Marry001 Marry001 komentáře u knih

☰ menu

Láskou zlomená Láskou zlomená Veronika Fecková

Pokračování knihy Nic mě nezlomí.
Navazuje přesně tam, kde předchozí kniha skončila. Opět zde máme oba pohledy hlavních hrdinů. Ale tentokrát dostaneme i odpovědi.

První kniha skončila hodně otevřeně s několika otazníky. V této knize je nám vše zodpovězeno. Ale nemyslete si, odpovědi nejsou hned v první kapitole, některé se ukrývají až v těch posledních. Autorka nás umí skvěle namotávat, udržet naši pozornost a tak zhltnout knihu jako malinu.

Olivie i Will, oba dva si sebou nesou těžká břemena z minulosti. Co je u nich kámen úrazu, oba se tak milují, až mají strach povědět o svých tajemstvích a kostlivcích tomu druhému, aby náhodou ten druhý opět nezmizel z jeho života.

Na své si přijdou i milovníci erotiky. Autorka s ní nešetří, ale je napsaná vkusně a vlastně to tam do sebe celé zapadá jak puzzle.
No a ten zvrat na konci?! Popravdě, ten jsem nečekala, takže jsem zůstala sedět pouze se spadenou bradou. Ovšem vyřešení bych já osobně trošku víc natáhla, zdramatizovala. Zase na druhou stranu, kdyby to autorka více natáhla, už by to mohlo být zase moc překombinované, takže chápu, proč se to takto vyřešilo.

Co musím vyzdvihnout, že autorka zvládla skvěle, tak ukázat i životy vedlejších postav, hlavně Annu. Ale i ostatní dokázala tak krásně vykreslit, že i jejich životy bychom jednou rady četly.

Tuto duologii určitě doporučuji! V knihách se vám vystřídá tolik emocí, od radosti až po pláč. A poukazuje, že i když člověk zažije šílené věci, vždy má možnost lepšího zítřku.

30.04.2024 5 z 5


Nic mě nezlomí Nic mě nezlomí Veronika Fecková

Poprvé jsem knihu zahlédla na instagramu a recenze na ni byli více než pozitivní. Když mě Verča oslovila, tak bylo jasné, že ji nemůžu odmítnout.

V první řadě bych Vám chtěla říct, že příběh není zalitý sluncem, je to silný příběh, u kterého by jste si měli připravit tabulku čokolády.
Dětský domov, dětská láska, plány na budoucnost, zneužívání, tajemství, kamarádství, naděje, touha, druhé šance

Autorka opravdu umí zaujmout. Již v prologu jsem byla do příběhu zažraná. V knize je i střídání obou pohledů hlavních hrdinů, které celý příběh jen podtrhuje. Děj se odehrává v přítomnosti, ale občas je zde nahlédnutí do minulosti.

Vlastně jsem ani nečekala, že kniha bude mít takovou silnou hloubku. Je to krásný, smutný, děsivý. Párkrát jsem měla slzy v očích, občas jsem se i zasmála. Ale nejvíce mám otázek. Mužů říct, že mě několikrát příběh i zlomil.

Olivie byla tak hodný člověk. Obětavý, milující a hlavně silný! Chápu její chování a strašně moc ji obdivuji. Naprosto rozumím, proč má strach z budoucnosti. Občas jsem ji sama popostrkovala, aby už konečně řekla jak věci jsou. Ale na některé odpovědi si musím ještě asi počkat.
Will to také neměl nejlehčí v životě, ale snažil se žít a být šťastný. Jenže jak můžete být šťastní, když vedle vás není ona. Hodně na sobě dřel, ale pořád je to ten stydlín. Jo miluji jeho zelené oči!

Konec jsem trošku očekávala, že se něco stane, ale dokonale to k příběhu sedlo a člověka to hned naláká na druhou knihu! Hlavně kolik zůstane tajemství a otázek.
Moc krát děkuji @veronika.feckova.autorka za projevenou důvěru! Moc si toho vážím!
4,8/5

26.03.2024 5 z 5


Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

Abych řekla pravdu, nevím kde začít. Tato kniha mě v mnoha věcech překvapila a v mnoha i posadila na zadek.

