Izolovaný

Izolovaný https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259281/bmid_izolovany-gfV-259281.png 4 413 127

Koroner Paul Herzfeld najde v hlavě jedné velmi zohavené mrtvoly telefonní číslo své dcery. Hannah byla unesena a pro Herzfelda tak začíná děsivá hra na honěnou. Únosce totiž na ostrově Helgoland přichystal další těla s indiciemi. Herzfeld ale nemá šanci se k novým informacím dostat, protože ostrov nacházející se na širém moři je kvůli orkánu odříznut od pevniny a většina obyvatelstva již byla evakuována. Kreslířka komiksů Linda, která našla mrtvé tělo na pláži, je jednou z mála osob, které na ostrově zůstaly. Herzfeld se ji snaží zoufale přesvědčit, aby dle jeho pokynů po telefonu provedla pitvu. Jenže Linda v životě nedržela v ruce skalpel, natož aby někoho pitvala…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

Abgeschnitten , 2012


více info...

Přidat komentář

petgona
13.04.2024 3 z 5

Nemozem si pomoct, ale Fitzek mi uplne nesedi. Neviem, presne co, ale necita sa mi lahko. Nie, ze by to bolo narocne, len sa mi nieco na jeho style nepaci.
Najprv som sa nevedela zacitat, zaspavala som nad tym, potom v strede fajn, bolo to rychle a dynamicke. A potom ten koniec...zbytocne prekombinovany.

Jack Bauer
03.12.2023 4 z 5

Poslední věta v téměř každé kapitole nuti pokračovat dál, jen ten konec byl dost překombinovaný. Bavila mě pitva, co vše Linda musí udělat. Rozstřihněte mu kalhoty, NE! vždyť je pochcaný(ve filmu posraný), podívejte se mu pod ohanbí NE!, podívejte se mu do řitního otvoru NE! NE! a NE! Má tam vzkaz. Vytáhněte jej! Super kniha, ale Criss Carter píše drsněji a napínavěji. Hned jdu shlédnout film a porovnat s knihou.


Grohlinka
30.07.2023 3 z 5

Dobré to bylo, ale všudypřítomné chvále to podle mě nedostálo. Některé situace přitažené za vlasy, opravdu si nemyslím, že dle daných instrukcí po telefonu by Linda byla schopna provést pitvu, chování osob bylo občas nelogické, nezavřené auto, a konec trochu překombinovaný. Líbila se mi myšlenka ohledně výše trestů.

broskev28
16.07.2023

Tohle je přesně ten typ knihy, který nevyhledávám.
Nechala jsem se zlákat hodnocením mých oblíbených uživatelů, přečetla jsem, byť se stále vzrůstající nechutí, a už nikdy knihu těchto autorů neotevřu; severské drsárny fakt nejsou můj šálek kávy.
Jediné, za co autorům děkuju, je uvození a posléze i ukončení příběhu novinovými úryvky. Pokud se zakládají na pravdě, pak je opravdu něco hodně shnilého a páchnoucího ve státě německém. A možná nejen tam?

"Vedoucí oddělení pašování a nucené prostituce nezastíral svůj odpor proti všemu a každému, kdo pocházel z bývalé NDR. Považoval za nestydatost, že musí pracovat v Treptowě, a nikdy dobrovolně nejel do bývalých východních čtvrtí Berlína. Osobně napsal ústavní stížnost proti příspěvku solidarity a znovusjednocení považoval za větší tragédii než Černobyl a Fukušimu dohromady."

Vixiene
18.03.2023 5 z 5

Tento poklad se už dnes nedá moc sehnat, proto jsem ráda, že mně se poštěstilo, hodlám mít totiž celou sbírku Fitzeka :D

Zatím asi nejkratší, ale rozhodně ne méně kvalitní autorův příběh. Drželo mě to od začátku do konce a byť se to maličko vymyká standardu rozuzlení, který je pro S. Fitzeka nyní již typický, tak jsem se parádně bavila a i s koncem jsem nadmíru spokojená. Velice mě bavily surové scény a popisy, nad kterými se mi při představách mnohdy zkřivila tvář.

Kromě toho jsem zjistila, že existuje i filmová adaptace, což mě nesmírně potěšilo (dokonce i s celkem hezkým hodnocením).

