martin3554 martin3554 komentáře u knih

☰ menu

Archanděl Archanděl Kerstin Signe Danielsson

Jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Už se těším na Sněhurčinu rakev.

26.03.2022 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Opět silná kniha o svědectví života v KLDR, proti této zemi i Kuba, je ráj. 7 životních příběhů uprchlíků ze Severu, které autorka vedla v Soulu, nám přibližuje skutečný život v nejizolovanější zemi na světě.

26.03.2022 5 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Tudor nikdy nezklame. Napínavé od začátku až do konce. Domácí násilí, pedofílie, sex s nezletilou..a tak trochu i vraždy, které nejsou tentokráte úplně hlavním motivem příběhu.

26.03.2022 5 z 5


Takový hněv Takový hněv Cara Hunter

Výborná kniha a až ošklivý konec. Nechci prozrazovat, ale je to síla..kniha psaná ve stylu předchozích, navíc má otevřený konec, zda to bude navazovat v další knize uvidíme.

05.10.2021 5 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Není to David Raker, přesto se na konci obě série protnou. Zajímavá zápletka, když hlavní hrdinka Bek "Rebeka" je hlavním obětí, ikdyž neví vlastně proč. Příběh veden ze tří dějových linií.. kromě Rebeky, ještě detektiv Travis a tajemná osoba v pozadí.

05.10.2021 5 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Bohužel, kniha nesplnila moje očekávání, strašně jsem se těšil na novou Kapelu a nakonec zatím nejslabší díl. Velké zklamání.

07.08.2021 3 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Další případ Martina Servaze..

07.08.2021 5 z 5


Zachránit! Příběh ženy, která ukrývala rodinu Anne Frankové Zachránit! Příběh ženy, která ukrývala rodinu Anne Frankové Miep Gies

Možná ještě lepší než vlastní Deník Anny Frankové, kniha z pohledu ženy, která ukrývala rodinu Frankových a jejich rodinného přítele.

09.07.2021 5 z 5


Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Anne Frank

Deník 14 leté židovské dívky ukrývající se s rodinou před nacisty v Amsterodamu.

09.07.2021 4 z 5


Všichni jsme nosili hvězdu - Vzpomínky spolužáků Anny Frankové Všichni jsme nosili hvězdu - Vzpomínky spolužáků Anny Frankové Theo Coster

Další pohled na Annu Frankovou, tentokráte z pohledu jejích bývalých spolužáků.

09.07.2021 4 z 5


Liška Liška Frederick Forsyth

Tak dlouho jsem čekal na novou knihu Fredericka Forsytha až jsem dočkal, vzhledem k předchozím knihám slabší, ikdyž hackerské útoky na zabezpečovací systémy USA se dějí neustále, příběh je tedy aktuální a má reálný základ, přesto se čtenář nemůže zbavit dojmu, že autor straní USA a Anglii oproti Rusku, Íránu a Severní Korei. A z těch dělá mnohdy naprosté diletanty.. viz útoky zabijáků na autistického génia..

09.07.2021 4 z 5


36. týden 36. týden Sofie Sarenbrant

Druhá série od autorky, Sofie Sarenbrant. Nebylo to špatné, napínavé, ale série s inspektorkou Emou Skoldovou je lepší.

10.06.2021 3 z 5


Místo tebe Místo tebe Sofie Sarenbrant

V knize uplynulo 16 let, v reálu však autorka napsala obě knihy ve stejném roce. Z nemluvněte Nicole se stala osmnáctiletá slečna, která pátrá po osudech svého bratra Adama. Její matka Àgnés se těžko smiřuje s jeho ztrátou, chodí na terapie, její manžel Tobias jí navíc podvádí s nejlepší kamarádkou Johannou. Některé postavy v knize zemřely(např.kriminalista,) jiné zestárly(novinář) a na scénu přicházejí i postavy nové( Johanina dcera, policistka).

10.06.2021 4 z 5


Pchjongjangská akvária Pchjongjangská akvária Čchol-hwan Kang

Zatím moje poslední přečtená kniha o Severní Koreji. Tahle se zabývá situací po Korejské válce (1950-1953), zachycující tehdejší blahobyt severu a naopak chudobu jihu. Po pár letech se situaci dramaticky změnila, v totální zaostalost KLDR a vzestup Jižní Koreji. Kniha zachycuje důsledky, proč k tomu došlo a zájmena návrat tzv. japonských Korejců komunistů, kteří nalákáni Velkým vůdcem Kim-Ir- Senem se vrátili, aby pomohli, přišli však o všechno, nejdříve o majetky, pak o svůj život anebo v lepším případě byli posláni na převýchovu do Pracovních Táborů. Dále kniha popisuje velký hladomor, situaci na černém trhu i emigranti ze Severu a jejich pokusy o začlenění v jihokorejské společnosti.

10.06.2021 5 z 5


Stříbrná křídla Stříbrná křídla Camilla Läckberg

Pokračování Zlaté klece, Faya si užívá, dcera Julienne s babičkou jsou v bezpečí v Itálii, opouští je jen kvůli své firmě a také sexuálním uspokojení. Připravuje se na velkou expanzi do USA, když zjistí, že někdo skupuje akcie její společnosti Prestige, do toho se podaří jejímu manželovi Jackovi utéct z transportu do jiné věznice. Druhá část knihy se věnuje dívce Matildě, o jejím dospívání, zneužívání a smrti několika osob v jejím blízkosti..oproti prvnímu dílu, je pokračování hodně plný násilí a sexu..

08.06.2021 4 z 5


Hrana rozkoše Hrana rozkoše Eve Berlin

Trochu pro feministky, trochu pro milovníky BSDM praktik. Hodně sexu, ale zároveň bolesti obou hlavních představitelů.

08.06.2021 4 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Temný příběh, neskutečná zápletka a nečekaný konec a překvapivý pachatel.

08.06.2021 5 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Čtvrtý román B.A.Paris tentokráte na téma říci? neříci?kdy?jak?kniha pohledem 24 hodin manželky Livie a manžela Adama, během přípravy, průběhu a konce narozeninové oslavy ke 40 letům Livie. Oba mají své tajemství o dceři Marnie a hledají cestu, jak to tomu druhému sdělit.

08.06.2021 4 z 5


Není co závidět: Obyčejné životy v Severní Koreji Není co závidět: Obyčejné životy v Severní Koreji Barbara Demick

Moje zatím poslední kniha o KLDR název přesně vystihuje situaci snad v poslední totální zemi na světě. Neskutečné, co se ještě může, dít v 21.století..

08.06.2021 5 z 5


Běž, Bambi, běž Běž, Bambi, běž Kris Radish

Náhodně nalezená kniha ve sdílené knihovně na zastávce. Mě zavedla na konec osmdesátých let do USA, Země svobody, po přečtení této knihy opravdu ani náhodou, bývalá policistka falešně obviněna z vraždy manželovy první ženy. Uteče přes prádelnu z věznice do Kanady, kde čeká na odvolací soud.

05.02.2021 4 z 5