Mišeec Mišeec komentáře u knih

☰ menu

Najdi svou vysněnou práci s pomocí sociálních médií Najdi svou vysněnou práci s pomocí sociálních médií Lance Farr

Dodává sebevědomí, odvahu a pocit toho, že za něco stojíte. Na své si přijdou i ti, kteří netuší kde práci hledat a já ocenila hlavně tip na tvorbu životopisu, který se rázem stal nevšedním. Rozhodně nám má kniha co dát.

17.04.2022 3 z 5


Hračička Hračička Gardner McKay

Zprvu pro mě bylo náročné se začíst a měla jsem chuť knihu několikrát odložit. Pocit, že to někdy budu muset číst znovu, mě donutil pokračovat. Od druhé poloviny byl děj lepší. Začal se řešit vrahův příběh, což pro mě bylo zajímavější než prvotní plácání o ničem. Znám však lepší díla, mnohem lepší. Jako jedna z mála knížek ve mně zanechala otázky, na něž jsem nedostala během čtení odpovědi. Je to škoda...

30.03.2020 3 z 5


Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Co k této knize říct: "Kdy už můžu zajít pro další díl?" .. děj parádní, každá postava má sve rysy. Vadilo mi akorát oslovování postav, jelikož pak už člověk nevěděl, kdo je kdo. Každou kapitolou jsem se těšila na konec, abych konečně odhalila tajemno, ale kniha byla okouzlena tolika dalšími nástrahami, že jsem se nemohla odtrhnout.

30.03.2020 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Opět precizně zpracován děj, podrobný popis míst a charakteristika postav. Já toho Kinga miluju! Jediné, za co musím dát mínus, je téma politika, což je mi na míle vzdálené, tudíž jsem určité pasáže nebrala tak vážně, jak měly nejspíš působit. Každopádně, skvěle zpracovaná kniha, která umí překvapit.

30.03.2020 5 z 5


Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

I přesto, že se do poloviny nic nedělo, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Něco mě nutilo číst stále dál. Autorův vypavěčský styl mě zaujal tak, že mi bylo pomalu jedno, o čem je děj. Každopádně, byla jsem spokojená a konec mě překvapil. Horor to sice nebyl, ale považovala bych to za svižné oddechové čtení. :)

30.03.2020 4 z 5


Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Rychlé čtivo, ale nic, co by mě nějak zvlášť nadchlo. Jeden případ se stočí k druhému a poté se dlouho nic neděje a kdo se těší na pokračování řešení sebevražd jako já, bude koncem navždy zklamán.. nejsem zvyklá na tento typ psaní, autorka vynechává podstaté, podrobné popisy míst. Za mě 5/10.

30.03.2020 3 z 5


Izolovaný Izolovaný Sebastian Fitzek

Má první knížka od autora a já se zamilovala! Detailní popis děje na pitevním stole, mučení obětí, ... knížku jsem zhltla za pár dnů a během čtení se u mě vystřídaly všechny nálady - zděšení, smutek, zmatení, radost, smích, pláč, ... Uděluji hodnocení 10/10.. Nikdy mě žádná kniha tak nedostala a to jsem milovník Kinga, který dostal zatím nanejvýš 8,5/10.. Doporučuji vše, i když styl psaní nemusí každému sednout. Řadím do těžší literatury. :)

30.03.2020 5 z 5


Text Text Dmitry Glukhovsky

Nevím, co si o knize myslet. Na jednu stranu zajímavý příběh, který mě nutil číst dál a dál, abych věděla co se stane, ale na druhou stranu žádná akce, nic co by mě nějak zaujalo. Jedná se spíše o odpočinkovou četbu, aspoň pro mě. Každopádně autor výborný, chválím nenásilnou formu vracení se z přítomnosti do minulosti. Za mě povedené dílo. :)

10.08.2019 4 z 5


Ten den jsem se rozhodl zemřít Ten den jsem se rozhodl zemřít Jonathan Destin

Nebýt v práci, mám knihu přečtenou do pár hodin. Čtivá byla, ale nic mi nepředala. Je pravdou, že nám dospělým to nic moc neřekne, takže dle mého názoru je kniha určena spíše mladším čtenářům.

Děj se skládá z útržků výpovědí a přesouvá se z Jonathana na matku, poté zpět na Joa, poté na otce, zpět na matku, Joa, ... Sem tam se mihne i nějaká úplně jiná postava. Avšak pozor, tento styl psaní mi vůbec nevadil, krásně na sebe vše navazovalo. Hodnotím jako průměr, protože za mě osobně byla kniha příliš jednoduchá.

