Mikeira Mikeira komentáře u knih

☰ menu

Ty Ty Caroline Kepnes

Skvělá knížka, spíš než děsivá mi přišla morbidně vtipná. Styl psaní mi vyhovoval a bavila jsem se Joeovým pokřiveným a zvráceným uvažováním. Doporučuji.

08.01.2021 5 z 5


Na plné koule Na plné koule Pavel Šíma

Tuhle knížku doporučuji všem lidem, kteří mají velké ambice - mě osobně solidně nakopla, navnadila a dala mi i spoustu praktických, téměř okamžitě aplikovatelných rad pro lepší produktivitu. Přečtením určitě nic nezkazíte.:)

09.10.2019 5 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Jedná se spíše o několik povídek, které jsou k sobě propojeny, než o celistvý román. Docela mi trvalo, než jsem se do příběhu začetla. Nakonec to ale bylo příjemné čtení, které mě nalákalo k přečtení dalších knih z Geraltova světa (tohle byla moje první knížka z této ságy).

07.08.2019 4 z 5


Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Touhle knížkou se (prozatím) Viewegh zařadil mezi mé nejoblíbenější autory. Abych 220-ti stránkovou knížku přečetla za jeden den, to se mi ještě nestalo.

12.01.2015 5 z 5


Plavba Jitřního poutníka Plavba Jitřního poutníka C. S. Lewis (p)

Četla jsem ji asi dvakrát, ale alespoň 8 let zpátky a jak tak nad ní přemýšlím, asi si ji přečtu znova. Pro fanouška fantasy a snílka (jako jsem já) je to přímo stvořené.

04.01.2015 5 z 5


Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Nejoblíbenější fantasy knížka, četla jsem ji mnohokrát. A popsat ji dokážu jen takto: Je zkrátka kouzelná. (A krásně vysvětluje události v knize Lev, čarodějnice a skříň, která se odehrává časově po ní.)

04.01.2015 5 z 5


Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Neskutečně silné, a po "Čarodějův synovec" můj druhý nejoblíbenější díl této série. Kdo nečetl, dělá chybu. A nenechte se odradit zdánlivou "pohádkovostí", má to daleko hlubší myšlenku a opravdu stojí za to.

04.01.2015 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Poprvé jsem Kytici četla asi v 8 letech a už tehdy se mi líbila. Básně (až na vyjímky) jsou velmi zábavné a čtivé. A svatební košile je TOP! (Kromě verše: "Co to máš na té tkaničce, na krku na té tkaničce?" - to jako fakt nemohl vymyslet lepší rým?:D)

04.01.2015 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Z knižní série je tento díl nejlepší, z filmové nejhorší. I když už mě to teď nebere, tak moje patnáctileté je se v téhle knížce vyžívalo a bralo ji kamkoliv mohlo sebou. Na moje současné já je to až příliš romantické a naivní, ale určité kouzlo tomu nechybí.

04.01.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Mnohonásobně lepší než film. Příběh u mě sice nevyvolal nějak extra silné emoce (narozdíl od ostatních čtenářů), ale z filozofického hlediska je knížka napsaná na jedničku a dává člověku mnoho podnětů k přemýšlení. Postava Augusta Waterse je skvěle propracovaná. Ještě si od Johna Greena určitě přečtu více, výborně se čte.

04.01.2015 4 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Tohle nemůžu popsat jinak, než že je to vážně síla. Orwell je borec. Tak vtipně a zároveň bez okolků popsat děsivé lidské chování a politický vývoj a zároveň předurčit jeho následující pokračování, to by dokázal málokdo. Doporučuju všem.

28.10.2014


Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Tohle je něco, na co opravdu nedám dopustit. Lepší básně jsem nikdy nečetla, dokážou neskutečně chytit za srdce, zvláště člověka, který je ze stejného kraje, jako Petr Bezruč (a myslím tím Ondřeje Boleslava Petra). Nepopsatelně silná věc.

10.02.2014 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Zajímavý nápad, spousta romantiky, pěkná obálka, styl psaní má sice svoje mouchy, ale přečtu si další díly, protože chci znát osud hlavních hrdinů... Pro holky na odreagování doporučuju :)

10.02.2014 3 z 5