morpheus morpheus komentáře u knih

☰ menu

Ivkova biela mať Ivkova biela mať Ján Bodenek

Prave jsem doposlouchal jako slovenskou rozhlasovou hru a nestacim se divit. Velmi smutny, ale urcite realny pribeh z doby, kdy bylo bezne vykoristovani cloveka clovekem a mam obavu, ze ta doba muze znova prijit pri dnesni bezcitnosti :/ Ke konci pribehu me az neskutecne srali ti dva spratci Ondro s Misom, nakopat je do pr*ele je malo !

02.11.2023 5 z 5


Kukaččí vejce Kukaččí vejce Cliff Stoll

Vynikajici kniha a jak uz tady nekdo zminoval, je svatou povinnosti kazdeho unixaka si tuto knihu precist. Budme radi za dnesni verze linuxu, ktere k nam prijdou relativne zabezpecene, nerikam, ze na 100%, par veci je potreba po instalaci udelat.

18.09.2023 5 z 5


Vítejte v Pekle Vítejte v Pekle Roman Bureš

Kurnik, tak pan Bures misto toho, aby vyuzil spousty kvalitniho materialu a myslenek z techto 14 povidek k napsani dalsich nekolika kvalitnich knih, zbytecne mrha casem a prepisuje starsi dila, ktera se udajne "moc nepovedla", toto mi jaksik hlava nebere :( Vsechna dila jsem cetl a jsou vynikajici, takze opravdu neni co prepisovat a znova vydavat ( neco jako u her je remastered version ), ale je to jeho rozhodnuti. Kazdopadne i kdyz nejsem povidkomil a povidkam se vyhybam, toto dilko me mile prekvapilo a vyborne jsem se u toho pobavil. Diky a ode me mate jak jinak, nez plny pocet hvezd.

23.03.2023 5 z 5


Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

Timto jsem bohuzel zakoncil celou serii, dalsi knihy vzhledem k vysoke cene elektronickych verzi uz kupovat nebudu a tento byznys podporovat nehodlam.

22.03.2023


Jeden z devíti Jeden z devíti Alex Drescher

Dobre vymysleno, vynikajici poctenicko a ten konec je opravdu masakroidni. Mnoho dejovych linii, ale to mi vubec nevadilo, ctenar se rychle zorientuje :) Nesnasim Pana prstenu s temi jeho debilnimi elfy, trpasliky a skrety, ale tady mi toto osazenstvo nijak nevadilo, jen co me dost stvalo, byly pritepleni elfove, to uz jsem kritizoval u minuleho dilu, ale presto ma autor plny pocet hvezd.

17.03.2023 5 z 5


Tovaryš Tovaryš Alex Drescher

Kdyby autor do toho nezakomponovat pritepleny elfy, bylo by to uplne bez vytek ( teply elfy opravdu nemam rad ! ) , ale i takto tomu davam plny pocet, protoze autor pise ctive a celou dobu jsem se naramne bavil. Jen tak dal Alexi, jde Vam to dobre :)

14.02.2023 5 z 5


Destrukce Destrukce Alex Drescher

Pro me je Alex Drescher zcela novy autor, o kterem jsem predtim neslysel, kazdopadne velmi mile prekvapil a jelikoz mu nechci snizovat hodnoceni, ma za me 5 hvezd, ale realne bych dal 4 za ten zmateny uvod :)

08.01.2023 5 z 5


Leon Leon Roman Bureš

Tak docteno. Precetl jsem vsechny knihy pana Burese, nelze uplne rict, ktera je nejlepsi, protoze to se dost tezko vybira, vsechny jsou vynikajici a zadnou nevyzdvihuji do nebes, ani zadnou nehanim, bavil jsem se u vsech, prozival dobrodruzstvi s hlavnimi hrdiny a opet se pobavim, protoze pokud mi bohove dovoli jeste nejaky cas pobyt mezi zivymi, prectu si je vsechny znova a znova. Bohuzel, nedokazu slovy vyjadrit dik za to, ze me "osud" privedl k tomuto genialnimu autorovi, ktereho ma cenu precist, byt si ty knihy pujcite jen v knihovne. Diky Mistre !

29.11.2022 5 z 5


Legionář Legionář Roman Bureš

Vynikajici vec a Mistr Bures ma muj obdiv, prani pevneho zdravi, dlouheho zivota a pokracovani ve tvorbe. Takto me naposledy chytnul pred lety jen Mistr Kulhanek. Zbyva mi precist Leona a to bude asi posledni kniha, ponevadz Zurici lev nevysel jako ekniha takze to si neprectu, stejne jako si neprectu novou povidkovou knihu, pac povidky nemam rad, pac jsou prilis kratke a dej se nerozvine a uz to konci :P Mam spis rad knihy 500+ stran...

