Flotila Země

Flotila Země https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28016/bmid_flotila-zeme-Zdg-28016.jpg 4 114 26

Válka. Odkudsi z vesmíru se vynoří mimozemšťané a letí sežehnout Zemi svým smrdutým dechem. A na druhé straně existuje Flotila Země, která se jim postaví. Kniha vlastně není o ničem jiném, než o jedné jediné bitvě a spoustě umírání. Nenajdete tu časoprostorové paradoxy, frankensteinská monstra – jen techniku, o které byste věřili, že je lidstvu skoro na dosah ruky. Ve Flotile se spojuje úsilí tisíců známých i neznámých lidí, Flotila nesleduje jednu jedinou osobu, ale přeskakuje z osoby na osobu a klouže po těchto osobách kupředu v čase, protože dějiny netvoří jednotlivci, ale celé lidstvo.... celý text

Přidat komentář

PastorMal13
17.12.2023 3 z 5

Co kdyby bylo Česko světovou velmocí, která má jako jediná na Zemi vesmírnou armádu zvanou Flotilu? A jak by se vypořádala s největším mimozemským nájezdem historie?

Rozhodně to není špatná kniha, poměrně velikou část knihy jsem si užil (začatek bitvy byl zlatým hřebem knihy). Jenže mě rušilo až moc přehnané vlastenectví, předvídatelný děj (hlavně ke konci) a zbytečné fráze. Vše doklepl naivní konec. Slovy hlavních hrdinů příbehu: Je to jasné?

morpheus
06.07.2022 5 z 5

Neni pyrat, jako pyrat :) A tento pyrat - Patrick Zandl, je dobrej pyrat, kez by bylo vice takovych pyratu a mene zfetlejch soudruhu Bartosu, Lipavskejch atd :)
Ale ke knize : Nechapu, fakt nechapu to nizke hodnoceni, vzdyt je to bozi oddechovka, mila a zabavna. Knihu jsem "zakoupil" na palmknihach za 0 (nula) Kc, coz je podle me skoda, protoze za tu knihu bych rad zaplatil, protoze je dobre napsana, je ceska a je v ni citit ceske vlastnectvi, za coz ja vzdy a vsude bojuji. Je to ctive a zaroven zabavne a timto prispevkem bych chtel autorovi navrhnout posezeni u piva ve Stare Boleslavi, abych mu alespon cestecne zaplatil za knihu, ktera me potesila a pobavila a kterou si myslim, jeste nespocetnekrat prectu. Za me ma jak autor, tak kniha plny pocet hvezd, protoze si to zaslouzi a chci poprat panu Zandlovi hodne zdravi a uspechu v teto nelehke dobe. Ctenarum knihu doporucuji, ale bohuzel po uvedeni noveho portalu palmknihy uz nejsou k sehnani knihy zacinajicich autoru zadarmo, takze knihu lze stahnout na ... vsak vy vite kde :)


Eillen
25.03.2022 4 z 5

Knížku jsem při čtení edice Pevnost nejprve přeskočila - nejsem zrovna fanoušek sci-fi a anotace mě nezaujala. Nakonec jsem tomu dala šanci a čtení si užila.
Jako oddechovka na jedno odpoledne - třeba k vodě - ideální.
3,5 z 5 hvězd

taco
12.08.2021 3 z 5

Trochu laciné, hodně nacionalistické, ale uvěřitelné, a hlavně hrozně čtivé. Pokud se nebudete brát moc vážně, a nebudete moc brát vážně logiku příběhu - perfektně si to užijete.

NemmamSlov
05.10.2020 3 z 5

„Ať vás sprovádzi síla!“

Skôr by som si to vedel predstaviť ako film. Obrovská vesmírna bitka, kde ľudstvo čelí agresívnej mimozemskej sile. Úseky s Barbarou boli úplne zbytočné, príbeh nikam neposúvali. Pravdepodobne autorovim zámerom bol  vznik nejakého romániku, len sa ho nakoniec nedočkáme. Zabavil hlavne nápad Českej flotili. Aby česko vládlo celému svetu? Konečná. :D Ale konečne nejaká iná veľmoc ako Amerika, alebo Rusko. Menšie spestrenie príbehu. Napriekntomu sa mi zdal príbeh trhaný. Postavy ploché, pri čom som si obľúbil asi len admirála Wirziga, ktorý nakoniec vo vesmírnej bitke padne.

Od edície Pevnosť je to priemerné čítanie. Za mňa 3* hviezdy a ani o chlp viac.

