Gump & Co.

Gump & Co. https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36496/bmid_gump-a-co-OHU-36496.jpg 3 302 58

Forrest Gump série

< 2. díl

Forrest Gump je zpět! Pokračování slavného amerického románu, který byl i zfilmován, sleduje další osudy svého hlavního hrdiny. Tento roztomilý člověk, který pobláznil celý svět se vrací v dlouho očekávaném pokračování. Například Larry King jej označil za „nejzábavnější román, který kdy četl“. Forrest je trochu starší a svým jedinečným a zvláštním způsobem i moudřejší. Kniha začíná nečekaně, Forrest je úplně na mizině a zametá podlahu v New Orleans, aby se mohl postarat o svého malého syna. Ovšem jak již víme – nikdy se nesmíří se svým osudem a zanedlouho je opět v centru dění.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Lucka
Originální název:

Gump & Co. , 1995


více info...

Přidat komentář

mila2411
02.11.2023 2 z 5

Autor asi po úspěchu filmu nemohl a nechtěl jinak a tak je tu pokračování. Naštěstí je to krátké, ale prvnímu dílu to sahá tak po hodně vytažené ponožky. Trošinku zbytečná kniha, škoda.

m2056
07.09.2023 5 z 5

Člověka dokáže kniha pobavit i udělat smutek na tváři.


Katka2382
03.06.2022 2 z 5

No,řekla bych že se to asi úplně nepovedlo.
Film se kvělej,má nějakej rámec,příběh a poselství. Ale ty 2 knihy mi přijdou takový dost chaotický.

Pítrs85
04.05.2022 2 z 5

Tak já vám teda něco povim on už ten první díl byl jako fakt divnej ono jak o mně natočili ten film s tím hercem tak každej teda čekal kdovíco a nakonec jsem tam byl teda jenom já co si o mně každej myslí že jsem úplnej idijot. Což teda asi jsem protože když nedovedu pohlídat ani prasečí sračky aby jako nevybouchly a nezasvinily tak celej ten zapadákov tak to je jako teda skorem na medajli. Kterou jsem teda už dřív dostal za tu válku proti těm malejm lidem. A co bych vám jako eště povjeděl. Mám syna, na kterýho teda nemám vůbec čas protože musím zajmout Sa Dáma Hu Sejna kterýho teda zasejc musíme hned pustit. Ono s válkama je to na hlavu. A to že na různých částech světa pořád potkávám svýho starýho kámoše (jako poručíka Dana) a dokonce i toho opičáka Sue to teda jako vůbec není divný. A i toho herce co mě teda hrál jako v tom filmu jsem potkal. Ale bonboniéru teda neměl. A pak kdo je tu idijot...

Svamburger
15.01.2022 2 z 5

Ten, kdo viděl (dnes již legendární) filmové zpracování prvního románu, mi dá jistě za pravdu, že kniha filmu nesahá ani po kotníky a je v ní dost věcí jinak. Hlavně samotný Forrest je jiný. Doporučuji zkouknout dokument o natáčení toho skvělého filmu. Samotní tvůrci v něm přiznávají, že kniha W. Grooma není moc dobrá a bylo zapotřebí scénář několikrát přepisovat, ba dokonce úplně překopat. Ani samotný Winston, kterému tu šanci dali, nedokázal vytvořit přijatelný scénář a tak byl nakonec nahrazen jiným scénáristou.
Co se tím vlastně snažím říct? Vím, že první knihu nikdy číst nebudu, protože bych se předem pouštěl do otrávneho a nudného obrácení popsaných stranek. Ten původní, knižní Forrest je prostě jiný. Rozhodně není tak sympatický, dětinsky naivní, a hlavně není slušný - tenhle Gump je buran s odporným slovníkem.
Ještě než jsem stihl shlédnout ten dokument, sáhl jsem po pokračování Gump a Co, a rozhodně jsem čekal humornou a dojemnou jízdu- zkrátka něco, co čeká na zfilmování. Vždyť je to sakra Forrest Gump, co si kráčí americkou historii. Jenže ouvej! Hodně věcí je jinak. S Jenny je to jinak, poručík Dan je jinej a malej Forrest... o něm se snad radši ani nebudu rozepisovat.
Přijde mi, že tahle kniha byla napsaná na truc. Jakože si pan spisovatel řekl: „Nezajímá mě, že mou úžasnou postavu filmaři znásilnili a mě kopli před natáčením do zadku. Že měl film nakonec takový úspěch...výborně! Fajn! Já to ale vidím jinak. Napíšu co nejrychleji pokračování svého hrdiny, kterého Já, Winston Groom, rodák z Alabamy, vidím takhle. To já ho přivedl na svět a jeho další osudy odvypravim Já i bez těch všech pijavic z Hollywoodu. Samozřejmě doufám, že si lidi knihu koupí a mě to hodí nějakej ten dolar navíc."
Takže takhle to cítím já, jako čtenář.

GYROTOURBILLON
26.03.2021 5 z 5

Druhá kniha WG. mě tedy taky velice mile překvapila. Nějakou představu jsem měl. Jasně, kniha obsahuje jadrnější vyjadřování hlavního aktéra i jeho kolegů, ale k Forrestovi to prostě patřilo i sedělo. Do filmu by se samozřejmě jisté věci asi dát nedaly, ale to už je Hollywood, který přesto vytvořil dobrý film.
Musím podotknout, že jsem se dlouho tak nezasmál , při jistých pasážích.
Knihu doporučuji a věřím , že si ji v budoucnu ještě jednou přečtu.

