Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči

Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380360/bmid_co-jsem-mel-vedet-driv-nez-jsme-se--ynR-380360.jpg 3 9 6

Autor se v této knize dělí o poznatky, které by bývali s manželkou rádi znali dřív, než se jim narodily děti. Například to, že děti výrazně ovlivňují váš čas, vaše finance i vaše manželství – a to je jen začátek. Se svou obvyklou vřelostí nabízí praktické rady týkající se všech oblastí rodičovství, od toho, jak děti učit chodit na nočník, až po to, jak je důležité umět se dítěti omluvit. Všechny tyto rady vám pomohou udržet vaše manželství silné a budete díky nim zakoušet radost, kterou vám bude výchova dětí přinášet.... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Things I Wish I'd Known Before We Became Parents , 2016


více info...

Přidat komentář

Monida
21.02.2024 2 z 5

Jediné myšlenky, které mě tam zaujaly jsou dvě:
1. Děti brát jako investici, ne výdaj.
2. Vnímat jejich primární jazyk lásky.

V knize jsou informace, které jsem si spíše připomněla.

Petra186
26.04.2023 3 z 5

Průměrná knížka, průměrné informace. NIC SVĚTABORNÉHO JSEM SE NEDOZVĚDĚLA :)


janulka1310
03.06.2022 3 z 5

Od Chapmana jsem četla více knih, takže je to v podstatě shrnutí základních věcí, které je dobré si uvědomit. Nejpřínosnější byly kapitoly o hranicích, tam už šel autor více do hloubky. Knihu bych doporučila mladým párům, které opravdu nemají žádné zkušenosti s rodičostvím nebo výchovou dětí. Jako start určitě dobře poslouží.

roso.mak
20.05.2020 odpad!

Ach jo, to zase nejaky Američan objevil Ameriku. Prekvapive zjišťuje, ze deti zabiraji cas a ze stoji peníze. Za to chvali manzelku za její vynalezavost, za vari prikrmy misto kupovani a ze na druheho syna si nechava obleceni, aby nemusela kupovat znovu nove. Ten chlap je celou knihu absolutne mimo. Ze se vubec mnozil.

ThrisaManx
02.08.2019 4 z 5

Zpočátku této knihy jsem byla taková rozpačitá. Spousta informací, ale ne moc užitečných. Nic nového. Byly tam popisovány věci, které jsou asi každému jasné.
Potom se ale autor pohnul z místa a šlo to rychle. Nic světoborného, ale určitě důležitého a spoustu jsem si toho mohla uvědomit a připomenout. Určitě se ke knize vrátím, není na jedno přečtení.

buccaneerka
23.07.2018 3 z 5

Čekala jsem od knihy více. Je dost plytká. Podle mě osloví spíše velmi mladé rodiče, například dvacetileté, kteří nemají ještě zkušenosti se životem, prací, vedením domácnosti apod. Dobré je zmínění pěti jazyků lásky, kterými mluví děti, a jak na ně reagovat.

Autoři knihy

Gary Chapman
americká, 1938

Kniha Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x