní slabost. Toto je opravdu perfektní kniha, obsahující vše, co by měla a ještě mnohem víc. Syrové, svým způsobem silně necitelné... a to je ono!

29.10.2015 5 z 5


Tichý pláč Tichý pláč Joe Peters

Ano, tohle jsem potřebovala! Navíc výpověď muže, to je opravdu výjimka v této tématice. Joe je velký bojovník a věřím, že bude jeho život o to kvalitnější, oč horší byl ve svých počátcích. Skvělá kniha.

29.10.2015 5 z 5


Vražda duše: incest a jeho terapie Vražda duše: incest a jeho terapie Ursula Wirtz

Nečetlo se mi to zrovna nejlépe a to ani v realitě toho, že se knihy tohoto tématu nikdy nečtou dobře. Některé informace mi připadaly mírně zcestné a nesouhlasila jsem, ale pořád musím uznat, že tam bylo dost věcí, které naopak přínosné byly.

29.10.2015 4 z 5