MartikB MartikB komentáře u knih

☰ menu

Přišla třetí blondýna Přišla třetí blondýna Alena Jakoubková

Byla to má první kniha od této autorky. A moc se moc líbila. Četla se dobře a rychle. Takový příběh ze života. Při čtení jsem měla chvílemi pocit,že sedím v kavárně u Gabriely a prožívám jejich příběh s nimi. Doporučuji.

16.01.2021 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Pěkná oddechová literatura. První díl ze dvou od Penelope Bloom. Vtipná kniha, dobře a rychle se čte, stejně jako pokračování JEJÍ TŘEŠNIČKY.

16.01.2021 3 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Nebyla to špatná oddechová knížka. Stejně jako JEHO BANÁN. Určitě doporučuji,pokud si chcete přečíst něco lehčího. Já ji zařadila mezi detektivku a trailer, ktery jsem četla před tím a pěkná změna. Kniha je vtipně napsaná.

16.01.2021 3 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Kdo mě sledujete déle víte,že čtení je má vášeň a hlavně relax. Spisovatelku Klevisovou jsem si opravdu oblíbila a myslím,že už jsme od ní přečetla všechno (ach jo ). Tuhle poslední dotčenou bych zařadila mezi její - pro mě - nejlepší kousky. Bylo mi hlaveň hodně blízké i téma - psaní . Sice šlo o scénáře k seriálu,kdy hlavní hrdinka kradla a používala opravdové příběhy lidí, některé opravdu smutné a bolestivé, což se jí jedno dne vymstilo a byla zavražděna na pracovním víkendu se svou skupinou scénáristů. Kdo ji zabil a jak? Přečtěte si v kníže ZLODĚJKA PŘÍBĚHŮ ????????

16.01.2021 5 z 5


InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

@pandikralovna Markétka mě chytila za srdce svou první knihou - Losos v kaluži - (recenzi na ní najdete také na mém profilu ) a během dvou měsíců jsem přečetla všechny její příběhy. Tahle kniha je úplně jiná než Ty předchozí. Je to o jejím dětství a dospívání do dnes. Občas jsem měla pocit,že čtu sama o sobě a připomněla mi takové maličkosti na které člověk během dopisování zapomíná. Třeba tang a puding Sladká vášeň ????????

Určitě doporučuji přečíst,je to vtipná a oddechová literatura. Děkuji a budu se těšit snad brzy na další ????????
Dávám čtyři hvězdičky, protože ty předešlé knihy se mi líbily o chlup více.

16.01.2021 4 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Teeeeda.....to byl hodně dobrý a zajímavý příběh. Kniha překvapila. Musela jsem se od ní nutit abych něco udělala,jak jsem byla zvědavá jak tonvlastně je a jak to dopadne...Za mě ????

Která je ta druhá? Psychologický thriller o manželství, zradě a nebezpečných pravdách.

16.01.2021 5 z 5


Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Od Klevisové je to moje první přečtená kniha a musím říci, že jsem byla mile překvapena. Ne nadarmo je tato česká spisovatelka řazena mezi top desítku u nás. Detektivka byla čtivá,napínavá a plná překvapení a zvratů. Také se mi moc líbilo prostředí děje a jeho popis. Cítila jsem se pohlcena tím místem a samotou,krásou lesů,luk,přírody. Připomínalo mi to mé dětství ☺
Pokud máte rádi detektivky,doporučuji ????

16.01.2021 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Další očekávaná kniha @robertbryndza . Byla jsem zvědavá jaký bude nový příběh bez Eriky. Už na začátku mě opět kniha pohltila a musela jsem číst ve dne v noci abych věděla jak to dopadne. Nová hlavní hrdinka Kate v této knize prožívá vzestup a pak pád na dno. Vyřešila případ kanibala z Nine Elms,ale byla do něj zapojena více než by si přála. Po odhalení toho,že měla s vrahem poměr a dítě které neplanovala se stáhla do ústraní. Ale jedno odpoledne po přečtení jednoho emailu se vrací zpět a bojuje s minulostí.
Za mě palec nahoru.

16.01.2021 5 z 5


Den, kdy jsme se potkali Den, kdy jsme se potkali Roxie Cooper

Den,kdy jsme se potkali. Po dlouhé době silný romantický příběh,který mě svým koncem rozplakal.
Představte si, že jednoho dne potkáte svou spřízněnou duši, ale oba má te již své životy a nechcete ublížit těm druhým a ubližuje tím vlastně jen sobě.
Deset let,deset setkání ve stejný den,každý rok. Nakonec to osud zařídí tak,že spolu stejně skončíte a po x letech máte pocit opravdového žití,bytí a štěstí. Jenže pak vám to něco zase vezme...

16.01.2021 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Asi jsem ostuda,že jsem na tuto českou spisovatelku narazila nedávno. Ale přišla jsem ji na chuť hned!
Druhá detektivka a opět SUPER příběh,který jsem dala za dva večery. Musela jsem vědět kdo byl vrah. Jen jsem nečekala, že jedna z hlavních hrdinek Julie dopadne tak jak dopadla. Velmi překvapivé. Moc doporučuji přečíst ????

16.01.2021 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

O téhle knížce jsem už několikrát četla nebo ji u někoho viděla.
Konečně se dostala do rukou i mně.
V úterý jsem si ji přinesla a dnes ji dočetla.
Velmi vtipně a bez obalu napsáno. U knihy se budete smát i brečet. Já se v ní několikrát našla. Nejsem sice cynická jako hlavní hrdinka Barbora,ale v něčem si podobné jsme.
Víc vám neprozradím. Prostě si ji přečtěte ????

16.01.2021 5 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Další kniha od Markéty Lukáškové. Je to její třetí kniha,ale navazuje na její první Losos v kaluži. Pokračuje v osudu Báry a jejím životě po padesátce. Prolíná se tam minulost,což je vlastně ,,co bylo dál,, v lososu v kaluži s přítomností která je zase budoucnost po roce 2043. Velmi pěkné napsané. Příběh je opět neuvěřitelný a zase se u mě smých střídal s pláčem.
Za mě top a těším se na další knihu (tu druhou - Panda v nesnázích ), kterou už doma mám také ????
Za mě doporučuji všema ????

16.01.2021 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Nejnovější detektivní příběh od Klevisove. Opět nemám co vytknout. Příběh se odehrává v zapadlé jedné jihočeské vesničce, takže opět mně blízká krajina,kterou dokáže spisovatelka vždy tak popsat,že se cítím jako bych tam sama byla.
Před čtrnácti lety se ve vesnici odehrálo něco co jednu z hlavních hrdinek v dospělosti vrátilo zpět a chtěla zjistit proč se tam její matka už nikdy nevrátila a co se vlastně stalo. Po jejím příjezdu však zmizí jedna mladá žena a druhá je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřešeným případem se opět dostanete do rukou kriminálního vyšetřovatele Josefa Bergmana, který během pátrání zjišťuje i různé temné minulosti místních obyvatel.
Za mě opět ano ????

16.01.2021 5 z 5


Co jsme si neřekli Co jsme si neřekli Rory Dunlop

Asi první kniha,kterou jsem nedokázala dočíst. Prostě mi nesedlo zpracování a styl psaní. Do čtení jsem se musela nutit a to od knihy prostě nechcete a neočekáváte.

16.01.2021 2 z 5