Maser Maser komentáře u knih

☰ menu

O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu Werner Holzwarth

Jakožto otec dvou dětí, se již třetím rokem dnes a denně setkávám s plenami plných dětských exkrementů různých barev, konzistencí a především vůní. Ovšem prozatím žádná nadílka mi nezvedla žaludek a nezkazila náladu tak jako tento titul. Starší dceru zásobujeme, řekl bych kvalitní, edukativní a i pro nás všechny zábavnou literaturou z nakladatelství Svojtka, Paseka, Albatros apod. Ale už teď bezpečně vím, že za tento odpad, který si (buď pochválen) naštěstí vybrala v knihovně, určitě nebudu platit pokutu za nedodržení termínu pro vrácení.

10.09.2020 odpad!


Zvonící cedry Zvonící cedry Vladimir Megre (p)

Odloženo, nedočetl jsem. Buď jsem k tomu ještě nedospěl nebo to není můj šálek kávy. Uvidíme za nějaký ten čas. Kdybych měl hodnotit tak 1/5.

23.10.2017


Anastasia Anastasia Vladimir Megre (p)

Duchovně motivační literatura, která propaguje matičku Rus jako archetyp hodný celosvětového následování.
Místy jsem měl pocit, že někteří snadno ovlivnitelní a zmanipulovatelní čtenáři musí dostávat morální masáž. Člověk, který má nenaplněný život a potřeby v něm a zároveň je naturálně založený je cílovou skupinou.
Jedna hvězda za pár opravdu nádherných myšlenek které se v knize dají najít.

23.10.2017 1 z 5


Se starou gardou na Peleliu a Okinawě Se starou gardou na Peleliu a Okinawě Eugene B. Sledge

"Jestli je ti země dost dobrá, abys v ní žil, je dost dobrá, abys za ní i bojoval."

Stejně jako u všech ostatních knih na toto téma je vidět, jak jsme téměř nevděční k lidem, kteří bojují a umírají za dobro naše i dobro jiných.

02.09.2017 4 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Již nesčetněkrát jsem si ve své fantazii představoval, že jsem cestovatelem mezi světy. Na místech plných různorodých ras a stvoření jsem poznával obyvatele těchto světů. Na konci každého dne, když slunce začalo ustupovat noci, rozděláme oheň a vyprávíme si příběhy. Od dnešního dne bude jeden z příběh zasvěcen i zaklínači Geraltovi z Rivie.

21.05.2017 4 z 5


Rychlost temnoty Rychlost temnoty Tracy Hickman

Proč je Rychlost temnoty moje nejoblíbenější kniha ze světa Starcraftu a zároveň i nejoblíbenější ze všech světů, které vznikly pod taktovkou Blizzardu?

1. Postavy - Naprosto neznámé. S Jimem Raynorem, Arcturusem Mengskem, Zeratulem, Sarah Kerrigenovou a ostatními jsme se již opakovaně setkávali jak v knihách tak i v hrách. Známe jejich minulost, motivaci a dnes i jejich osudy. Zde máme příležitost vidět věci z perspektivy řadového vojáka.

2. Děj - Mě doslova vtáhl. Chvílemi téměř klaustrofobický. Kniha je navíc krátká a přečtete ji na jeden zátah.

3. Závěr - Nebudu Vám nic prozrazovat, každopádně jsem přečetl všechny knihy, které na motivy světů Blizzard vyšli a žádnou jinou s podobným koncem podle mě nenajdete.

21.02.2017 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Zajímalo Vás někdy proč se lidé vydávají na cestu? Proč celý svůj život zabalí do velkého baťohu a vyjdou z domu do míst, která si našli kdesi na mapě? Proč se celé týdny špinaví, zpocení, vyčerpaní a hladoví trmácejí do končin na které lidé už dávno zapomněli? Ne každý je nadšenec do trekkingu nebo dobrodruh. Vyhledání absolutní samoty a odloučenosti může vyléčit duši.

Mysleli jste někdy na to jaký je životní příběh člověka, který kolem Vás prošel? Velká krosna, špinavé oblečení a upocené čelo. Usměje se na Vás, pozdraví a pokračuje dál. Neudělal to protože se to sluší. Možná jste první člověk na kterého narazil po dlouhých týdnech samoty a kontakt s jinou lidskou bytostí v něm vyvolává téměř dětskou radost.

Již jsem poznal pár lidí, kteří se vydali na cestu....a ne všichni z nich byli nadšenci do trekkingu nebo dobrodruzi.

07.12.2016 4 z 5


Primal Blueprint Primal Blueprint Mark Sisson

Spíše než recenzi uvedu vlastní zkušenost.

"Dietu" podle Primal Blueprint (PB) jsem začal dodržovat asi tak rok před tím než jsem se dozvěděl o existenci knihy. Během 10ti měsíců se mi podařilo shodit 30kg. Nyní vážím 90kg a cítím se mnohem zdravější a fit jak za posledních 10 let. V tuto chvíli plánuji dietu zkombinovat se cvičením které doporučuje PB. Dalším cílem je váha 85kg pokud porostou svaly :)

Jestli chcete program trvale udržitelné hmotnosti a zdravého životního stylu, tak PB rozhodně stojí za váš čas. První výsledky se dostaví velice rychle.

Držím Vám pěsti

26.10.2016 4 z 5


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

....."a až se naplní náš čas, kéž bychom zemřeli ve stejnou chvíli. Celý život jsme spolu žili ve svornosti a věrně jsme stáli při sobě. Ať nikdy nespatřím hrob své ženy a mne ať nemusí ona pohřbívat"

- Filemon a Baucis

Už jako malý, když jsem toto četl, přišlo mi to neuvěřitelně silné a krásné. A kdybych mohl mít jediné přání bylo by to právě tohle. Pro všechny z mé rodiny.

04.06.2016 4 z 5


Nesmrtelná túra do Compostely Nesmrtelná túra do Compostely Jean-Christophe Rufin

Po přečtení této knihy jsem dostal chuť knihu vzít a darovat ji prvnímu člověku na kterého narazím. Kniha mě jednoduše natolik oslovila, že nechat ji v knihovně by byl hřích. Raději ji někomu věnuji s tím že až ji dočte ať ji opět předá dál a nový člověk ať ji znovu věnuje a tak dále a tak dále. Pro mě je to ten tip knihy co má poselství.

25.05.2016 5 z 5


Persepolis Persepolis Marjane Satrapi

Doporučuji i stejnojmenný film u kterého se rozhodně zasmějete :)

25.05.2016 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Svoboda....pojem (chybně) vyslovován s velkou dávkou samozřejmosti.

14.02.2015 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Další důkaz toho, že ne všechny kreslené věci jsou jen pro děti.

12.10.2014 5 z 5