Životní ztráta, bolest, naděje, rodinné vztahy, přátelství, touha, sex

V první řadě Vás chci upozornit, jakmile se pustíte do knihy. Balíček kapesníků mějte po ruce. Emoce se tu u mě střídali rychlosti blesku. Hned na prvních stránkách jsem přes slzy neviděla. Několikrát během čtení jsem nadávala, byla sklamanná, chtěla pár lidem urvat hlavy, culila se jak měsíček na hnoji, smála se, byla dojatá z gest a několikrát jsem se i červenala.

Jak já si myslela, že tato kniha bude opět hlavně v erotické rovině. Tak jsem byla hodně rychle vyvedena z omylu. Řeší se zde mnohem zásadnější problémy. Vztahy v rodině, důvěra, dávání druhé šance, objevování sama sebe. Ale i o tom, jak dokáží být silná pouta přátelství.

Eva jako podnikatelka a majitelka vlastní cukrárny byla strašně silná žena! To co zažívala celý dětství, následně velká životní stráta. Obdivovala jsem ji. Její přátelství s Robertem bylo kouzelný, takový, který bych si přála i já. Až do velkého sklamání. Ale na jednu stranu chápu ten strach o kamaráda, tu bezmoc a nastvaní. Ale veliký plus má u mě Eva za oblíbený seriál a oblíbený dort(máme to obě stejně).

Sam, který dýchal pro firmu si mě získal hned. Byl to takový medvídek, který za zavřenými dveřmi se proměnil v ďábla. Jeho minulost nebyla hezká, on si ovšem v tomhle ohledu dokázal udržet chladnou hlavu.
Co se týká chemie a erotických scén, tak ty byli napsány vážně .
Popravdě na srdci toho o téhle knize mám spoustu, ale nerada bych nějak spoilerovala a hlavně by se mi to sem ani asi nevyšlo.

Za sebe mužů říct, že tato kniha se mi od autorky líbila o něco víc a určitě ji doporučuji. A abych jen nechválila, tak dvě scény bych trochu víc rozepsala, ale tak víš Luci že Těším se, co si pro nás autorka příště připraví.

Moc krát děkuji @lucysrnka & @fortunalibri_nakladatelstvi za zaslání knihy k recenzi.

04.02.2024 5 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Tato kniha mě lákala už delší dobu, protože ta obálka?! Díky bohu, jednou zde nemáme žádné břišní svaly, ale i tak je nám jasné, že tento děj bude pikantní.

Hate to love, age gap, kancelářské prostředí, tajemství, bývala přítelkyně, sex

U prvních stránek jsem si říkala, že mi v jistých pasážích děj něco připomíná. Autorka mi pak sama objasnila, že se nechala inspirovat Božským bastardem. Na tom nevidím nic špatného, protože zde si hlavni hrdinové jely svoji trať, jiné zvraty, jiné slovní přestřelky.

Jak autorka slíbila, tak udělala. Hodně, hodně sexu. První scény mi přišli lehce urychlené, ale postupem knihy, jak kdyby autorka ze sebe shodila prvotní stud, nebo snad hlavní hrdinové, a scény měli jiskru a vzájemnou chemii. Co mi ale přišlo rychlý, že vlastně nevím, kde se ze chtíče stala láska. Zde bych uvítala o pár stránek navíc.

Adam nastoupí na post ředitele firmy místo svého otce. Věčně nevrlý, zamračený a řvoucí. Ale stačí pár chvil s Míšou a on je jak beránek. U něj se mi líbil jeho vývoj v knize, kdy neměl problém jednat na rovinu, zároveň zůstával pracovitý. Jeho rozhovory s kamarády jsem si užívala.

Míša byla trošku oříšek. Pracovitá holka, která tvrdě pracuje, skvělá kamarádka a milující svoji rodinu. Její prořízlá pusa mě nejednou rozesmála. Co mi u Míši vadilo, že jakmile se objevil větší problém, který ji rval srdce, nechtěla si nic nechat vysvětlit, možná díky tomu, by se nedostala kam se dostala. Ale co si budeme, my ženy máme potřebu vše dramatizovat.

Co se mi líbí, že se příběh odehrává u nás, autorka se toho chopila velmi zodpovědně. Také zápletka byla zajímavá, některé věci jsem předpokládala, ale že jich bude víc jsem opravdu nečekala. Druhou polovinu knihy jsem si opravdu užívala. Scéna u bazénu za mě top!

