Odvaha skočiť

Odvaha skočiť https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95829/odvaha-skoncit-95829.jpg 5 6 2

Pema Chödrönová nám vo svojej knihe ukazuje, ako sa zbaviť deštruktívnych modelov správania a zažiť nový pocit slobody a šťastia. Pomocou buddhistického pojmu šenpa nám vysvetľuje, ako nás určité návyky našej mysle niekedy „ulovia na háčik“ a spôsobujú, že uviazneme v stavoch hnevu, sebaobviňovania, sebanenávisti a závislosti. Pozitívna je skutočnosť, že ak si svoje návyky uvedomíme, môžeme začať meniť svoj život k lepšiemu. Dôležité je osvojiť si nový spôsob, ako sa vyrovnávať s nevyhnutnými ťažkosťami a neistotami každodenného života: musíme sa naučiť, ako žiť v prítomnosti, musíme sa naučiť otvoriť svoje srdce. „Táto cesta má za cieľ odhalenie troch základných ľudských kvalít,“ vysvetľuje nám Pema. „Tieto kvality v nás boli vždy prítomné, ale možno sú hlboko skryté, preto sme na ne takmer zabudli. Sú to prirodzená inteligencia, prirodzená srdečnosť a prirodzená otvorenosť. Každý človek na zemeguli ich má a môže ich vyvolať k životu, aby pomohol sebe a iným.“... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , New Age

Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Taking the Leap: Freeing Ourselves from Old Habits and Fears , 2009


více info...

Přidat komentář

Meg1
16.10.2023 5 z 5

Byla to první kniha kterou jsem od autorky přečetla a hned jsem si jí zamilovala.
Z autorčina psaní vyzařuje klid. Kniha ve mě vzbudila velkou důvěru. Autorka zde popisuje skutečnou, reálnou metodu jak přinést do našich životů pokoj a mír. Je to samozřejmě opět práce s naším nitrem, emocemi a bude nás to stát alespoň z počátku spoustu sil a uvědomění.

sira
28.06.2019 5 z 5

Velmi inspirující kniha, která přináší praktické informace, které je možné využít každý den pro zklidnění našeho života - i těch kolem nás:-)