Monida Monida komentáře u knih

☰ menu

Pohádkosnění Pohádkosnění Lenka Medvecová Tinková

S manželem jsme nadšeni z knih "Pohádkopsaní pro klidné spaní" a "Pohádkosnění", ilustrace jsou úžasné, příběhy nápadité a hezky napsané, dlouhé tak akorát, jediné, co mi malinko vadilo, bylo přílišné množství zdrobnělin. I přesto jsou tyto knihy pro nás velkým objevem a "pokladem" a všem rodičům je 100% doporučujeme.

04.03.2024 5 z 5


S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Úžasné, jak jde z knihy o dětském spánku vnímat lásku, něhu. Kapitolu o různých tipech spánků jsem přeskočila, moc mě nezajímala, ale ostatní kapitoly jsou napsané čtivě, srozumitelně. Obsah knihy je inspirující, podnětný, povzbuzující, pomohla mi změnit pohled na spánek dítěte, ale i na ten můj, rozšířila poznatky a zkušenosti. Moc doporučuji.

27.02.2024 5 z 5


Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči Gary Chapman

Jediné myšlenky, které mě tam zaujaly jsou dvě:
1. Děti brát jako investici, ne výdaj.
2. Vnímat jejich primární jazyk lásky.

V knize jsou informace, které jsem si spíše připomněla.

21.02.2024 2 z 5


Dveře ke snu Dveře ke snu Daniela Krolupperová

Celým příběhem se line melancholická nálada s hlavní myšlenkou věřit navzdory. Ilustrace jsou velmi povedené a oceňuji různorodost dějů paní Krolupperové, každopádně se mi mnohem víc líbily knihy Jde sem lesem nebo Jak kouzlo do houslí vklouzlo.

04.02.2024 3 z 5


Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé Pohádky pro dospělé děti a nedospělé dospělé David Laňka

Kniha mě nezklamala, spíše bych ji zařadila pro dospělé lidi, ne děti, některé "pohádky" byly hodně emotivní (Oblázek, Holčička, co hledá maminku nebo Stopa ve sněhu). Celkově to byla zajímavá kniha, která vás (podle mě mnohem starší čtenáře - spíše dospělé) inspiruje k zamyšlení se. Ilustrace paní Vydrové mám moc ráda.

25.01.2024 2 z 5


Lumpíček a Rošťanda Lumpíček a Rošťanda Zuzana Pospíšilová

Kniha si mě absolutně získala jak obsahem (příběhem), tak ilustracemi. Děj je velice zajímavý a poutavý, děti se dozví věci z lesa, o keřích, atd. Ilustrace nemají chybu, musela jsem si jí koupit! Knihu vřele doporučuji.

16.01.2024 5 z 5


Mína a náhodní kolemjdoucí Mína a náhodní kolemjdoucí Kateřina Pantovič

Mrzí mě, že zrovna tak nádherně ilustrovaná kniha má docela nezáživný, až povrchní děj. Nelíbí se mi, že autorka vkládá do knihy politické věci a rozvod rodičů - myslím si, že to do knihy pro děti nepatří. Obrovská škoda, čekala jsem od knihy mnohem víc, začátek vypadal slibně.

14.01.2024 1 z 5


Labutí dům Labutí dům Daniela Krolupperová

Kniha mě uchvátila a vtáhla do děje tak moc, že jsem se myšlenkově ocitla přímo v tom období. Je napsaná velmi poutavě, ilustrace dokonalé, hodlám se k ní vracet, protože mi ukazuje minulou dobu, chování a módu. Jsem z ní nadšená!

04.01.2024 5 z 5


Zimní tulipán Zimní tulipán Daniela Krolupperová

(SPOILER) Přestože ilustrace mě uchvátily, tak obsah tolik ne, Klárka dokázala v podstatě hned vyřešit problém s nerostoucím tulipánem. Začátek knihy mě zaujal, konec už tak ne.