Johny_H.
25.01.2021 5 z 5

Tak druhý díl je alespoň podle mě mnohem zajímavější nežli první. Gumpovo dobrodružství ve kterých chybí pár absurdit jako u první knížky. Tím pádem získává o jednu hvězdičku na víc

Sabina335
07.04.2020 5 z 5

Kniha o neuvěřitelném životě Forresta Gumpa, který je tak trochu "zaostalý". Díky sérii zvláštních náhod prožije neuvěřitelný život - seznámí se s velikány, přežije ve válce, dostane se na univerzitu, podniká, ale hlavně celý život bojuje o svou velkou lásku, kterou nakonec získá také. Velmi vtipně psané, člověk se dokáže u knihy zasmát, přemýšlet ale i soucítit s Forrestem. V porovnání s filmem kniha poněkud zaostává (alespoň podle mě), ale i tak je to krásné počteníčko.

smudlajs
22.03.2020 3 z 5

Bohužel musím přiznat, že mě tato kniha moc nebavila, s okouzlujícím prvním příběhem o Forrestovi se to nedá srovnat. Vadily mi některé nesrovnalosti oproti první knize a spousta vulgarismů. Některé situace byly opravdu povedené, jiné naopak opravdu přitažené za vlasy. Tato kniha za mě nepatří k nejzdařilejším.

cetriolo
12.01.2020 2 z 5

Je z toho hodně znát, že to autor napsal kvůli úspěchu filmu (napsáno cca 10 let po prvním díle a rok po filmu). Dost násilně napasováno na první díl, neuvěřitelných náhodných setkání je tam jako máku a některé události (např. události v Berlíně) jsou neskutečně přitažené za vlasy...

PetrCepek
04.01.2020 3 z 5

Bohužel jen čajíček oproti první knize

jaroslav5497
11.03.2019 5 z 5

Skvělé pokračování prvního dílu...ve finále jsem si přál, ať příběh nikdy neskončí. Moc by mě zajímalo, jak nakonec skončil život Forresta Gumpa...

MM1979
25.01.2019 3 z 5

Připadalo mi to jako uměle až násilně vytvořená zaseklá a stále se opakující deska. Jednička byla super, dvojku si v knihovně nenechám, ne že by to byl úplný propadák, ale není to ani žadná bomba.

KillHurt
01.01.2019 5 z 5

Skvělé. Nemohu porovnávat oba díly mezi sebou, protože první z nich jsem četl už dávno. Ono se nedá moc porovnávat ani s filmovým zpracováním. Knižní Forrest je o dost jiný než ten filmový. Přesto oba jsou skvělí. Druhý díl pokračuje ve štafetě a dostává Forresta do neuvěřitelných situací, které jsou o něco blíž k realitě a hlavní postavě se v nich moc nedaří. Velké plus dávám autorovi jak se zvládl vyrovnat s popularitou filmu a faktem, že za práva dostal jen pár dolarů. Kniha se čte jedním dechem a čtenář je zvědavý, kam osud pana Gumpa přivane dál. Další díl není třeba. Forrest došel štěstí.

Kačkaknihomol
13.08.2018 3 z 5

Jak už to tak u druhých dílů bývá, u prvního se mělo říct "A dost!" a pokračování dál nepsat. Bohužel, autor udělal tu osudnou chybu, a znovu napsal příběh s hlavním hrdinou Forrestem. Toto dílko je ale jen slabým odvarem toho prvního, geniálního.

Forrest je pořád Forrest, tím pádem se skopičin dočkáme habaděj. Některé jdou ale přeci jen tak trochu přes kopírák, jak jmenoval danny_21, ústřice jsou nápadně podobné krevetám, Vietnam zase Iránu a tak dál, a tak dál. Celkově mi připadá, že je z životních (ne)úspěchů Forresta Gumpa více cítit nucenost, než lehkost prvního dílu. Ani taková sranda už to nebyla.

Druhý díl se marně snaží docílit dokonalosti toho prvního, ale už to prostě není ono. Jednou a basta, tak by se k Forrestovi mělo přistupovat, protože pak už toho je prostě nějak moc.

pepa4081
12.08.2018 4 z 5

Pokračování velmi vtipné knihy. Forrest je každou chvíli ve vězení, ale jinak je to pořád on. Příběh opět obsahuje smutné a dojemné pasáže, čímž vybočuje ze škatulky: jenom sranda. Doporučuji.
Velmi uspokojivé.

MortRainey
26.07.2018 3 z 5

Pokračování Forrestova životního příběhu, tam kde skončila první kniha i film. Dobré, ale už ne tak okouzlící a originální jako "první část".

slawa.cap
06.07.2018 4 z 5

Trochu slabší, než první díl, ale pořád dobré a vtipné. Kniha si utahuje i ze svého filmu

speciale88
19.06.2018 5 z 5

Tak jak první díl. Super. Prostě Forrest.

Annkag
15.06.2018 3 z 5

Nebolo to ako prvý diel ale pobavilo ma to.Samozrejme ten humor tam už trošičku pokulhával ale čo už.
Čítat o neskutočných životných situáciach,stretnutiach,nápadoch a pádoch idiota,ktorého si vo filme zahral Tom Hanks bolo predza krásne odpočinkové čítanie....Chápete čo tým myslím?

Štítky knihy

humor americká literatura

Autorovy další knížky

Winston Groom
americká, 1943 - 2020
2008  78%Forrest Gump
1996  68%Gump & Co.
2001  62%Taková pěkná ženská

Kniha Gump & Co. je v

Právě čtených2x
Přečtených492x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených13x
Knihotéce291x
Chystám se číst86x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x