Zimní tulipán

Zimní tulipán https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504490/bmid_zimni-tulipan-tff-504490.jpg 5 33 8

Je období adventu a vypadá to, že Vánoce budou zase na blátě. Klárka je kvůli tomu smutná, pak ale uvidí, jak z nebe padá malinká bytůstka. Je to sněhová víla Bela, která Klárce vysvětlí, že se pokazil stroj na výrobu sněhu. Sněhovou mašinku totiž pohání kvetoucí bílý tulipán. Ten letos ale nevykvetl. A tak začíná nefalšované zimní dobrodružství, během nějž se Klárka se sněhovou vílou vydávají do tajemného ledového zámku, aby zachránily bílé Vánoce.... celý text

Přidat komentář

lucakuca
19.01.2024 5 z 5

Chladivě hebký zimní příběh s ponaučením pro děti:
"Když dáváš pozor, může se ti to hodit."

Monida
04.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Přestože ilustrace mě uchvátily, tak obsah tolik ne, Klárka dokázala v podstatě hned vyřešit problém s nerostoucím tulipánem. Začátek knihy mě zaujal, konec už tak ne.


Danago
14.12.2023 5 z 5

Krásná knížka , která bavila i mě. Úžasné ilustrovaná. Navodí vánoční a zimní atmosféru. Pohádka je mimořádně nápaditá a originální.

Booky84
20.10.2023 5 z 5

Milá knížečka s roztomilými ilustracemi. Čtení nejen pro děti, ale i dospělé. Advent tu bude během chvilky a snad bude bílý. Ideální na navození atmosféry a těšení se na blížící se Vánoce. Čteno jako e-kniha.

slamenka
16.01.2023 5 z 5

Krásný zimní příběh, nádherné obrázky. Perfektní i pro začínající čtenáře.

Luciluc
26.12.2022 4 z 5

Knížka čtená dceři. Příběh se zimní tematikou. O tom, jak se v nebi porouchal stroj na sníh, který pohání kouzelný bílý tulipán. Když vykvete, stroj začne sníh vyrábět. Tentokrát ale tulipán nerozkvetl...A holčička Klárka se sněhovou vílou Belou se pokusí zimu zachránit.
Příběh je poměrně čtivý, jednoduchý, kapitoly tak akorát dlouhé, aby i menší děti udržely pozornost, když jim předčítate (knížka je ale určena pro děti od 6 let). Kniha má opravdu krásné ilustrace od Ivony Knechtlové. Řešení problému pro menší děti asi nebude úplně uchopitelné, je to takový "zahradnický fígl" :-) Ale k přečtení doporučuji, nám se s dcerou (necelé 4 roky) líbila.

markej
03.12.2022 5 z 5

Do mé sbírky knih s (přenádhernými) ilustracemi Ivony Knechtlové přibyla tahle nová kráska... Knížka je pro děti od šesti let, mohou si ji číst i samy (věty jsou krátké a kapitoly také). Příběh je moc milý, o holčičce Klárce, která marně vyhlíží v adventním čase sníh, a o sněhové víle Bele, která žije v nebeském království, kde se sníh vyrábí.
Ideální vánoční dárek!
Hodnocení: 4,5 ⭐ z 5 ⭐ (nejvyšší známku nedávám kvůli pár chybám, které jsou bohužel v krátkém textu vysázeném větším písmem dost markantní)

Knižní střípky
17.11.2022 5 z 5

Bylo to krásné a duši hladící dobrodružství. Je to ideální příběh na adventní období, určený buď na společné předčítání nebo díky velkým písmenům vhodný i pro začínající čtenáře.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.