Pouť do Santiaga de Compostela

Pouť do Santiaga de Compostela https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302627/bmid_pout-do-santiaga-de-compostela-Zhc-302627.jpg 4 27 14

Coelhova knížka Poutník (1987) a americký film The Way (2010) s Martinem Sheenem v hlavní roli nesmírně zpopularizovaly Pouť do Santiaga de Compostela. Ročně dorazí do cíle u katedrály Sv. Jakuba na čtvrt milionu poutníků z celého světa. Tato knížka jednak zachycuje zážitky tří českých poutníků, ale je zároveň ve své druhé části doslova „návodem k použití“. Čtenář se dozví, co by měl mít s sebou, jak se na cestu připravit, jak se cestou spí, kde a co se obvykle jí, podle čeho se na pouti orientovat a spoustu dalších užitečných a praktických rad. Jedná se o neocenitelnou pomůcku pro lidi, kteří se na pouť chystají, ale rovněž o zajímavou mozaiku zážitků, jež deníkovou formou přibližuje, jaké to je, když člověk vystoupí z „kolejí“ všedního života.... celý text

Přidat komentář

Netopyr07
23.01.2024 5 z 5

Dobrý deníkový záznam, autor má smysl pro humor :-)) Praktické rady se určitě také budou hodit, minimálně pro srovnání, jak by člověk mohl být vybaven. A fotky jsou nádherné !!!

Meg1
07.11.2023 2 z 5

Kniha je naspána humorným způsobem, ale mě tento humor nesedl. Neřekla bych že je to úplně kniha, spíš se jedná o stručný popis dní. V kolik vyrazili, kolik ušli, kde spali, co bylo k večeři. Občas nějaká fotka. Autor zde vůbec nepracuje s tím co se odehrává uvnitř když se člověk vydá na takovou pouť, škoda to je podle mě více zajímavé než to že mu došla čistá trička.


Runinka
21.03.2023 5 z 5

Díky moc za cestu i inspiraci.

IvaniceTamta
23.01.2023 5 z 5

Před cestou do Santiaga de Compostela jsem si knihu zakoupila pro inspiraci a za mě perfektní zdroj informací před cestou - informace z trasy, doporučení k výbavě včetně fotografií, ale také užitečné doporučení, které jsme využili.

Jirinamac
11.09.2021 5 z 5

Knížka se čte dobře, přečteno za jeden večer. Jsou to spíš jen stručná shrnutí toho daného dne, pocit jak se cítili po celém dnu. Pokud si někdo myslí, že by chtěl informace jako v průvodci, tak musí vyhledat jinou knížku. Sympatická parta lidí, kteří už nejsou zrovna žádní mladíci. Mne by to lákalo, ale vím, že už na to nemám fyzičku, tak si o tom alespoň ráda čtu doma na gauči. :-)

jana8352
19.11.2020 4 z 5

Útlá knížka vyprávění z cesty do Santiaga de Compostela, pro mě bych čekala trochu více popisu z cesty závěrečná část o vybavení je dobře popsána. Nicméně se mi knížka líbila.

GYROTOURBILLON
22.08.2020

Tato cestopisná publikace mě naladila cestu podniknout , ale ?? Je toho mnoho , co je třeba si ujasnit ohledně celé výpravy. Fyzičkou začínaje , výběrem členů končeje...Jak autor popisuje, na štaci může docházet k vyjimečným situacím a prokáže kvality vazeb..Věřím , že zde je třeba se opravdu soustředit na sebe, nenechat se ztrhnout okolím.., a jít sám se svými myšlenkami a užívat si pouť.
Cíl musí dávat smysl především jednotlivci , teprve poté celé skupině.
Najít ty best lidi na cestu je v dnešní přemodernizované době velká otázka..

PabloFuentes
22.05.2019 3 z 5

Popravdě jsem od toho čekal trochu více. Knížku jsem si přečetl po té, co jsem se sám z Camina vrátil a myslím si, že k té cestě a k jednotlivým dnům se dalo napsat tolik. Ten zážitek je neuvěřitelný. Člověku to strašně moc dá a tady z toho popisu mám dojem, jako by se za celou dobu autorovi a jeho skupině vlastně nic nepřihodilo krom toho, že svítilo slunce nebo pršelo. Jak už bylo napsáno, chybí mi tam pocity, myšlenky, interakce s ostatními.
Naopak zase doceňuji různé tipy na výbavu apod.

Amneris
13.04.2019 4 z 5

Knihu jsem si přečetla, protože se v létě chystám vydat na pouť do Santiaga. Deníková část knihy mohla být více rozepsaná, ale i tak jsem si čtení užívala. Uvítala jsem tipy pro poutníky, určitě je využiji :-)

Lofda
05.02.2019 4 z 5

Miluji cestování a poznávání "jiného" světa. Knížku jsem měla na seznamu již delší dobu a teď přišel ten správný okamžik. Je to utlá knížka, a to bych jí možná vytkla, jednotlivé dny vám pak splynou v jedno. Nejspíš se k ní ještě vrátím a tentokrát rovnou budu procházet ona popsaná místa s pomocí Google map. Mrzí mě, že jsem to neudělala hned.. A přitom budu dál snít o tom, že se třeba jednou vydám na Camino s ostatními.. Musí to být dřina, ale věřím, že ona inventura v hlavě za to stojí..

Ťapulka
03.09.2018 3 z 5

Vtipně psaný deník z poutě do Santiaga de Compostela. Určitě bych ale přivítala větší rozepsání o krajině, o lidech, o pocitech a myšlenkách, o boji s každým kilometrem a sám se sebou... Na to, o jak silný zážitek určitě jde, mi to přišlo psané narychlo a bez větší hloubky.

jana.hud
17.04.2018 4 z 5

Pěkné vyprávění o jedné z cest Pouti do Santiaga, doplněné nádhernými obrázky.
Jediné, co bych autorovi vytkla bylo to, že popis dnů pouti vzal až moc šupem....víc textu by neškodilo,ba naopak.

V druhé části knihy jsou rady pro ty,co se na pouť chystají.

VladiKlaisner
06.09.2017 4 z 5

K přečtení knihy mě inspirovala kamarádka, která cestu do Santiaga absolvovala na jaře a i když s problémy, nakonec hodně popojížděla autobusem, podělila se s zážitkem na celý život.
Je to drobná knížečka psaná pro potěšení ze zážitků nikoliv jako bestseller. Moc se mi líbila a dala jsem jí za jeden den. A zápisky autora mě vedli k dalšímu zamyšlení nad tím jak je život pomíjivý a jak málo stačí k uspokojení běžných potřeb člověka. Navíc miluju Španělsko a fotky byly příjemnou připomínkou na mé cestování po jejím jižním cípu.

Imor
06.01.2017 4 z 5

Děkuji za pěknou knihu psanou formou deníku a zároveň návod na cestu do Santiaga de Compostela. Kniha je napsaná na nádherném papíře se spoustou překrásných fotografií. Autor si opravdu dal záležet, aby útlá a stručná kniha měla svou úroveň. Knihu jsem vybrala na základě čtenářské výzvy - Kniha psaná formou deníku.