Na to, že tato kniha je autorky prvotina, tak nebyla vůbec špatná. Pouze je tam pár nedotahnutých věcí, ale věřím, že další knihy budou lepší.

27.01.2024 4 z 5


Chlad ohňa a chuť kokaínu Chlad ohňa a chuť kokaínu Monika Wurm

Když jsem na tuto knihu viděla recenzi u @andy.books_life, věděla jsem, že ji jednou musím prostě číst. A boha co to bylo! Odpálilo mě to na měsíc a zase zpět.

Zakázána láska, intriky, mafie, podsvětí, znásilnění, drogy, zbraně, tajemství, zrada, sen o svobodě, nenávist, sex

V první řadě bych chtěla říct, že tento příběh nebude pro každého. Je v něm ukryto tolik! Tolik emocí, nejistoty v životě, životní cesty která je nevyzpitatelná.

Autorka to rozhodně umí! Vlastně v celé knize není chvíli klid. Když už jsem se smířila s jednou realitou objevilo se něco nového. Kniha na vás emoce přenese a vlastně nevíte jak. U mě se střídali jak na běžícím pásu. Chvilku jsme měla husí kůži, strach, slzy v očích, okousané nehty (na to moc pyšná nejsem, ale moje nervozita jak to bude dál udělala své).

Valentýna vlastně nikdy nežila život, který by chtěla. I když si myslela, jak její dětství bylo v určitých mezích šťastné s rodiči, později i u Estebana. Tak co vlastně bylo skutečný?
Valentýna sice působí jako naivní děvče, ale není se čemu divit. Celý život ji říkají co jak je a najednou zjišťuje, že určité věci jsou před ní zatajovány. Komu vlastně může věřit, kdo s ni má jaké úmysly.

Záhadný Fábio. Takto na mě působil víc jak polovinu knihy. Fábio byl vychovávaný hodně přísnou školou svého otce. Dětství rozhodně neměl lehké a já se ani nedivím jeho činům v dospělosti. Jediný co mě mrzí, že jsme zde neviděli příběh z jeho pohledu, ale z jeho životní cesty jsme se hodně dozvěděli i tak. A věřím, že v dalším díle uvidíme mnohem víc.

Příběh vedlejší postavy Luisy si mě získal. Tady se přesně ukázalo, že i když to nejdříve vypadá nějak, autorka to umí celé uchopit tak, že ve výsledku vlastně přemýšlíte, kdy se celý ten příběh, zvrat otočil.

Poslední třetinu knihy jsem doslova zhltla. A ten konec? Zůstala jsem jen s otevřenou pusou. Čekala jsem vše, ale jednu část opravdu ne. A právě po téhle jsem přes slzy neviděla.

Netrpělivě budu vyhlížet pokračování, protože tato kniha se mi dostala pod kůži a myslím, že ještě dlouho tam bude!

17.01.2024 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

V pořadí čtvrtý díl ze série Láska z Green Valley. A pro mě krásný návrat do ještě krásnějších hor.

U Lilly je jistota, že si u knihy příjemně odpočinete, zrelaxujete a přenesete se do té správné zimy v horách, kde je krásná příroda, lidi jsou zde na Vás milý, usmívají se a pomáhají si navzájem.

Annie se po kómatu vrací do Green Valley, kde začíná od začátku svůj život. Popravdě jsem ji její návrat nezaviděla. Ty soucitný pohledy a vědomí, že nic nebude jako dřív. Ale stala se z ni silná žena, která to nevzdala a pracovala na sobě.

Cola známe z druhé knihy. Na konci druhého dílu mě dost sklamal. Tady jsem si k němu chvilku hledala zpátky cestu. Ale to jak se choval k Annie. Co mi vadilo na začátku byla jeho arogance. Betlémská hra to ale u něj vyžehlila a to nemluvím o festivalu.

Přitažlivost mezi oběmi tam byla, vtipné scény a hlášky určitě nechybí. A co určitě nechybí jsou postavy z předešlých dílů. Je možný, že Lenu mám čím dál raději i když si mě získala už v prvním díle?

