Staré řecké báje a pověsti přehled

Eduard Petiška

Dávné řecké báje a pověsti zrodila lidová fantazie starověkých Řeků v době, kdy lidé ještě neznali ani železný pluh. Vytvořil je génius slavného národa Helénů a obstály ve zkouškách tisíciletí. Jen těžko si lze představit kulturního člověka, který by nevěděl, kdo byli Herkules nebo Prométheus, Afrodita či Europa, Kyklopové, Sirény, Múzy nebo hromovládný Zeus. Výběr z těchto bájí a pověstí zpracoval na počátku druhé poloviny minulého století spisovatel Eduard Petiška a čtenáři si knihu, napsanou velmi moderně, ale přitom s velkou úctou k tradici, oblíbili hlavně pro její poutavost a svěžest.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha starých řeckých bájí od Eduarda Petišky je nadčasovým dílem, které oslovuje čtenáře napříč generacemi. Příběhy o bozích a hrdinech jsou nejen fascinující, ale také poučné. Mnozí čtenáři se k těmto příběhům vrací, ať už jako děti nebo dospělí. Kniha přináší hluboké myšlenky a zábavné dobrodružství, které zůstává v paměti na celý život.

Mnozí čtenáři oceňují autorovu schopnost přiblížit složité mytologické příběhy srozumitelným jazykem. Dílo je považováno za skvost, který pomáhá porozumět základům evropské kultury. Je to klasika, která se předává z generace na generaci a zůstává stále aktuální. Více v komentářích.

Komu by se kniha Staré řecké báje a pověsti mohla líbit?

• Milovníci mytologie a starověkých příběhů
  • Rodiče hledající kvalitní literaturu pro děti
  • Čtenáři, kteří si chtějí oživit klasické příběhy
  • Studenti literatury a historie
  • Fanoušci dobrodružných a poučných příběhů

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Staré řecké báje a pověsti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mantikora
07.12.2025

Legendy, pověsti a mýty já můžu. Stejně tak čtivé jsou i ty keltské a severské nebo ty naše české od Jiráska.

všech 313 komentářů

Související novinky - Staré řecké báje a pověsti (2)

Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)

07.04.2024

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019

Kniha Staré řecké báje a pověsti v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených4 542x
v Mé knihovně1 257x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi