Monix Monix komentáře u knih

☰ menu

Cujo Cujo Stephen King

Místy nezáživné pasáže, musela jsem se trochu prokousat, ale je to příběh beroucí dech, napínavý až do poslední chvíle.

19.12.2015 4 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Přes začátek jsem se hodně prokousávala... dokonce jsem nejdřív po pár stránkách knihu odložila a vrátila se k ní až za měsíc, takže jsem začátek četla znovu. Nicméně jsem ráda, že jsem to udělala, protože co se v knize odehrává po tomto vcelku nudném začátku, je hodně povedené. Mě to prostě bavilo, napínavý příběh, za mě palec hore :-)

20.07.2015 5 z 5


Mlha Mlha Stephen King

Střídají se povídky, při kterém ztrácíte dech, s povídkami, které čtete s donucením.... Do předposledního příběhu jsem knihu četla s chutí... Balada o pružné kulce byla má "stopka". Nemohla jsem se přes ni překousat a ve finále tyto poslední příběhy nedočetla.

13.03.2015 4 z 5


Tufova dobrodružství (6 povídek) Tufova dobrodružství (6 povídek) George R. R. Martin

I když sci-fi není můj šálek kávy, tohle jsem přečetla s chutí a to o něčem svědčí :-)

06.02.2015 4 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Má první kniha tohoto autora a musím říct, že mě dostal. Jestli i jiné jeho díla jsou takové, musím toho od něj přečíst víc. Byla jsem pohlcena dějem, poválečné Německo a vnímání této doby mladou generací, jedna velká láska, smutný konec. Tím, že se hned na začátku dozvíme, jak to celé vlastně dopadne, je to, co vás nutí číst až do konce se zatajeným dechem. Už během děje jsem se domýšlela, kdo by mohl být onen "vrah". Moc mě to bavilo, musím dát 5 :-)

12.01.2015 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

První román, který mě rozbrečel...

08.01.2015 5 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Zajímám se o tuto historii, byla krutá, ale děsí mě to, že BYLA. ... Náhled do této minulosti je krutý a při čtení jsem nemohla uvěřit, že se něco takového opravdu stalo :(

08.01.2015 5 z 5


Zvěrolékař a jeho přátelé Zvěrolékař a jeho přátelé James Herriot (p)

Jsem milovník zvířat, sama dělám zootechničku :-) Takže Herriot je má krevní skupina...

08.01.2015 5 z 5


Christina Christina Stephen King

Tohle byla má první kniha od Kinga a tím jsem si ho zamilovala...

07.01.2015 5 z 5


Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Ze začátku mě Ignácius strašně štval svým buranstvím, ale postupně jsem mu přicházela na chuť. Knihu hodnotím kladně. Záleží na každém, jaký má rád humor. Někdo knihu odloží už po pár stránkách, někoho pobaví a s chutí dočte do konce - jako já.

07.01.2015 4 z 5


Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

U této knihy to bylo jako na houpačce... místy jsem hltala každé slovo s napětím, co bude na další stránce, místy jsem musela knihu odložit a"dokopat" se k tomu, abych se překousala přes méně zajímavou (ne-li přímo nudnou) část a dočíst až do konce. Ráda si ale tuto knihu za pár let znova vezmu do ruky :-)

07.01.2015 4 z 5


Kořeny Kořeny Alex Haley

Má nejoblíbenější kniha!!! Strašně silná, vtáhla mě naprosto do děje a nemohla jsem přestat číst. Nechala ve "něco" ... nevím, jak to nazvat, ale věřím, že všichni, kdo knihu četli a zaujala je, to pochopí. TV verzi jsem neviděla a pokud k ní nedojdu náhodou, pátrat po ní nebudu. Nechci porovnávat.

26.12.2014 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tuto knihu jsem prvně číst nechtěla vůbec. Na můj vkus měla až moc velkou reklamu. Žel, dostala se mi do ruky - maminka měla knihu vypůjčenou od známé, tak si říkám, že to přeci tak hrozné být nemůže.... Opak byl pravdou. Pořád jsem čekala nějakou pointu, četla jsem tedy dál a dál, že se třeba dočkám, ale nic. Bez poloviny textu bych se dokázala v klidu obejít - možná by to bylo smysluplnější - Anina "bohyně" mě už opravdu vytáčela. Čekala jsem i té erotiky trochu více, nebo něco co má více náboje - při popisu jejich milostných aktů jsem se ke konci už celkem nudila - spíš jen "přeletěla očima" - mnohonásobné orgasmy Anny a neustálá erekce Christiana - tak trochu pohádka :-) Nechápu, jak jsem to mohla přečíst až do konce :-D .... Nicméně přečetla, vrátila a už se k ní nikdy vracet nebudu...

26.12.2014 1 z 5