Arazanini vlci

Arazanini vlci https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517212/bmid_arazanini-vlci-POv-517212.jpg 4 94 25

V kopcích a údolích Celtiky řádí zlovlci. Jsou to obrovští netvoři, o nichž se myslelo, že patří do mýtů a legend, mnohem větší než obyčejní vlci. A tak se Maddie a Will vydávají do sousední země s cílem odhalit, kdo nebo co za těmito nebezpečnými šelmami stojí. Will není z cesty do Celtiky nadšen, protože na ni má zlé vzpomínky z doby, kdy byl teprve učněm. Maddie se zase potýká s nadpřirozenem, které jako by číhalo všude kolem. Ale oba jsou hraničáři – a ti za všech okolností udělají vše, aby splnili své poslání. A když se dočkají pomoci od místních obyvatel, dozvědí se jméno čarodějky, která za těmi podivnými a nebezpečnými útoky stojí, i místo jejího úkrytu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Arazan's Wolves


více info...

Přidat komentář

Klaton
04.03.2024 4 z 5

Za mě pořád čtivé, ale už je znat, že dílů uz je hodně a uz to neni takove jako na začátku. Na druhou stranu rozhodne nepatřím do cilove skupiny, kterou by toto mojlo bavit a vzdy si další dil koupim a čtení si užiji. Will a Maddie mě spolu baví, hezky se doplňují a jako oddechovka porad stoji za přečtení i kdyz uz je to 17 dil

pepa4081
13.02.2024 5 z 5

Tentokrát opravdu fantasy. Opět jsem moc spokojený.
Nanejvýš uspokojivé.


cestina_s_linus
08.01.2024 3 z 5

Já se (posledních pár let) vždy zhrozím, když vidím nový díl hraničáře. Je to risk - 50 na 50... a tentokrát je to těch “slabších padesát.

I přesto, že se v knize objevují “vzpomínkové pasáže na předchozí knihy, tak jsem si příběh moc neužila. Oproti předchozím dílům mi přišlo, že zde bylo vše “moc brzy odhaleno a většinu knihy zabaralo nudné tlachání a popisy jídla...

Na druhou stranu... v této sérii se opakovaně vyskytovaly slabší díly... Možná už by bylo fajn, kdyby autor tuto sérii “neurčitě zakončil a věnoval se něčemu jinému.

tataboi
03.01.2024 3 z 5

Ahoj, po nějaké době jsem si přečetl nového Hraničáře. Docela jsem se těšil, bohužel mě autor zklamal. Děj se odehrál v klasickém stylu této série a to si myslím že je málo. Dovedu si představit jak obtížné je v tak dlouhé sérii vymyslet něco nového, aby to bylo překvapením pro čtenáře. Myslím, že by měl p. Flanagan zkusit vymyslet nové hrdiny, novou sérii. Budu se těšit...

Ronnie68
17.12.2023 2 z 5

Tenhle díl ze série jsem sice přečetla... ale nic mi to nějak nedalo ... nedokázal mě vtáhnout do děje... byly tam pokusy o navázání na druhý díl série (jako vzpomínky Willa) ... ale počítala bych, že se jednalo o nejslabší díl, kdy ani děj mě tolik prostě nenadchl...

Inugoya
17.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Nějak mě to nebavilo.

Na to, jaká to byla závažná hrozba, se tam vlastně nic moc nedělo.
Zdlouhavé popisy, jeden výlet, pic, šlup, vyřešeno, všechno šlo jako po másle.

Že autorovi dochází dech je jasné už několik dílů dozadu. A přitom by třeba mohl vrátit do hry Willovu ženu (její tělo se přece nenašlo, že?) a z té vyhasínající jiskry ještě něco vykřesat.

Ale takhle nám tu vyrůstá další supermanská holčička, navíc princezna, a už to začíná být fakt docela nuda.

Jestli ještě něco vyjde, tak si to samozřejmě z nostalgie přečtu, ale už bez toho těšení se. Možná by to autor už měl ukončit.

PS: Zklamala trochu i obálka. Jestli to měla být Arazan, tak z toho spíš vyšel chlap.