Metla
27.01.2020 3 z 5

Koukám, že nejsem jediná, kdo se nechal zlákat poměrně pozitivními ohlasy (v mém případě ověřených čtenářů na databázi sci-fi, fantasy a hororu) a investovala jsem pade do prvotiny neznámého autora. Občas to vyjde... což není tento případ.
Preferujete-li trochu politiky, hodně strategie a nátěr ideologie, pak by se vám „Flotila Země“ mohla trefit do nátury. Moje maličkost holt zasažena nebyla. Sled záblesků z jedné vesmírné bitvy mě v první řadě otrávil faktem, že v něm nevystupují lidé, ale pouhá jména. Některá se opakují, jiná se zdrží půl stránky, o jejich osobnostech se každopádně dozvíme kulové, i ti nejdůležitější jsou... o kom to vlastně bylo?
Dalším mínusem je pár nepravděpodobných naivit v ději, poslední hřebíček do rakve průměru zatloukly zdlouhavé patetické projevy v závěru. Mírně mě zklamal také nedostatek nadsázky ohledně významu České republiky v hvězdných válkách budoucnosti (nebo jsem humor nepostřehla, nepozorná já).
Ke třetí hvězdě se přikloním, jelikož chci být hodná na nezkušeného tvůrce a jeho pokus. 50%

Terva
26.01.2020 2 z 5

V každém případě
se nemusím omlouvat,
že jsem vás probudil,
protože už byste beztak musela vstávat.
Válka začíná. Hezký den.

Věřil jsem tomu. Po přečtení několika pozitivních komentářů, zde na DK, jsem tomu věřil. Příběh je však zklamáním. Žádná atmosféra, žádné napětí, absence humoru a jak píšou ostatní, je to jen jedna velké bitva, ve které jsem ani nevěděl komu fandit. Žádná hlavní postava, do které by se čtenář mohl vžít, žádná postava, které fandit. Nakonec jsem jednu postavu našel, ale s výhradama. Vrána, a škoda, že to byl Karel a ne Franta Vrána – když už tedy spisovatel použil tolik Českých označení a pojmenování Vesmírných základen.

Citát: Panebože, to musí být celá invazní flotila!

Nečetl jsem to jedním dechem, spíš jsem to musel vydýchávat. Sice prvotina Patricka Zandla, ale když se podíváte podrobněji na jeho další knihy, zjistíte, že lať už si dal a nějak ji dále nehodlá překročit. Prostě, jo, psát umí, ale zaujmout čtenáře, to chce trochu víc, než jen napsat příběh. Třeba trochu humoru, pevnou základní postavu (nechci hned ženskou), víc příběh rozvinout (Vesmír je široký) a co třeba to, že ti, co napadnout naší Sluneční soustavu jsou neznámí vetřelci, a ne jako zde v knize, známé nebezpečí na které by vlastně každý měl být připravený.....tak proč umřelo tolik lidí a já je ani nepoznal?

Malá ochutnávka:
Masarykova vojenská základna na Marsu byla hlavním velitelstvím Flotily a také centrálou, kde se sbíhaly nitky veškerého zpravodajství a kde se analyzovaly signály z radiobójí hlídajících hranice Sluneční soustavy.

Navíc postavy v příběhu neustále řvou. Na několika stránkách a u několika postav je stále ve „řvacím“ módu. Až mě z nich bolela hlava. Dalším problémem je neustálé vypisování obranných systémů, počtu děl, počtu lodí, počtu mrtvých.....hmmm. „Kniha vlastně není o ničem jiném, než o jedné velké, „nepřehledné“, bitvě a spoustě umírání“. To byl citát ze zadní strany knihy. Vybral jsem jen tři citáty z příběhu, který mě nebavil a rychle na něj zapomenu.

Citát: Už jsi někdy uvažoval o sebevraždě?

Mr.JaroCZ
19.12.2019 5 z 5

Dobrý příběh dobře napsaný.

tygřík2
01.11.2019 3 z 5

Největší sci-fi v této knížečce je vize o tom, že český národ za pomoci mimozemšťanů převálcuje Evropu i Ameriku. To jsem se nasmála!
Čtivé. Celkem.

penthyn4419
08.05.2018 5 z 5

Když jsem s knížkou začínal, nějak mi uniklo, že autorem je čech, ale tak nějak jsem na to vcelku rychle přišel sám. Patriotizmem a místy spíš naivními vizemi o obrovském úspěchu naší malé země se knížka jen hemží. Ale určitě to knížce nijak neuškodilo.
Co se týče knížky samotné, tak ta se v podstatě točila jen kolem jedné velmi vyrovnané bitvy. Spousta strategie, pár příběhů jednotlivých účastníků a místy i trochu humoru.
Moje jediná výtka by se týkala konce, který mi přišel možná trochu moc přitažený za vlasy. Ale i tak se jednalo o velice příjemnou zábavu.

