Královsky tvá

Královsky tvá https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506792/bmid_kralovsky-tva-ewj-506792.jpg 4 60 14

Royally série

< 4. díl

Lenora Celeste Beatrice Arabella Pembrooková měla neobvyklé dětství. Byla vychována, aby se stala budoucí královnou – první královnou Wesska. Po své korunovaci v devatenácti letech má všechny předpoklady, aby mohla nastoupit na trůn. Je chytrá, sebejistá a neohrožená. Ovšem podle tvrzení parlamentu i lidu jí přece jen něco chybí. Manžel. Přestože královna po sňatku zrovna netouží zejména kvůli obavě ze zlatokopů, musí jít příkladem a dělat kompromisy. Setkání s Edwardem Langdonem Richardem Dorianem Rourkem, který se před lety rozhodl stát se dobrodruhem a vzdát se své funkce, vytvoří třaskavou směs. A přeskočí jiskra. Jiskra, kterou se pokusí uhasit každý intrikán v paláci. Všechny dynastie mají svůj začátek. Ten jejich napsala sama vášeň.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Royally Yours , 2017


více info...

Přidat komentář

Dela90
01.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Lenora byla vychována, tak aby mohla po otci převzít korunu. Její osud byl od první chvíle pevně daný. A tak, když její otec zemře, je nucena převzít jeho post v pouhých 19ti letech, a stát se královnou.

Je chytrá a jde si pevně za svým. Bohužel jako královna nemá jediné slovo atak je nucena začít si hledat manžela. Ačkoliv po sňatku netouží, její lid to vidí jinak. Napadne ji bláznivý nápad, že pojme za manžela svého dlouholetého kamaráda Thomase. Ten souhlasí, jenže osud jim nadělí něco jiného než štěstí a lásku.

Když se po letech vrací z cest Thomasův bratr Edward, jejich cesty se nečekaně protnou. A z ničeho se stane něco velkého. Něco, co jen tak někdo nemá. Překvapí je velká osudová láska.

Nádherná knížka, která je byť tenoučká, skrývá v sobě silný příběh.

Lenora si musela projít nejednou ztrátou. Musela se stát královnou, vzít na svá bedra odpovědnost za svůj lid, za své rozhodnutí. Nemohla si užívat, ale panovat. A pak se na scéně objevil “princ, který ji uhranul a ona díky němu začala poznávat co je to milovat a být milována.

Lenora a Edward byť to ze začátku vypadalo všelijak, jejich vztah přerostl v osudovou lásku. Kniha není však jen romantická, užijete si zde několik erotických, šťastných, smutných a dramatických scén.

Musím říct, že první tři díly byly skvělé, ale tenhle 4.díl, kdy se vracíme do doby, královny Lenory je za mě ten nejlepší. Doporučuji přečíst!

georginaa
27.12.2023 4 z 5

Lenora byla vychovávána jak v bavlnce. Připravovaná na vládu královny a postrádá trochu toho dětského blbnutí. Když potkává samotáře Thomase, poznává trochu jiný svět a to i způsobem jeho bratra Edwarda, který byl cestovatel a zažíval plno dobrodružství a Thomasovi psal dopisy, kde vše vyprávěl co prožívá. Jednoho dne však Thomas onemocní a přeje si , aby Lenora si vzala za manžela jeho bratra. Když se potkají, začíná úplně jiný život, než Lenora před tím znala. Můžu říct, že tento díl byl asi nejslabší, postrádala jsem tam více zážitků, jako v předchozích dílech, ale zase nemůžeme chtít více, když byla královna, to se prostě nehodí.


petusska01
19.11.2023 3 z 5

Také jednoduchšie. Predchádzajúce diely sa mi viac páčili. Toto bolo také rýchle, zdalo sa mi, že bez dramat... Mladej kráľovne som držala palce, mala to celkom ťažké, plus ešte tí ješitní chlapi čo "vládnu" svetu...ale našťastie stretla Edwarda, čo jej priniesol do života trocha slobody a ľahkosti. Pekný príbeh, ale ozaj taký jednotvárny, menej dynamický, rýchlo sa to čítalo.

evik2710
29.09.2023 4 z 5

Moc hezký příběh

mira399
12.09.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka. Dala jsem na zdejší doporučení a tímto dílem jsem začala. Není to nic z čeho by si člověk sednul na zadek,přesto vás knížka pobaví.Na letní, nebo odpočinkové čtení ideál. A Edward byl jednička :-)

Tesset
09.09.2023 5 z 5

Krásný jednoduchý příběh. I když prakticky neměl žádný děj, respektive zápletku, asi se mi líbil z celé série nejvíc. Byl strašně milý a i když člověk vlastně věděl, jak to dopadne, čtení mě moc bavilo. Ideální příjemné čtení.

Anna195
01.08.2023 4 z 5

Konečne nastúpila na scénu kráľovná Lenora, aj keď by som uvítala tento príbeh ako prvú časť série a nie poslednú. Najmä kvôli tomu, že tu nám autorka ukazuje, aká je Lenora v skutočnosti, čo všetko nosí na pleciach a najmä, čo všetko ju formovalo, aby bola skutočnou kráľovnou. Práve jej príbeh všetko začal.

Hlavne v jej príbehu som pochopila, aká je silná, no najmä, čo od nej krajina vyžaduje. Možno niekomu príde začiatok pomalší, ale ja som za takýto začiatok len rada, pretože nám autorka ukázala, ako sa krôčik po krôčiku stala kráľovnou, aké nástrahy musela prekonať, ale aj množstvo tých smutných chvíľ, ktoré ju v živote čakali.