Fitzekovy knihy prostě stále doporučuji všemi deseti.

něcosivymysli
07.09.2022 5 z 5

Izolovaný mě moc bavil a snažila jsem se na něj soustředit mi občas dával děj zabrat (v tomto ohledu musím pochválit filmovou adaptaci Odříznutí, která mi přišla přehlednější). Lze se v tom ale zorientovat a Fitzek už napsal komplikovanější příběhy, například Dárek, ovšem asi poprvé za dobu co jeho knihy čtu jsem se musela vracet k předchozímu ději. I tak jsem ale s knihou spokojená, je to klasicky svižné a napínavé. Moc bych si přála, aby se jí znovu někdo ujal a vyšlo druhé vydání, určitě má potenciál!

beata-betsy2310
24.08.2022 5 z 5

Čo také by sa mi mohlo stať...?
Výborný thriller s drsnými opismi ktoré k tomuto žánru patria. Doposiaľ najlepšia kniha od tohoto autora. Súdny lekár Paul Herzfeld počas pitvy natrafí v tele obete na ampulku s odkazom - telefónnym číslom a menom jeho dcéry. Po vytočení telefónneho čísla si vypočuje zúfalý odkaz v ktorom ho dcéra Hannah žiada o záchranu. O niekoľko kilometrov ďalej na ostrove Helgoland počas silnej búrky, objaví kreslička komiksov Linda na pláži mŕtve telo muža. Zoberie z miesta nálezu malú pánsku tašku v ktorej nájde telefón so 4 zmeškanými hovormi z rovnakého čísla. Keď sa rozhodne zavolať späť, netuší aké inštrukcie si v nasledujúcich hodinách vypočuje.

Spolupráca s Michaelom Tsokosom dodáva príbehu na realite. Knihe dávam 5 hviezdičiek, Fitzek opäť brilantným spôsobom opisuje temný svet a zároveň poukazuje na nefunkčný právny systém kde za daňový podvod dostane páchateľ vyšší trest ako za zneužitie či dokonca zabitie človeka.

Na záver už len citát z knihy: "A nerobte si starosti. Nedopustil som sa daňového podvodu, iba som zabil človeka. Čo také by sa mi mohlo stať?“

apq
08.08.2022 5 z 5

Tak tohle byla pecka. Napětí od první kapitoly do poslední stránky.
Jen si nejsem úplně jistá, zda jsem vše správně pochopila.

viweb
17.04.2022 4 z 5

První moje setkání s německým autorem a vůbec nejsem zklamaná. Malinko překombinovaný konec a na můj vkus i dost hodně krve, obětí a strachu ale četlo se to dobře díky krátkým kapitolám.Pro milovníky trileru doporučuji.

moudivlacek
31.03.2022 5 z 5

Docela pěkná brutalita od začátku do konce, zkušený patolog, který dostane vzkaz, že byla unesena jeho dcera, zapojí po čase do pátrání po ní i kreslířku komiksů, která se na ostrově schovává před svým psychopatickým stalkerem bývalým přítelem. Do toho všeho se promítá i osud patologova bývalého přítele. Celou knihou se vlastně prokoušeme k poznání, jak funguje právní systém většiny zemí na světě. Občas jen prostě člověk lapá po dechu, jak se trestají různé činy, a doteď jsem to nepochopila.... A konec - pro mě prostě bohužel častá realita - zničené životy na všech možných frontách.
Komu nevadí morbidnost vyprávěného příběhu, tomu tuto knihu doporučuji.

Hvězdinka
17.02.2022 4 z 5

Typický Fitzek, i když zde poněkud drsnější než obvykle. Skvělé čtení.

SvetlanaHonzova
05.02.2022 3 z 5

Knížky od tohoto autora zbožňuji, vždy je v nich napět od začátku až do konce. Ale bohužel v této knize pro mě ne. Kniha se mi četla těžce, a moc mě nezaujala :(

Pavlina50
13.12.2021 4 z 5

Ač klasický drsný a zvrhlý thriller, je ale dobře promyšlený a jako bonus - hlavní myšlenka má velký a důležitý přesah. Naléhavě upozorňuje na bohužel častou realitu – na často nespravedlivou míru trestů za nesrovnatelně těžké zločiny.
Příběh se dvěma hlavními hrdiny … dvě honičky - jeden honí únosce své dcery, druhý naopak utíká před stalkerem. Velmi čtivě psáno, slušně vystavěná atmosféra (pitevna, izolovaný ostrov z důvodu nepřízně počasí), jsou to dozajista zaručené atributy pro kvalitní a napínavý thriller. Hvězdičku ubírám jen za některé až moc horko-těžko uvěřitelné situace (pitva absolutním laikem po telefonu …to jako fakt?).
Závěr byl pro mě docela překvapivý, ale i celkově mě kniha dost zaujala. Mrazivé a dost deprimující jsou mimo hlavní příběh i úryvky z novin, které ve mně vyvolávaly spíš vztek a vnitřně mě dost zasahovaly.