20.11.2022 5 z 5


Invaze Invaze Roman Bureš

Tak kniha prectena a jako vsechno od autora vynikajici vec od zacatku do konce. Mam dojem, ze v jednom odstavci lze vycitit naznak dalsiho pokracovani, ale necham se prekvapit :)

11.11.2022 5 z 5


Inferium Inferium Roman Bureš

Pozor hlaseni, konecne se mi dostal do ctecky druhy dil Inferia a tudiz je mou "svatou povinnosti" si znova precist Inferium I, ktere jsem uz tady okomentoval a pokracovat Inferiem II. Konec hlaseni :)

19.09.2022 5 z 5


Říše Říše Roman Bureš

Nooo, pane Buresi, klobouk dolu, bylo to vynikajici, nekdo tady psal, ze je potreba cist obracene, nejdrive druhy dil, pak prvni :) Houbelec, je potreba cist tak jak to je napsany a trosku si to prebrat, neni to linearni dej, jako u jinych autoru. Druhy dil je castecne zasazen do mych oblibenych Lidic, coz je takova moje srdcovka, chodivam tam kazdy rok zapalit par svicek a uvedomit si, ze nenavidim nemce jako narod, pac jsou to prasivi psi. Alternativni ukonceni valky, cili vitetzstvi Hitlera se autorovi opravdu povedlo, na konci knihy za epilogem jeste spoustu veci vysvetluje, ano mohlo to tak byt kdyby nebylo tolik kdyby - to souhlasim. Za me, plny pocet hvezd a jsem rad, ze pisete a pisete ctive, pokracujte v tom, drzim palce.
Jo a jeste doplnim :) Vydavatelstvi Epocha by si melo sjednat nekoho na korektury, protoze tolik chyb, jako v teto knize jsem snad nikde nevidel.

19.09.2022 5 z 5


Projít ohněm Projít ohněm Jakub Hoza

(SPOILER) Kniha doctena, je v tom trochu citit Kulhanek, nejaka pikosekunda, nebo identifikator, diky kteremu nemuze byt automatickym palebnim systemem zasazen konkretni clovek, neco jako ovladac k Saladinu v Ceste krve. Uz nejsem zadny harant, ale asi nejvic me bavily zbranove systemy z budoucnosti, ktere autor popisuje, napriklad gaussova puska, nebo letadlo "Kristyna" jakozto vznasedlo diky "docela malinkym" cernym diram, ktere jsou pohaneny energii z reaktoru studene fuze :) Urcite se po case ke knize vratim a verim, ze pan Hoza napise jeste hodne dalsich pribehu se Strasakem, vzdyt je teprve na zacatku, tak at ho psani dal bavi :) Diky !

15.09.2022 5 z 5


Do pekla a zpět Do pekla a zpět Jakub Hoza

Moje prvni setkani s autorem a hned pecka :) Tady se mi potvrdilo, ze je dobry obcas sahnout po neznamem autorovi, kdyz se to nepovede, cert to vem, ale tady to byla trefa do cerneho. Pribeh akce strida akci v podstate v cele knize, trochu mi to pripominalo Kulhanka, hlavne v pikosekundach a masakru. Dalsi dil, ktery mam ve ctecce je Projit ohnem, tak uvidime. Za tuto knihu ode me mate 5 hvezd :)

26.08.2022 5 z 5


Zabiju vás v zájmu lidstva Zabiju vás v zájmu lidstva František Horáček

Bohuzel nedocteno, kniha me nezaujala ani po precteni 20% a nema cenu to hrotit. Je psana velmi divnym stylem, ale mozna jsem jen zhyckany z jinych autoru. Mozna se k ni po par letech vratim, uvidim :)

08.08.2022 1 z 5


Impérium Impérium Roman Bureš

Tak Propast casu doctena, treti dil se tahne jako smrad, moc politiky, malo akce a hodne divnej konec, ale presto davam plny pocet, protoze cela trilogie je skvele napsana a urcite se k ni opet po case vratim. Diky Mistre :)

