Lumpíček a Rošťanda

Lumpíček a Rošťanda https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77205/lumpicek-a-rostanda-77205.jpg 5 40 12

Oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová tentokrát vypráví o lese, kde kromě stromů, rostlin a lesních zvířat žijí také skřítkové. Lumpíček je samá lumpárna a Rošťanda vyvádí jednu rošťárnu za druhou. A co teprve když se ti dva seznámí! Naštěstí se včas dostanou do rukou pana učitele. Lesní skřítkové ale nesedávají v lavici jako děti ve škole. Lumpíček a Rošťanda se učí přímo v lese. Seznámí se s lesními zvířaty, naučí se rozpoznávat houby, bylinky a lesní plody a mnoho dalších věcí, užitečných pro skřítky i pro děti. Nádherně ilustrovaná kniha lesní moudrosti pro první čtenáře.... celý text

Přidat komentář

Monida
16.01.2024 5 z 5

Kniha si mě absolutně získala jak obsahem (příběhem), tak ilustracemi. Děj je velice zajímavý a poutavý, děti se dozví věci z lesa, o keřích, atd. Ilustrace nemají chybu, musela jsem si jí koupit! Knihu vřele doporučuji.

Vendula897
03.09.2023 5 z 5

Kdysi, před lety jsem ji četla vnučce a byly to krásné večery, kdy jsme se spolu smály a poznávaly svět lesa.
O prázdninách, kdy jsem měla malého vnoučka jsem s těšila na večerní čtení...ale tvrdě jsem narazila. Pár stránek s ilustracemi sice zběžně prolétl ale pak se vrátil z neznámého lesa do svého bezpečně známého světa robotů a hvězdných výprav ....tak jsem si ji přečetla znovu já. Možná jsem ji vytáhla moc brzo, počkám do první třídy až si ji přečte sám. Za mě je kniha nádherná, poučná a mile postavená pro první rošťárny...


Marketplace
05.07.2023 4 z 5

Pěkná pohádka, kapitoly jsou dlouhé tak akorát :-)

Catt
29.11.2020 5 z 5

Moc hezký příběh, že lumpárny se nevyplácí a kde všechno dobře dopadne. Dětem se knížka moc líbila a ilustrace jsou k lesnímu vyprávění prostě kouzelné. Hodí se jako první čtení.

Karola050716
11.11.2020 4 z 5

Krásné čtení o zlobidlech. Hodně se mi líbily další lesní postavy třeba jako Babka Hubáčková, každý měl svůj příběh a roli a bylo to jednoduché, ale zároveň krásně propracované. Na konci první třídy, nebo na začátku druhé třídy rozhodně udělá velkou radost.

Karinka2012
30.04.2019 5 z 5

Velmi vtipná knížka, nádherně ilustrovaná! Zaujala mne hned od první stránky. Veselé příběhy dvou kamarádů, kteří věci myslí dobře, ale je z toho vždy nějaká lumpárna.

Delitka
05.01.2019 4 z 5

Pěkná knížka s krátkými kapitolami. Tak akorát pro čtení před spaním.

Lucissia
10.06.2018 4 z 5

Knihu syn dostal na rozloučení se školkou. Za dnešní večer jsme ji přečetli, a i když je hezká a dobře se mi předčítala, na pět hvězd to podle mne není. Já ani syn nemáme potřebu po ní sáhnout podruhé...

Damato
09.02.2018 5 z 5

Úžasná knížka pro malé děti. Já, na rozdíl od mých vnuček jsem vyrůstala ve městě a dodnes mi dělá problém poznat dub a buk, o houbách ani nemluvně, takže když jsme to večer před spaním, společně četli, konečně mi bylo vysvětleno, jak se podle tvaru listí pozná jaký strom. Museli jsem se smát, když naše prvňačka , která vedle lesa bydlí, se po mé naprosto triviální otázce obrátila na dědu, oči na vrch hlavy a potichu říká dědovi větu, kterou slyšela právě ode mě, když jsme dědou vysvětlovali jiné, holčičí věci - " s tím se nebudeme zdržovat , to je vyšší dívčí, to babička asi stejně nepochopí".....Velice vysoko hodnotím u této knížky, že děti naprosto zaujme a ještě velice milou a pro ně příjemnou a legrační cestou poučí. Rozhodně budeme shánět další díly. A díky DK ( a díky uživateli triatlet) jsme vlastně na tuto knihu narazili a i díky bazaru na DK pro naše cácorky i získali. Tohle je prostě databáze k nezaplacení :-)

notburga
21.03.2016 5 z 5

Velmi dobře napsaná kniha. Dobře se čte i před spaním a v textu je spousta poučení (nenásilného, dlužno dodat) což mi v dnešní tvorbě pro děti tak často chybí.

zuzi1162
18.11.2015 5 z 5

Jedna z těch lepších od celkem dobré české dětské autorky, ale její Detektivové jsou lepší. Je zajímavé jak autorka dokáže změnit psaní pro různé věkové skupiny.

Lefever
12.08.2013 5 z 5

Hezký příběh, krásné ilustrace a ještě je poučná :-). Děti knížku milují.

Kniha Lumpíček a Rošťanda je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce7x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x