Jak už jsem říkala u předešlých knih. Nehledejte zde žádné velké drama ani zápletky. Opravdu je to odpočinkové čtení u kterého se usmíváte a si říkáte, že sladčí to být nemůže. Ovšem i tak si říkám, že mě dosti zajímá, jak by to u nich vypadalo třeba za 5-10 let. A mě tato kniha do tohohle hektického období sedla.

17.01.2024 4 z 5


Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Jak já jsem se těšila na další díl ze série Made. Daniele totiž rozhodně umí psát, zde nám to opět dokázala a za mě dala laťku ještě výš.

Mafie, vydírání, pomsta, zvraty, rodinná tajemství, zbraně, krev, vraždy, chtíč, sex, hate to love

Tak tohle byla opět skvělá jízda, kdy už od začátku byla akce v podobě vzepření se přání otce. A nastala jízda. Tentokrát se ocitáme uprostřed zimy v srdci Moskvi. A tady ta mafie je cítit z každé stránky knihy.

Ronan, můj bože! Tady jsem se zamilovala! Absolutně nevím, jak bych vám to vysvětlila, ale tohohle chladnokrevného Ďábla prostě miluju! A to jeho 'kaťónok' . Jo borec mě odrovnal.

Mila je mladá nevinná holčina, která nemá tušení co vše je ve světě možné. Její naivita v prvních stránkách může dosti lidem vadit. Ale postupem času prošla velkou proměnou.

Ale co jsem si strasně užívala byla jejich nenávist mezi sebou a zároveň chtíč. Jako opravdu, tam lítaly i vázy.
Mafie, tak ty tady bylo dost. Co opravdu musím ocenit, tak Ronan byl opravdu zaslouženě nejobávanějším mužem v celém Rusku, ale jeho malé gesta nám i ukázaly, že dokáže cítit.

Objeví se zde i Christian s Giannou z předešlé knihy. Gianna zde opět ukázala z jakého důvodu jsem si ji zamilovala.

Jestli toužíte po strhujícím mafiánském příběhu celá série Made stoji za to!

17.01.2024 5 z 5


Podmanivý Podmanivý Jodi Ellen Malpas

Konečně došla řada i na tuhle mafiánskou bichličku. A musím říct, že jsem rozhodně zklamaná nebyla.

Mafie, zbraně, drogy, hate to love, sex, tajemství, napětí, akce, krev, pomsta.

Autorka to umí! Hned od začátku jsem byla napjatá jak struna. Protože ten prolog?! Celý příběh jsem hltala velkými doušky. U některých části jsem nechápala u některých jsem měla tušení jak by to mohlo být.

Dannymu všichni padají k nohám a ne jen ženy, ale i nepřátelé. Obávaný Danny Black je králem celého Miami. Velký boss, který nedává druhé šance. Život rozhodně neměl lehký a jeho tvrdou slupku jen tak něco nepřekoná.

Rose je žena z oceli. Bez citu, bez emocí. Svůj život nikdy neměla ve svých rukách, vždy ji někdo ukazoval směr. I když by ráda žila jinak, nemá na výběr. Má totiž svoji slabinu. A pro tuto slabinu, by každá žena položila i svůj život.

Příběh je určitě napínavý, chvilkami jsem měla i husí kůži a o nějaký zvraty není nouze. Chemie mezi hrdiny je spalující. Párkrát jsem se i zasmála. Za mě kniha splňuje vše co bych si od mafiánské knihy představovala, protože tady ty akce máte opravdu spoustu!

07.01.2024 5 z 5


Darling Venom Darling Venom Parker S. Huntington

Na tuhle knihu jsem se strašně těšila. Připravovala jsem se na tuhle emoční jízdu, ale dá se na ni vůbec připravit? Nedá..

Je to tak silný příběh, který čitatele pohltí hned na první straně, jenže poslední stranou to nekončí.. Příběh se vás bude držet ještě několik dní..

Neberte varování na lehkou váhu, kniha opravdu není pro každého. Kniha je rozdělena na minulost a přítomnost. Je tedy z pohledu tří hrdinů, ale i když kapitoly z Kellanova pohledu byli pro mě těžké, nejvíce jsem jeho bolest cítila až v pozdějších kapitolách.

Sebepoškozování, sebevražedné myšlenky, alkohol, drogy, naděje, láska, odhodlání, životní rozhodnutí, objevování sebe sama, pocit viny, smutek..

