mira399 mira399 komentáře u knih

☰ menu

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Musím pochválit. Dobře zachycena nálada mezi lidmi i vývoj hlavní hrdinky. O čem kniha je si přečtete v anotaci,ale za sebe knížku můžu doporučit.

24.01.2024 4 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Moc hezky se mi to četlo. Pohádka jako vyšitá. Delší dobu jsem nečetla žádnou fantasy a tohle mne mile potěšilo. Těším se, až si přečtu další díly.

24.01.2024 5 z 5


Královská vánoční pohádka Královská vánoční pohádka Karen Schaler

Tohle je opravdu hlavně o vánocích. Je tu popis všeho, každičkého věnce a ozdoby. Do období vánoc se příběh ke čtení hodí. Čte se lehce, zápletka je jednoduchá a postavy vykreslené ne úplně do hloubky.Je to moje první knížka od autorky a pokud by byla někdy zase nálada na vánoční čtení, budu vědět, kam sáhnout.

08.01.2024 4 z 5


Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Na svátky jsem si dala opět jednu romantiku. Větší počet stran nevadil, moc hezky se to čte a kromě romantiky to má i děj, světe div se... :-) Nenudilo mě to, konec je tak šťastný, že víc to už nejde,ale to se od romantiky čeká. Je to jedna z těch lepších knih tohoto žánru.

27.12.2023 4 z 5


Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Mám radost. Proto, že je to opět výborná knížka a pak i proto, že jsem teprve na začátku dlouhé série a ještě si příběh pěkně užiju. Pan Niedl nezklamal, ale to mě nikdy. Příběh o chudých šlechtických rodech se teprve rozjíždí, přesto jsem se nenudila a rýsuje se mi zřejmě oblíbená postava a tou bude Wolfram :-) Jsem hodně zvědavá také na Čeňka a i Lothar podle mého ještě bude mít prostor pro vývoj zajímavým směrem. moc se těším na další díl a kdo hledá dobré historické počtení, doporučuji všemi deseti!

27.12.2023 5 z 5


Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Moc hezké. Kdyby to tak i bylo tam nahoře...,tak je to ještě hezčí :-) Nádherná obálka a postavy velmi milé.

14.11.2023 4 z 5


Královsky v háji Královsky v háji Emma Chase

Téma královské rodiny je lákavé. Knížka se nečetla špatně,ale že bych byla nějak nadšená, to jsem nebyla. Oliva sympatická, Nicolas už méně a cestu k mému srdci si nenašel ani do konce knihy. Jejich vztah nebyl nic, z čeho by se jednomu úžil dech :-)
Víc se mi líbila předchozí knížka,paradoxně poslední díl série o jejich babičce.

06.11.2023 3 z 5


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Moc hezká knížka. Téma Titaniku láká o tom žádná, proto tolik zpracovaných knih a příběhů z něj. Tohle mi přišlo jiné a lepší. Kapitán Carpathie musel být opravdu výborný člověk. Zpracování knihy je nápaditě rozdělené na dvě linky vyprávění jedné z cestujících na Titaniku a právě druhá linka je kapitánova. Autorka si dala velkou práci a je to na knížce znát. Ráda jsem si ji přečetla a rozšířila si tak opět své obzory.

03.11.2023 5 z 5


Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Opět síla. Jak já toho Tomečka nenávidím...!!! Příběh pokračuje začátkem padesátých let, kdy doba nepřála vůbec nikomu z obyčejných lidí, kteří si chtěli jen v klidu a po svém žít své životy. Přináší i vystřízlivění z prvotního nadšení výhry komunistů, kdy se začali bát soused souseda, kolega kolegy atd.
Knížka je pěkně zpracovaná hlavně charaktery postav a fakt bych si s chutí nad některými lidmi z příběhu uplivla. Jsem zvědavá na pokračování, která prý autor píše.

27.10.2023 5 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Knížka se mi přesně trefila do nálady. Od autorky jsem nečetla ještě nic,takže nemohu srovnávat,ale tohle mě bavilo, pohladilo, vyvolalo úsměv na tváři. Pohodová atmosféra anglického venkova a jako milovnici zvířat mne potěšila fenka Tess. Pokud si tedy chcete odpočinout, směle do toho. Já se výhledově podívám třeba po další autorčině knížce.

02.10.2023 5 z 5


Poslední léto Poslední léto Karen Swan

Kolegyně mi tuhle knihu tak vychvalovala,až jsem chytla podezření, že se mi nebude líbit :-) Kdepak, vzalo mě to u srdce úplně hodně. Jedna z nejlepších letošních přečtených. Samozřejmě jsem si i já musela dohledat informace o ostrovech St.Kildy a byla jsem uchvácená jejich přírodní drsnou krásou. Příběh vás vtáhne do děje a prostě tam s těmi lidmi jste a prožívate jejich život s nimi. Takže i já moc doporučuji k přečtení, budete se bavit!