Luigi1
07.12.2023 3 z 5

Will a Maddie dostali daší úkol zbavit vesnici zlovlků kteří zde řádí vraždí lidi a unáší dobytek

1259
13.11.2023 4 z 5

Celou sérii mám hrozně ráda, ale od té doby, co je najednou hraničářka, dej úplně upadá a nemá to už to kouzlo, co tam bylo. Ale i tak, jestli vyjde někdy ještě něco, tak jdu a koupím si to, protože mám ty knihy prostě ráda.

andrejci
28.10.2023 4 z 5

Já tuto sérii mám ráda, ale toto mi už přišlo trošku moc. Líbilo se mi, že tam byla zmíněna minulost. U této série mám jistotu, že mě vždy vytáhne ze čtěcí krize, ale už to není to co to bývalo. Tento díl mě trošičku zklamal. Dávám proto 3,5 * a tu 0,5* dávám z nostalgie.

dpxcz
20.10.2023 2 z 5

Tahle série je už zbytečně protahovaná. Kouzlo počátku je dávno pryč a každý další díl už čtu jen ze setrvačnosti a na původní hype mě už nedostane. Nicméně bylo fajn se s Willem vrátit na stará místa a zavzpomínat.

pejty
25.09.2023 3 z 5

Ta magie tam neměla být, to prostě nejde k tomuto příběhu. Jinak opět úžasná nostalgická záležitost. Bohužel ale ta magie to kazila.

Slůník
24.09.2023 4 z 5

Magie nemagie, Flanaganovi hrdinové si každý úspěch musí poctivě "odpracovat" - úročí tvrdý výcvik, vše si dopředu plánují, trpí nepohodlím, postupují kousek po kousku. Jako učitelce je mi to velmi sympatické :-)

Bookworm345
18.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Achjo. Tahle série už není co bývala. V téhle knize už se vyskytuje magie, vyvolávání démonů atd. což mě naštvalo(nechápejte mě špatně, ráda čtu fantasy nebo mystery, ale do téhle série mi to prostě nesedí), protože je na tom vidět, jak se Flanagan snaží zoufale vyšťourat něco co tu sérii oživí. A to se nepovedlo. Celkově tenhle díl byl totálně vytržený z kontextu. Já mám prostě u Hraničářova učně ráda to starý dobrý " luk, šíp, meč, hrad, les, bitva, loď". Vlastně obdivuju jak spisovatel už ze zmíněného "luk, šíp, meč, hrad, les, bitva, loď" dokázal ve starších knihách vytřískat úplný maximum a vytvořit naprosto boží svět a příběh. Ale tohle už prostě už to není ono.

kuba7533
13.09.2023

Asi nejjednodušší příběh ze všech knih. Dala by se shrnout slovy "Veni, vidi, vici." Ale přesto mě bavila tak, jako ty předchozí. :)

KájaKoxík
08.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Dávám 4 z 5.

Je super, že jsme se s Willem mohli vrátit do míst prvních knih. Upřímně jsem naprosto nadšená tím, že autor konečně připustil možnost existence něčeho mimo chápání lidí. Nevěřím totiž, že ovládání vargalů pomocí mysli, které Morgarath používal a objevuje se i v této knize, by se dalo vysvětlit jinak než magií.
A jsem moc ráda, že byla uznána magie hraničářských koní. To, že se s jezdci mluví, i to že mají nějaké sdílené vědomí s předchozími koňmi jezdce. To přeci musí být magie.

Trochu mě rozčiluje obálka, protože postava na obálce prostě nemůže být Arazan :)

Děj je i tentokrát relativně jednoduchý, zastavit zlovlky. Nakonec se z toho stane nutnost přemožení Arazan. Will i Maddie úkol jako vždy splní bez ztráty věnečku. Je to dětská kniha a tak jí tuto jednoduchou linku nemohu vyčítat. Ale nějak to nebylo úplně ono. I když nevím čím to bylo, nakonec strhávám hvězdičku.

Chikko
30.08.2023

Otázka: Je někde napsáno, kolik dílů celkem má autor v plánu? Chtěla bych si koupit celý set, ale nerada bych, aby mi potom neseděla vydání nějakého pokračování... :D

LunaL.
25.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Hezky navrat do minulosti :) Kniha me bavila stejne jako stary dobry dily. Tajemno a magie dodali pribehu novy smrnc :) dloiluho jsem cekala, ze bude tema podobne Carodeji ze severu, ze vse bude je na oko. Ale Flanagan prekvapil :) Trochu jsem cekala, jestli nebude zakonceni cele serie.. Jsem zvedava, kolik dilu jeste bude!

Terie
19.08.2023 2 z 5

Ach jo, už to prostě není ono. :( Příběhy Willa a Maddie už nejsou to, co dřív bývaly příběhy Willa a jeho přátel.

Didi15
16.08.2023 3 z 5

Pro hraničářova učně mám slabost , ale tenhle díl je asi nejhorší ... celková nuda. Četba mě netěšila, jaká to škoda....

Atara16
14.08.2023 4 z 5

Tak já úplně nevim, tak půl na půl asi mnohem lepší než předchozí dva díly, ale že by mě tento díl nějak uchvátil se říct nedá,navíc slova jako "mise" už jsou moc nové. Trochu se objeví to napětí někde v půlce,ale už to není ono..