04.01.2024 2 z 5


Italské mentolky Italské mentolky Marta Kučíková

Tato kniha patří mezi slabší knihy paní Kučíkové, více mě oslovily edice "jednohubek, dvojhubek a trojhubek", moc mě nezaujaly příběhy ani styl psaní. Velice chválím ilustrace, ty nemají chybu! Každopádně ráda čtu knihy paní Kučíkové, často se k ním vracím.

04.01.2024 1 z 5


Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina Martina Abrahámová

Kniha ve mně zanechala příjemný pocit, příběhy byly zajímavé a někdy i vtipné. Těším se na případnou další knihu.

12.09.2023 4 z 5


Houbáci Houbáci Zuzana Froňková

Zpočátku mě nadchla natolik, že jsem ji chtěla pořídit, pak mě ale nadšení postupně opouštělo. Čekala jsem více zapojení konkrétních hub, jinak kniha byla zajímavá. Ilustrace perfektní.

12.09.2023 3 z 5


Pidibabka z Brd Pidibabka z Brd Jiří Kahoun

Kniha mě nezaujala už od začátku, nesedl mi způsob psaní. Ilustrace hezké.

11.07.2023


Letem světem s Vášou Letem světem s Vášou Marcela Kotová

Povedená kniha. Přidala bych do děje ještě zmínku o Indiánech, Japonsko a více ilustrací. Oceňuji vymyšlené písničky!

14.06.2023 5 z 5


Myš v 11. patře aneb Fejetony o překvapeních všedního dne Myš v 11. patře aneb Fejetony o překvapeních všedního dne Rudolf Křesťan

Třetí knížka od pana Křesťana a velice povedená (druhá s názvem Nebuď labuť mě nezaujala a nepobavila), pobavila mě, donutila se zamýšlet. Nejlepší fejeton byl “Malý noční pozdrav”, po kterém jsem se dlouho smála.

13.02.2023 5 z 5


Mechová víla Mechová víla Daniela Krolupperová

Zajímavý děj a akorát dlouhý pro děti a jejich pozornost. Jediné, co bych změnila, jsou velká písmena (viz komentář níže). Moc chválím ilustrátorku Knechtlovou za její překrásné dílo!

09.02.2023 5 z 5


Zuzanka Zuzanka Daniela Krolupperová

Zpočátku mě příběhy nenadchly, ale potom “se to rozjelo” a každý příběh mě bavil. Objevila jsem kouzlo v obyčejnostech - když prší, když rodina jede na výlet, když Zuzanka jede vlakem sama do Prahy za maminkou, atd. Určitě si tuhle knihu s dětmi budeme číst.
Ilustrace chválím, povedly se, nejvíc mě nadchl obrázek s dechberoucím výhledem na krajinu.

07.02.2023 5 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Řekla bych, že by každý pár měl mít tuhle knížku povinně doma a přečtenou a opakovaně se k ní vracel! Nám s manželem velice pomohla, psaná lidsky a velice prakticky.

02.02.2023 5 z 5


Zákeřné keře: Pohádka Zákeřné keře: Pohádka Daniela Krolupperová

Děj je velice zajímavý, co mi ale chybělo je detailní popisování jednotlivých postav a ilustrace se mi upřímně nelíbily.

30.01.2023 4 z 5


Jde sem lesem - Bylinková pohádka Jde sem lesem - Bylinková pohádka Daniela Krolupperová

Velmi podařená kniha paní Krolupperové, celkově se mi líbí, nadchla mě hned od první stránky, jediná věc, která mě mrzí, je, že skřítkové, víly nebo panenky bylinek se málo vyskytují v ději, Toník se s některými potká "jen na chvilku", přijde mi to škoda a bylo by lepší zapojit tyto bytosti více do děje (trávit s nimi více času, víc se o něm dozvědět, atd.)
Celkově však jsem spokojená s knihou, kterou mám doma v knihovně a budu se k ní vracet. Je to skvělý materiál pro práci s dětmi v MŠ, ZŠ a pro rodinné chvíle.

11.01.2023 5 z 5