Meg1 Meg1 komentáře u knih

☰ menu

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Výborná fantasy, krásně propracovaný a plný děj,nenudila jsem se ani jednu stránku. Po tom co se Sorrengailova zamilovala do Xadena, mě ale začala trochu štvát. Hrdinka jejího formátu by si podle mě měla zachovat určitý status i v mileneckem vztahu. V některých rozhovorech jsem se za ní dost styděla. Za to fakt už hvězda dolů....

25.04.2024 4 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Mnoho myšlenek na málo stránkách. Osobně si myslím, že tema by si zasloužilo daleko více rozpracovat. Přišlo mi, že autor hodil navnadu, ale sám k tomu až tolik neřekl. Možná bylo cílem jen pohnout lidi k zamyšlení.... havaiskou košili a rádoby vtipné rozhovory bych vynechala.

09.04.2024 3 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Kniha mě pobavila, jemně popostrčila a dodala energii v šedivých dnech. Je psána s humorem a laskavostí. Najdete v ní příběh, napětí, zlo i dobro, které vždy zvítězí, jako je tomu v pohádkách. Ale na rozdíl od nich s návodem jak toto "zlo" překonat a s vysvětlením kde se bere a proč se s ním musíme setkávat. Základní myšlenky budhismu jsou začleněny do příběhu a krásně do něho zapadají. Co kdybychom do svého života začlenili jednu jedinou z nich?

04.03.2024 5 z 5


Praktická kniha vonných dýmů Praktická kniha vonných dýmů Franz X. J. Huber

Pro začátečníky a mírně pokročilé k nímž se řadím, hotový poklad.

29.01.2024 5 z 5


Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Kniha by si zasloužila tak nějak dotáhnout, chvílemi mi přišlo že jsou tam hluchá místa, která autorka jen "něčím" vyplnila, než se děj zase pohnul dál. Celkově se mi ale kniha líbila, myslím že si čtenáře zaslouží a rozhodně si jich i pár najde. Velké plus dávám za to, že se autorka obešla bez popisu krvavých scén, týrání a dalších ohyzdností, které bohužel ve fantasy knihách nacházím dost často.

02.01.2024 4 z 5


Když padaly hvězdy Když padaly hvězdy Jan Kucin

Nedočteno. Zhruba tři čtvrtiny knihy jsem přečetla jedním dechem. Postavy, děj, příbeh - vše bylo tak pěkně napsáno. Knihu jsem doslova vdechovala. A pak se příběh zastavil. Několik kapitol, ve kterých se nic nedělo a dokola se omílalo to stejné, jsem s vypětím sil přelouskala, ale když se nuda nechtěla chýlit ke konci, knihu jsem odložila. Škoda, vypadalo to na parádní fantasy.

01.01.2024 1 z 5


Pouť do Santiaga de Compostela Pouť do Santiaga de Compostela Ondřej Šebesta

Kniha je naspána humorným způsobem, ale mě tento humor nesedl. Neřekla bych že je to úplně kniha, spíš se jedná o stručný popis dní. V kolik vyrazili, kolik ušli, kde spali, co bylo k večeři. Občas nějaká fotka. Autor zde vůbec nepracuje s tím co se odehrává uvnitř když se člověk vydá na takovou pouť, škoda to je podle mě více zajímavé než to že mu došla čistá trička.

07.11.2023 2 z 5


Běh po Spálené cestě Běh po Spálené cestě Natalja Ščerba

Zajímavý námět, ale na to jsme už od Natalji zvyklí. Vadilo mi neustálé natahování konce, tři díly by bohatě stačili.

06.11.2023 4 z 5


Skok nad hvězdami Skok nad hvězdami Natalja Ščerba

První kniha zatím dobrá, není to fantasy století, ale číst se dá. Možná trochu složitý svět - docela mi trvalo než jsem se zorientovala, chtělo by to vysvětlit hned na začátku. Jdu na druhý díl.

16.10.2023


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Bez zápletky, bez fantasie, bez napětí...Propadák. Dvě hvězdičky dávám za to, že jsem se občas pobavila některými hláškami.

16.10.2023 2 z 5


Odvaha skočiť Odvaha skočiť Pema Chödrön

Byla to první kniha kterou jsem od autorky přečetla a hned jsem si jí zamilovala.
Z autorčina psaní vyzařuje klid. Kniha ve mě vzbudila velkou důvěru. Autorka zde popisuje skutečnou, reálnou metodu jak přinést do našich životů pokoj a mír. Je to samozřejmě opět práce s naším nitrem, emocemi a bude nás to stát alespoň z počátku spoustu sil a uvědomění.

16.10.2023 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Smutný, bolestivý, silný, poučný, napínavý, melancholický.To všechno jsou slova která mě k tomuto příběhu napadají.Pri čtení jsem prožila širokou paletu emocí. Rozhodně to není obyčejný román a už vůbec ne jen pro ženy. Přečíst tuto knihu byl pro mě zážitek na dlouho a pravděpodobně bude jednou z knih, kterou si budu pamatovat celý život.

17.09.2023 5 z 5


Introvertka chodí na terapii Introvertka chodí na terapii Deborah Tung

Miluju tu postavu Introvertky. V každé jedné knize....

15.09.2023 5 z 5


Tajemství kůže Tajemství kůže Alice Broadway

Dva světy Označení a Prázdní. Dva světy, dvě strany jedné mince oddělené zdí. Dva národy, které ne navzájem nenávidí. Trilogie začíná ve světě Označených, kde se seznámíme s hlavní hrdinkou Leorou. Žije pravdivý život Označených s neotřesitelnou vírou, že věci jsou tak jak je vždy učili. Jednoho dne však zjistí, že ve městě operuje skupinka lidí, kteří spolupracují s Prázdnými, jaké je Leořino překvapení když zjistí, že jedním z nich je její otec a že i ona sama má k Prázdným blíž než by čekala. Celá trilogie je takovou oddechovkou, příběh je napínavý i když některé zvraty a změny v příběhu pro mě byly nepochopitelné a tak nějak narychlo, škoda že si autorka s příběhem více nepohrála, námět určitě super!

11.09.2023


Kurandera Kurandera Hernán Huarache Mamani

" Žena je privilegovanou bytostí která má nesmírnou moc....kdybych využila své znalosti, které jsem získala padl by přede mnou na kolena každý muž...." Možná jsem divná, ale rozhodně si nepřeju aby přede mnou padali muži na kolena a chovali se jako poslušní psi. Vy ano? V tomto duchu je podle mě napsána celá kniha. "Muž byl vždy nezbedným a problematickým žákem, ale žena ho svou něžností a trpělivostí dokázala vychovávat a osvítit." Závěr knihy je úplně tragický a přesně tohle se stane. Ukáže mu své " znalosti" a z proutníka se stane věrný manžel. Možná správně nechápu podstatu ženské energie... Jo to bude asi tím :-D

22.08.2023 odpad!


Kořeny ženské spirituality Kořeny ženské spirituality Terezie Dubinová

Mám pocit jako kdybych právě otevřela dveře do jiného světa, který se ale nachází uvnitř mě. O tom, že existuje mužská a ženská energie jsem věděla už dlouho, nicméně po přečtení knihy se dostavilo obrovské uvědomění. Knihu jsem četla se záměrem dozvědět se něco o samotné ženské energii a to se mi podařilo. Zda kniha obsahuje historické nepřesnosti nedokážu posoudit, možná ano, i tak mě ale duchovně obohatila.

21.08.2023 4 z 5


Arazanini vlci Arazanini vlci John Flanagan

Velké zklamání! Celou sérii jsem přečetla jedním dechem, ale tato mě zklamala:-(.Byl to tak jednoduchý, předvídatelný příběh,žádná pořádná zápletka,napětí...Will a Maddy, dostali úkol, šli tam splnili ho a šli domů.

13.08.2023 2 z 5


Měla by sis s někým promluvit Měla by sis s někým promluvit Lori Gottlieb

Z počátku čtení jsem byla z knihy trochu zklamaná. Vypadalo to spíš na další ubrečený román, ale jak jsem se s Lori víc a víc seznamovala, uvědomila jsem si že je mi ta žena strašně sympatická. Důležité ale je, že kniha vám, na obyčejných příbězích ze života - jedním z nich možná může být i váš příběh, ukáže LIDSKOST terapie. Odkrývá nejen to jak se cítí klienti, ale především doposud tak trochu tajné téma jak se cítí terapeuti a co si o vás vlastně myslí. Má vás váš terapeut rád? Na všechny tyto a mnoho dalších otázek zde dostanete odpověď. Stejně jako na to, jak probíhá terapie, jak to ti terapeuti dělají že dokáží říct to pravé v pravý čas? Jak to, že vám dokáže pomoci když to někdy nedokáže ani vaše rodina? Co umí terapeut tak jiného, vždyť si s lidmi "jen povídá". V závěru byla nádherná věta, kterou si zapamatuji. Váš terapeut vás nezachrání, jen vám pomůže abyste se zachránili sami.... a to hned tak někdo nedokáže.

09.08.2023 5 z 5


Země zpívá Země zpívá Jean Giono

Po přečtení asi nejznámější Gionovi knihy Muž, který sázel stromy" jsem opět čekala podobnou uchvacující knihu, ale asi jsem si měla přečíst recenze na Databazeknih.cz. Nemohu říct, že jsem z knihy vyloženě zklamaná, spíš jsem nedala jazyk jakým je to psáno, přesně jak píše rennata. Když ponechám stranou jazykovou stránku knihy, což ale tak úplně nejde, ale když... hodnotím knihu vcelku dobře. I zde se projevuje Gionova láska k přírodě a jeho um ji popisovat v rozvláčných přirovnáních a popisech. Možná mě tolik nezaujalo to poselství, které na nás na všechny křičí z knihy "Muž který sázel stromy"( a zase srovnávám), nicméně i příběh zde byl o lásce, o cestě a o životě, někdy v té nejsyrovější formě.

07.08.2023 3 z 5


Pod ochranou lišky Pod ochranou lišky Kevin Sands

Zajímavý, sice už trochu ohraný příběh o partě zlodějů, nicméně i tak si zaslouží parádní hodnocení. Příběh má spád, neustále se něco děje. Nemáte ani chvilku si odpočinout a prostě musíte číst dál, protože když si myslíte, že zápletka už je u konce, přejde v jinou snad ještě napínavější:-) Ve spojení se světem dávných příběhů a magie, vytvořil autor opravdu pěkné dílko.

27.07.2023 5 z 5