28.09.2023 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Dobrý počin. Knížka se čte skvěle a z Tomečka je člověku nejednou špatně. Doba a místo na mne působili skoro až bezvýchodně. Vůbec netuším, jestli bych byla až tak statečná a po prozření, co je pan Tomeček zač ve vesnici vůbec zůstala. Rozhodně se těším na druhý díl, abych zjistila další osudy rodiny Smolíkových. Kdo má rád tématiku Sudet a odsunu Němců, bude spokojen.

28.09.2023 4 z 5


Královsky tvá Královsky tvá Emma Chase

Příjemná oddechovka. Dala jsem na zdejší doporučení a tímto dílem jsem začala. Není to nic z čeho by si člověk sednul na zadek,přesto vás knížka pobaví.Na letní, nebo odpočinkové čtení ideál. A Edward byl jednička :-)

12.09.2023 4 z 5


Nový život Nový život Katharina Fuchs

Pěkné pokračování knížky Dvě hrsti života o předcích autorky. možná se mi to líbilo o kousek méně,ale každopádně je to čtivě napsáno. Dozvěděla jsem se i něco nového z historie a vřele doporučuji k přečtení.

12.09.2023 4 z 5


Taju pro tebe Taju pro tebe J. T. Geissinger

Musím férově přiznat, že jsem se vážně bavila, místy se smála nahlas. Absolutně nesourodá dvojice, která k sobě ve finále pasuje jak poklička na hrnec :-) A ty jejich slovní přestřelky, to byla paráda. Tady je nutný i dík překladatelce, jelikož se s tím popasovala víc než výborně. Knížka se autorce tedy povedla! Na léto a pro milovníky romantického čtení jako dělané. Takhle si tento žánr představuji a bohužel ne často se setkám se stejně povedenou knížkou. Moc se těším na další příběh a doufám, že u nás vyjdou i jiné knihy od této autorky.

18.08.2023 5 z 5


Dvě hrsti života Dvě hrsti života Katharina Fuchs

Moc se mi příběh líbil a o to víc, že je to o autorčiných babičkách :-) Moc hezky vykreslená doba i postavy. Pro nás zajímavý náhled na "druhou" stranu z období druhé světové války a doby před ní. Pořídila jsem si hned i pokračování a těším se na další osudy autorčiných předků. Klobouk dolů, když někdo umí takto poutavě napsat a zprostředkovat nám příběh své rodiny.

31.07.2023 5 z 5


Návrat mistra Návrat mistra František Niedl

Opět parádní série. Moc jsem si čtení užila. Perfektně vykreslené postavy a ani chvilku se člověk nenudí. Pokud neznáte a chcete bezva historické čtení, můžu jedině doporučit. Toto je moje druhá série s historickou tématikou, obě jsou bezvadné. Proto se těším moc na další kousky od pana Niedla.

31.07.2023 5 z 5


Pavoučí síť Pavoučí síť František Niedl

Opět parádní čtení. Ježiš, tohle mě tak baví !!! Pan Niedl je opravdu můj oblíbený spisovatel. Děj se tentokrát odehrává v Itálii, kam se Lukáš dostane a podstatná část se odehrává na obávaném hradě,kde se cvičí budoucí zabijáci. Tady se setkáváme na chvilku i s Hynkem Tasem z Boru, který je hlavním hrdinou jiné série.
Doporučuji všemi deseti a těším se moc na závěr série.

14.07.2023 5 z 5


Fazóna Fazóna Miika Nousiainen

Tak...za mě tedy nebylo moc míst, kde by mě bylo do smíchu. Knížka není vůbec špatná. je o lidských vztazích, rodině, různých podobách lásky a potřebě všechno tohle mít v harmonii.
Bavilo mě to číst, krátké kapitoly, vždy z pohledu někoho jiného. Dobré čtení, jen nečekejte, že se budete nějak řehtat :-)

14.07.2023 4 z 5


Varhaník z mrtvé vesnice Varhaník z mrtvé vesnice Danuta Chlupová

Výborné téma, jen pro mě to zpracování nebylo úplně stopro...Může to být poměrně nízkým počtem stran, že autorka nešla více do hloubky.Přitom by se z příběhu dalo hodně vytěžit, Přesto dobré čtení, poučné.

11.06.2023 4 z 5