05.07.2019 3 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Když se nad knihou zamýšlím zpětně, neuvědomuji si žádný extra příběh. Vše se točilo kolem jedné osoby na dvou místech. Překvapivé však je, že mi to jako čtenáři vůbec nevadilo. Bohužel, postrádala jsem více "akce". Těm, co Kinga neznají, tak nedoporučuji jako "prvotinu", zbytku pro doplnění sbírky určitě ano.

02.07.2019 3 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Kniha ze "starší doby". Psaná zvláštním stylem a nebrat knihu ve škole jakožto povinnou četbu, tak si musím trochu domýšlet.
Na druhou stranu se čte sama, nejedná se o složité čtení a autor dokázal i přesto, jak je psaná, čtenáře donutit soucítit s Krysařem nad jeho životem a osudem.
Za mě rozhodně rozhodně dobrá knížka, z povinné četby nejoblíbenější.

10.06.2019 4 z 5


Démoni Démoni Karin Slaughter

Opět úžasné chytlavý příběh. I přesto, že se nejedná o první knihu série, ničemu to nevadilo. Žádné informace z předchozích dílů mi v ději nechyběly. Karin se opět předvedla, že psaní jí svědčí. :)

10.06.2019 5 z 5


Misery Misery Stephen King

Jedna z prvních knih, co jsem od Kinga četla. Děj mě naprosto pohltil a já nemohla přestat číst! Úžasný příběh - ukrást autora a donutit ho dopsat další díly mé oblíbené série s tím, že když se mi nějaký nebude líbit, nechám ho to přepsat. :D Občas si říkám, zda autor nepíše přímo ze své zkušenosti.
Určitě doporučuji! :)

09.06.2019 5 z 5


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Tato oddechová kniha mě hodně bavila. Přečteno za dva dny. Příběh, kde se u mě vystřídala řada emocí - hněv, radost, smutek, ... Moc hezký příběh, ráda se k této knize vracím. :)

09.06.2019 5 z 5


Hodná dcera Hodná dcera Karin Slaughter

Jedná se o první knihu, co jsem od této autorky četla a od té doby patří mezi mé oblíbené autory.
Děj byl pro mě šokující od začátku do konce, stránku po stránce jsem hltala jedním dechem.
Této knize není co vytknout, skvělý děj vracející se do hrůz minulosti a jejich vyřešení po letech strachu.
Krásně se četla jak díky skvělému příběhu, tak díly všem detailům.
Jediné, co mi dělalo problém bylo skákání po kapitole na druhou osobu a zpět. Ale když se do toho člověk postupně dostával, byl přímo nadšen. :)

09.06.2019 5 z 5


Myši Myši Gordon Reece

Mrzí mě, že nedávám všechny hvězdičky. Kniha mě bavila, avšak cítila jsem se jako v soutěži, kdy si tipnu jak to bude pokračovat a o pár stránek si potvrdím svou teorii.
Knížka je psaná celkem jednoduše, takže se četla sama. Dost zarážející pro mě bylo akorát to, že se děj odehrával stále na jednom místě s pár osobami, na což nejsem zvyklá.
Każdopádně, emoce se u mě s dějem střídaly rychlostí blesku a já vystřídala strach, smích, úzkost, radost, ale nejčastěji mě doprovázel pocit zloby, který mě ani jednou neopustil při hysterických záchvatech Shelley.
Na závěr dodám, že díky teoriím "myší" mě tato kniha psychologicky posunula dál. Motivovala mě k tomu nebýt myší a umět se ozvat. Svým způsobem je to více psychologické dílo než by kdo mohl říct. :)

09.06.2019 3 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Pan Elsberg se ponořil do problematiky celého světa - bez elektřiny jsme prostě v háji.
Knihu jsem otevřela po čtenářské krizi, což byla chyba. Moc skvělých informací, které můj mozek tou dobou nestíhal a tudíž jsem často nechápala - ať už se jednalo o obsáhlé vysvětlení funkce reaktoru, elektrárenských sítí či softwarové manipulace.
Jediné co mi chybělo, bylo více zaměření se na občany většiny světa, aby se do nich čtenář mohl lépe vžít.
Ze začátku pro mě bylo k vzteku, že co kapitola, to jiné město i lidi, ale v průběhu děje to vůbec ničemu nevadilo.
Každopádně, Manzanovi jsem fandila už od začátku. :)
Tímto tuto knihu doporučuji.

09.06.2019 4 z 5