Malarkey
27.02.2018 4 z 5

Kniha, která se začala psát na e-blogu a měla takový úspěch, že ji Pevnost uvedla v takto tištěné podobě. Příběh je vcelku jednoduchý zato neuvěřitelně chytlavý a i já jsem ji přečetl tzv. jedním dechem.

Svářeč
02.01.2018 4 z 5

Dost zajimavá knížka. Pojednává sice jen o jedné bitvě, ale celé je to napsané tak poutavě, že si té absence nějakého koherentního děje ani nevšimnete. Délka je tak akorát a knihu jsem přečetl téměř na jeden zátah. Česko jako světová velmoc sice vyvolá na tváři usměv, ale řekl bych, že to je taky účel. Menší výhrady mám akorát k epilogu, kde se nachází pár klišé a český patriotismus je tady dovedený trochu do extrému.

davidurban1973
23.09.2017 3 z 5

Nebylo to špatné. Čtivé. Jak píši lidé přede mnou - novela o jedné bitvě :)

HankaMarek
17.07.2017 2 z 5

Jedna kniha o jedné bitvě.

martin9072
26.02.2017 5 z 5

pro mě za 5 hvězdiček. velmi dobrá oddechovka, mrazivá a tísnivá atmosféra na jedničku, odlehčení formou odkazu na české reálie celý příběh šibalským pomrkáváním vtipně vyvažuje. i když jsem dopředu tušil, jak knížka dopadne, děj je napsaný opravdu napínavě a hromady mrtvol perfektně sedí

Wara
07.12.2016 4 z 5

Výborná sci-fi z neuvěřitelného prostředí, kdy je ČR vesmírnou supervelmocí, která brání celou Zemi před invazí emzáků. Hezky popsaná technika, pozadí jednotlivých charakterů i samotný průběh bitvy. Velmi osvěžující zpestření tohoto typu literatury.
Rozsahem někde mezi rozsáhlejší povídkou a knihou, četlo se to samo a během jednoho večera se to dá v pohodě zvládnout.

tomas7874
19.03.2016

Výborně se to četlo, ovšem to "nacionálno" z toho trčelo jak slon z jahod - kdyby se autor od toho oprostil, kniha by získala další významné plus, takto je pro mně celkový dojem sražen na trapně naivní, byť čtivě napsanou scifi střílečku.

Maff
31.07.2015 3 z 5

Příběh jedné bitvy. Tím však není myšlena bitva popisovaná autorem, ale bitva v mysli našince, kterému se kniha dostala do rukou a jenž si ji přečetl. Na jedné straně stojí nadšení z nápadu udělat z Prahy centrum světa a z českého národa vedoucí světovou mocnost (to mě prostě dostalo, kdyby nic jiného - bohužel to "kdyby nic jiného" platí téměř doslovně). Na straně druhé stojí rozladění, že právě takový nápad se stal rychlokvaškou, že nebyl více rozpracován a to i na úkor rozsáhlosti dílka a spádu četby, že převyprávění příběhu působí spíše jako strohý novinářský článek než literární dílko. Výsledek bitvy zařazuje knížku do kategorie čtivo vhodné při konání jiné činnosti (na cestu, k vodě při slunění, při čekání na cokoliv či kohokoliv atd.). Souhlasím s hodnocením čtenáře kurcatovia.

kurcatovium
20.04.2014 4 z 5

Místy možná trochu roztahané, často značně naivní, pořád ale velmi rychle odsýpající oddechovka, která se točí kolem jedné obrovské bitvy rozhodující o osudu lidstva. Škoda, že autor trochu víc nezabrousil v popisech i mimo řady flotily a třeba nám trochu více nepopsal hrůznou Anoplurnu nebo jen okrajově zmíněné Sargy. Sečteno a podtrženo, jsou to takové slabší čtyři hvězdičky.

karelk
11.02.2014 4 z 5

Líbilo. Moc pěkný příběh o velké bitvě a o tom, že by to český národ mohl někam dotáhnout. Skvělá scifi oddechovka, nenáročná a dá se přečíst za pár večerů...