03.08.2022 5 z 5


Císařovna Císařovna Roman Bureš

Zacnu vtipem, ten k tomu uplne pasuje, protoze toto je masakr :
Pohádá se chlápek se svojí ženou, práskne dveřma, posadí se na balkón, smotá jointa, vyhulí ho... a najednou: zuuummm - oblohou proletí žlutá koule.
Chlápek sedí, kouká a říká si: „Ty vole...” A ubalí si ještě jednoho.
Vyhulí ho... a zase: zuuummm - oblohou proletí žlutá koule.
Chlápek sedí, vůbec nechápe, tak si ubalí třetího špeka, vyhulí ho... a zuuummm, zase proletí žlutá koule.
Chlápek už vůbec nechápe, a najednou se otevřou dveře, v nich stojí manželka a říká: „Franto, pojď domů, sedíš tu už tři dny.”
...
Pratele, ctenari, toto si musite opravdu precist, toto snad uz ani nejde komentovat. Proste si tu trilogii kupte a ctete, je to mnohem kulhankovitejsi, nez sam Kulhanek. S prvni casti budete mit problem, nejde sehnat, ale knihovny ji zatim maji a doposud neni rozkradeno, ale ke koupi je k mani dvojka a trojka tak nevahejte. Pobavite se stejne jako ja. Ted k druhemu dilu : Kdyz jsem si myslel, ze jednicka je dobra, tak dvojka je jeste o 100% lepsi a myslim, ze p. Bures na tom dobre zapracoval. Muzu s jistotou tvrdit, ze ve dvojce se i nejaka ta "pikosekunda" najde a tudiz autor je velkym fandou Mistra Kulhanka, jenze Mistr Bures to vymyslel a propracoval k uplne dokonalosti. Za me jako vzdy za dobrou knihu plny pocet hvezd. Diky Mistre ! A jdu se vrhnout na nove zakoupeny 3. dil - Imperium, verim, ze nezklame.

19.07.2022 5 z 5


Propast času Propast času Roman Bureš

Sehnat tuto knihu byl opravdu nadlidsky vykon, protoze uz nelze koupit ani v tistene podobe, ani jako eknihu - licence vyprsela, registraci do knihovny nemam, na knihobotu draha jako prase ( pres 1200 Kc co pak jsem blazen ? ). Nakonec jsem ji sehnal a nestacil jsem se divit. Uz si ani nepamatuju, kdy se mi povedlo precist 200 stran za 4 hodiny, do toho kdyz se clovek zacte, tak nevi, kdy ma jit spat, nebo se najist :) Velmi originalni napad a pekny pribeh, hlavne ocenuju pasaze z antiky a na nejake ty nepresnosti o tanku Tiger jsem se vykaslal, protoze cele je to scifi a ne nejaka ucebnice vojenske historie. Uz mam ve ctecce 2. dil, tak uvidime, co prinese, ale verim, ze bude minimalne stejne kvality jako prvni dil.

13.07.2022 5 z 5


Flotila Země Flotila Země Patrick Zandl

Neni pyrat, jako pyrat :) A tento pyrat - Patrick Zandl, je dobrej pyrat, kez by bylo vice takovych pyratu a mene zfetlejch soudruhu Bartosu, Lipavskejch atd :)
Ale ke knize : Nechapu, fakt nechapu to nizke hodnoceni, vzdyt je to bozi oddechovka, mila a zabavna. Knihu jsem "zakoupil" na palmknihach za 0 (nula) Kc, coz je podle me skoda, protoze za tu knihu bych rad zaplatil, protoze je dobre napsana, je ceska a je v ni citit ceske vlastnectvi, za coz ja vzdy a vsude bojuji. Je to ctive a zaroven zabavne a timto prispevkem bych chtel autorovi navrhnout posezeni u piva ve Stare Boleslavi, abych mu alespon cestecne zaplatil za knihu, ktera me potesila a pobavila a kterou si myslim, jeste nespocetnekrat prectu. Za me ma jak autor, tak kniha plny pocet hvezd, protoze si to zaslouzi a chci poprat panu Zandlovi hodne zdravi a uspechu v teto nelehke dobe. Ctenarum knihu doporucuji, ale bohuzel po uvedeni noveho portalu palmknihy uz nejsou k sehnani knihy zacinajicich autoru zadarmo, takze knihu lze stahnout na ... vsak vy vite kde :)

06.07.2022 5 z 5


Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Po precteni teto silenosti dostanete takove bobky, ze do konce zivota nevezmete maso do ust a budete pokorne ctit vse zive a Matku prirodu :) Fascinujici, drsny apo / postapo pribeh ve kterem cekate dobry konec, nebo alespon nejakou nadeji, ale nic z toho se nedostavi, autor ctenare nesetri, na zadne strance nenajdete nic pozitivniho a v epilogu vas autor jeste dorazi a mate chut se jit vozrat a zapomenout, ze jste neco takoveho kdy vubec cetli :) Za me plny pocet hvezd a ted uz se jen vrhnout na dalsi knihy od Romana Burese.

03.07.2022 5 z 5