Ira13
28.11.2021 3 z 5

Souhlasím s komentářem Šárka88. Krátká knížka a párkrát jsem se musela vrátit, protože jsem občas nechápala. Asi jsem rozmazlená Carterem, tohle bylo fakt chvílemi zmatený. Námět a atmosféra dobrý...

Šárka88
14.11.2021 4 z 5

Upřímně si to budu muset přečíst ještě někdy jednou. Začátek dobrý a pak jsem se uprostřed ztratila a konec jsem úplně vypustila a pochopila napůl. Není to chyba knížky, ale moje, ze jsem nedala při čtení pozor. Jinak dávám 4 hvězdy za přeskakování v pointách postavy.

85098211
08.11.2021 5 z 5

Autorovy knihy mám ráda, ale tato se dokonce i mně zdála až moc brutální. Dokonce připouštím, jak píší uživatelé v komentářích přede mnou, že ji (pravděpodobně) autor napsal na efekt s cílem co nejvíce šokovat. Ale tohle já při četbě nikdy neřeším ;-). Beru příběh prostě tak, jak je napsaný. A buď se mi líbí, nebo ne. Konkrétně tato kniha určitě není nic pro slabší povahy, proto bych ji doporučila jen hodně otrlým čtenářům. Paul a Linda jsou oba sympatičtí a každý svým způsobem řeší svoje vlastní problémy. Jak je již uvedeno v anotaci, jejich osudy se protnou v okamžiku, kdy Paul najde při pitvě v lebce mrtvoly telefonní číslo, na které zavolá a telefon mu zvedne právě Linda ;-). No a od tohoto okamžiku už nic není tak, jak bylo dřív...
Závěr knihy všechny souvislosti vysvětlí, autor nevynechá ani ten sebemenší detail - a za to ho musím opravdu pochválit ;-). Knize dávám opět hodnocení nejvyšší, za již zmíněnou čtivost a také za poctivě odvedenou řemeslnou práci při psaní.

postrach
23.09.2021 5 z 5

Souhlasim s komentarem podemnou.Dobte napsana kniha,drsny pribeh...Doporucuji.

Allla9
07.09.2021 5 z 5

Drsný a místy až nechutně detailní popis krutých scén. Kniha se zaměřuje na nedostatky v právním řádu.

Ivan F
31.05.2021 2 z 5

Nechal som sa nalákať mojimi známymi, ktorí čo-to (ak nie všetko) od Fitzeka prečítali. Po niekoľkých rokoch som podľahol tomuto lákaniu a prečítal som si Izolovaných. Pre mňa je to lacný thriller (bez zimomriavok) napísaný na efekt a s vidinou dobrého predaja a zisku, čiže komercia najhrubšieho zrna - také nenáročné čítanie, ktoré je na smiech, len humor na rozdiel od sadizmu v ňom chýba. Príbeh ma nedokázal vtiahnuť a neprinútil ma obracať stránku za stránkou, to ani náhodou. To, že sa v knihe objavuje mŕtvola za mŕtvolou a tempo príbehu je vysoké ešte neznamená, že je to dobré čítanie. No a potom nezmysel, že laik vykoná na vaše naliehanie pitvu, je urážkou čitateľa. Dať tejto knihe viac ako dve hviezdičky by bolo zas urážkou Hannibala Lectera. Jediný dobrý moment knihy je hneď na začiatku a tým je záchrana fenky.

Delewar
29.04.2021 2 z 5

Prekombinované, zbytočne násilne vložené dejové linky, pohnútky postáva málo reálne, dej príliš na Wau štýl. Proste veľa všetkého škodí. Aj keď by to malo mať reálny základ, keďže je pod tm podpísaný aj patológ,tak z prostredia súdneho lekárstva to má málo...
Jednoducho thriller zameraný na predávanosť a úspech pre nenáročných.
Škoda,lebo Fitzek nebýva zvyčajne takto lacný. Ale komercia už útočí zjavne úplne na všetkých.

Štítky knihy

zfilmováno thrillery

Autoři knihy

Sebastian Fitzek
německá, 1971
Michael Tsokos
německá, 1967

Kniha Izolovaný je v

Právě čtených6x
Přečtených497x
Čtenářské výzvě65x
Doporučených37x
Knihotéce206x
Chystám se číst249x
Chci si koupit81x
dalších seznamech2x