Keď prišiel na scénu Edward spolu s ním prišlo množstvo lásky, ktoré Lenora potrebovala. Tie ich začiatky a najmä ich zbližovanie som si celé zamilovala. Toto bola skutočná rozprávka. Edward bol presne to, čo potrebovala. Milujúci, chápajúci, nápomocný, láskavý a vždy ten, na ktorého sa mohla spoľahnúť.

Krásny záver série, len škoda, že práve tento diel nebol prvý v poradí. Ja osobne by som to len uvítala.

Zomy
22.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Hezká, rychlá a prostá romance.

Trochu jsem se knihy o Lenoře bála, protože z předchozích dílů ji známe jako neoblomnou a citově dost rezervovanou dámu. A taky víme, že manžel i syn - protože to příběh zkrátka potřeboval - zemřeli a Lenora tak zůstala víceméně zase opuštěná.

Tady je ale děj zaměřen na královnino rané mládí, takže se obejdeme bez tragédií, a rozkvétající láska je dojemně popsána. Autorka Lenoře vyčarovala výborného manžela, silného chlapa - Edward si z královny nesedl na zadek a perfektně k sobě pasovali.

Trochu mě mrzelo, že ač jde o poměrně útlou knížku, tak TI DVA se potkávají až někde kolem 80. stránky. Ale rozhodně jde o důstojné zakončení povedené pohádkové série. Za mě asi 3,5 hvězdy.

Katka7922
29.06.2023 5 z 5

Krásný začátek příběhu. Jen mě mrzí, že tohle nebyl první díl. Asi bych to hodně uvítala. Však to byl vlastně začátek příběhu všech ostatních. A vědět to, jak se formoval charakter královny Lenory by bylo mnohem lepší, než teď, když už jsem si ji ve třech předchozích dílech zaškatulkovala jako chladnou a bez citnou. Bylo mi jasné celou dobu, že taková není, ale stejně jsem to tak cítila.
A tady se dozvídáme jaký byl její život, její vztah k otci, k matce. Jak našla svou životní lásku Edwarda. Jak těžké bylo se vypořádat se všemi starými, zapšklými snobi. No prostě jak těžký život mají královny.

Nespavost je znakem geniality. A šílenství.
Tu druhou část obvykle ignoruju.

Vím, jak žít na místě, kde můj bratr není. Jenže nevím, jak žít na světě, kde můj bratr není.
Zatímco sedím a sleduju, jak z něj pomalu uniká život, mám pocit, že s ním odchází i moje duše. Zůstane jen pusto a prázdno. Vyschlá, popraskaná země bez životadárné vody. Jako polární kruh bez slunce.

Moje a tvoje, navždy a napořád.
Moje žena, láska, moje královna - Můj život.

Ruku v ruce, srdce na srdce, bok po boku, Lenora a Edward.
A až budou naše těla jen prachem v zemi a naše duše se společně vydají do dalšího života, legenda našeho příběhu a ozvěny naší lásky budou žít věčně.

terikus
26.06.2023 5 z 5

Knížka super, jen jsem trošku rozpolcená mezi tím, jestli bych byla radši, kdybych si tento díl přečetla jako první, nebo ne...hodně věcí bych pak v ostatních dílech brala asi jinak...no vážně nevím :-D

Jita160
16.06.2023 4 z 5

Krásná královská pohádka...
Mladá královna,přírodní síla,vytrvalá a krásná se potřebuje vdát aby monarchii zavřela pusu.
Musí se stát obětním beránkem.
Trucovitě hledá ,ale pak jí osud a přání přítele pošle prince přímo z divočiny. Živočišného muže, který v mládí raději utekl od královských povinností aby žil svobodně a hledal v životě co ho udělá šťastným.
Samozřejmě ať nečekaně to najde v královně a zamiluje se tak jak může princ milovat svojí královnu.

miloslava3256
12.06.2023 5 z 5

Krásně zakončená serie. Na začátku opravdu drama, neštěstí, které propojí dvě duše. Čekala jsem, že to bude více propojeno do "přítomnosti", ale i tak příběh čtenáře vtáhne. Jediné nad čím jsem se zastavila, tak byl použitý "slovník" vůči 60.let, ale ty momenty vážně vtipné ;)

milst
11.06.2023 5 z 5

Krásná romantická oddechovka.
Pobavila jsem se i slza ukápla.
Lenora se mi líbila, protože si nenechala nic líbit a šla si za svým, prostě správná holka.
Edward byl zlatíčko.
Opět povedená série. :))

Matri
10.06.2023 4 z 5

Jedným slovom... rozprávka!
Bolo to príjemné čítanie, žiadne veľké vzťahové drámy, len pekne vystavaný príbeh lásky. Boli aj smutné momenty, aj úsmevné, aj vzrušujúce. Čakala som síce niečo iné, ale sklamaná nie som. Aj keď pre mňa asi najslabší diel.. Podotýkam ale, že celá séria je veľmi veľmi vydarená ;-)

Autorovy další knížky

Emma Chase
americká
2014  81%Zapletený
2015  80%Zaskočený
2015  80%Zkrocený
2016  82%Spoutaný
2022  82%Královsky v háji

Kniha Královsky tvá je v

Právě čtených2x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce151x
Chystám se číst122x
Chci si koupit33x
dalších seznamech3x