michaela2523 michaela2523 komentáře u knih

☰ menu

Jedna malá lež Jedna malá lež K. A. Tucker

Nestačí mi slova. Úžasná kniha. Emoce od začátku až do konce. ♥

24.09.2017 5 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

První kniha kterou jsem od pana Lustiga četla, ale rozhodně není poslední. Neskutečný příběh, který postupně graduje až k silnému konci. Jedná se o knihu, kterou nebudete moci dostat z hlavy a i po přečtení nad ní budete přemýšlet. Nádherné.

21.01.2017 5 z 5


Ještě než umřu Ještě než umřu Jenny Downham

Dojemné a velmi silně emotivní. Tak bych charakterizovala tuto knihu... Ať už bych napsala cokoliv, nic by nevystihlo krásu a zároveň obrovský smutek tohoto příběhu. Kniha není jen o nevyléčitelné nemoci, ale o síle přátelství, lásky, odvaze, strachu a o tom, že máme žít naplno. Nádherný příběh jež bych doporučila každému přečíst.

09.08.2016 5 z 5


Otrávené štěstí Otrávené štěstí Irma Krauss

Zpočátku mě kniha příliš nebavila, protože to není žánr jaký bych obvykle vyhledávala a i na autorčin styl psaní jsem si musela zvyknout. Poté jsem se ale začetla a kniha byla příjemným oddechovým letním čtením, byť si myslím že se z příběhu dalo dostat víc. Amanda mi přišla trochu jako psychopat (což asi i byla, vzhledem ke konci knihy), zato s Bravem jsem velmi sympatizovala. Palec nahoru dávám především za konec, který mě překvapil a měl tu správnou jiskru, kterou jsem bohužel u zbytku knihy poněkud postrádala.

03.08.2016 3 z 5


Jako led Jako led J. Lynn (p)

Příjemné oddechové čtení.

30.07.2016 3 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

První kniha u které jsem opravdu plakala. Nádherný, dojemný a silný příběh.

25.07.2016 5 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Zpočátku na mě kniha působila jako obyčejný oddechový předvídavý románek. Následující zápletka plná bolestivých vzpomínek jež se dostávají na povrch, zklamání, bolesti ale i síly lásky neměla chybu, detaily na sebe perfektně navazovaly a nic nezůstalo nevysvětleno. Z nepříliš zajímavého románku se vyklubala kniha, která mě vzala za srdce a naprosto dojala. Rozhodně doporučuju.

23.07.2016 5 z 5


Milenka mého muže Milenka mého muže Lucy Dawson

Čtivé oddechové letní čtení. Mírně tragikomický příběh, jež není předvídavý jako většina knih podobné tématiky. Atypický (ne)romantický příběh o tom, kolik jsme ochotni obětovat pro lásku.

21.07.2016 4 z 5


Deník vydržované ženy Deník vydržované ženy Petra Poncarová

Kniha vhodná pro nenáročného čtenáře. Nepříliš originální zápletka, předvídavý děj, jednoduchý styl psaní. Neurazí ani nenadchne.

14.04.2016 odpad!


Manželka 22 Manželka 22 Melanie Gideon

Ačkoliv jsem jiná věková kategorie než je hlavní hrdinka, z knihy jsem nadšená. Musím říct, že zpočátku mi dělalo problém se začíst, ale jakmile se mi to podařilo tak jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Po dlouhé době se mi stalo, že mě konec knihy překvapil a byla jsem z její zápletky překvapená. Mile mě potěšilo střídání stylu psaní (klasická próza, místy klasický scénář). Knihu velmi ráda doporučím každému, kdo chce chvíli oddechu a relaxu. :)

14.04.2016 5 z 5


Láska za ostnatým drátem Láska za ostnatým drátem Hana Radulić

Byla jsem naprosto nadšena z tématu. Kniha byla i poutavě psaná a zobrazení detailů hrůzy té doby - perfektní. Nicméně, konec mi přišel poněkud useknutý a nedotažený. Nemluvě o tom, že mi do příběhu příliš nezapadalo to, jak rychle se Helena rozhodla na Franze zapomenout. Je to vůbec možné po tom všem co pro ni udělal? Ačkoliv - to je záležitost vkusu.
Nebýt useknutého konce, byla by kniha naprosto perfektní. :)

28.03.2016


Když je láska slepá Když je láska slepá Luisa Buresch

Milé, čtivé a oddechové :)

05.09.2015 3 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Jestli něco miluji, tak jsou to knížky u kterých máte i po přečtení ten pocit, že vám něco zanechaly. A to tahle kniha splňuje dokonale.

04.04.2015 5 z 5


Sex ve městě Sex ve městě Candace Bushnell

Nebyla jsem schopná ani dočíst. Strašný...

10.01.2015 odpad!


Jak být neodolatelná pro každého muže Jak být neodolatelná pro každého muže Marie Forleo

Vtipné a zároveň inspirativní kniha. Nicméně název (díky za to!) naštěstí vůbec neodpovídá obsahu :)

08.01.2015 5 z 5


Gump & Co. Gump & Co. Winston Groom

Strašně mi vadil nespisovný jazyk. Vím, že vzhledem k tématu se hodil, nicméně mě se to díky tomu četlo špatně a nezáživně.

08.01.2015 odpad!


Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Celá série Holky na vodítku je naprosto perfektní. Pravdivá, realistická ale zároveň i dobře čtivá. Za mě rozhodně doporučuji a dík za takové knihy!

08.01.2015 5 z 5


Diagnóza F50 Diagnóza F50 Gabina Weissová

Tohle téma mi není cizí a příběh je popsán opravdu hodně realisticky. Obdivuji autorku a rozhodně doporučuju přečíst všem, i těm, kterých se toto téma netýká. Prevence není nikdy dost a řekla bych, že tato kniha je jedna z nejlepších v tématu o PPP.

08.01.2015


Skrz krk Skrz krk Jana Tomanová

Aneb jak moc je boj s bulimií těžký. Doporučuji!

08.01.2015 5 z 5


Holky jako nitky Holky jako nitky Jordi Sierra i Fabra

Jako puberťačka jsem z této knihy byla naprosto nadšená!

08.01.2015 5 z 5