Tato kniha v sobě ukrývá silné emoce, silný životní příběh, něco na co se nikdy nemůžeme nějak připravit. Během čtení trneme a doufáme, že to přece nemůže skončit takto, že existuje nějaká cesta. Jenže to co se odehrává v hlavě jednotlivých hrdinů se nedá změnit. Ne každý důvody a démony v hlavách pochopí. Ale v této knize jsou pocity, tak krásně popsány, že jsem se do nich dokázala vcítim.

Pres stránky v knize, jsem dokázala cítit tu bolest, smutek a prázdnotu v srdcích. Tu bezmoc.

Jednotlivé postavy byli krásně vykreslené a uvěřitelné. Každý z nich byl něčím výjimečným. Každý ve svým životě měl za sebou neuvěřitelný příběh, silný příběh, velkou bolest ztrátu, každý příběh byl jiný a rozdílný. Ale všechny spojovalo jedno. Bolest. Jizvy na srdci.

Příběh nebyl uspěchaný. Pomalu si běžel a čas běžel plynule.
Doporučuji před čtením se nelíčit a balíček kapesníků. Některý části byly pro mě tak silné, že jsem pres slzy neviděla.

Jediné minus vidím ve scéně, kdy se poprvé Charlotte a Tatum poznali. Toto mě osobně do příběhu vůbec nesedělo.

Grafické zpracování je top! Odpadávám z něj! Je to tak krásný a jen podtrhuje celý tento příběh. A ta obálka!

22.12.2023 5 z 5


Candy Candy Baja Dolce

Pokračování série Habibi, ale tentokrát má LokalX nového majitele.

Oh můj Candy Bože!
Ano! Toto je chvílemi opravdu sladký, ale zároveň drsný, zvrhlý a tak sexy. Původní postavy, ale i nový členové klubu, kteří vám dokáží rozproudit krev v žilách a nenechají vás chladnými.

Dorian alias Candy jakožto nový majitel provedl několik změn a zavedl i novinku. Nenechejme se ale zmást, sice na první dobrou vypadá jako slaďoušek, ale pod kůží se skrývá oheň.
Jo! Četla jsem jeho tanec asi milionkrát

Virginii jsem si oblíbila už v první knize. Její minulost rozhodně nebyla růžová, cesta trnitá, přes to všechno, se snažila být zde pro ostatní. Pomáhat jim, být oporou.

Chemie mezi postavami je spalující. Ruku na srdce, já Candyho potkat podlamuji se mi kolena taky.
A celkově ty žhavé scény.. Uff

Koho bych z vedlejších postav vyzdvihla byli Doriana mámy. Tyto ženy mě neskutečně bavili svoji energii, každá byla jiná, ale všechny byli výjimečné.

Čím mě tato série opravdu uchvátila je hloubka příběhu. Ti démoni v jednotlivých postavách, jejich osudy, jejich tužby. Jak se jednotlivci dokáží postavit své minulosti a čelit ji. Bojovat za lepší budoucnost. Zároveň si užívat a žít v přítomnosti.

Autorka si zde s postavami opět skvěle vyhrála. A opět nás šokovala koncem knihy, na který dokážete pouze nechápavě zírat.

Myslím, že se máme ještě opravdu na co těšit.

Ještě jednou moc děkuji autorce a nakladatelství venupress za spolupráci.

16.12.2023 5 z 5


Odveta Odveta Michaela Brnková

Odveta je třetí díl ze série Nekompromisní.
Druhy díl byl pro mě takový oddychový, ale za to mě hodně navnadil na třetí knihu!

Kniha je opět psána z pohledu obouch hrdinů. Je plná zvratů, dech beroucích částí, přiznání, nepřátel, zbraní, ale zároveň má i dojemná místa, ze kterých jde cítit láska a oddanost.

Jestli jste si mysleli, že mafie je krutá a nelítostná, nezažili jste podsvětí. Zde se nedávají druhé šance. Zde máte pouze chvilku na to se osvedčit, protože v další sekundě už nejste. A tvrdou rukou zde vše řídí Semion.

Semion byl tvrďák už od pohledu. Nikdy si nenechal nic líbit, vždy byl dva kroky před každým a vždy si hlídal svoje soukromý. Na druhou stranu chránil ty, který opravdu miloval. Hlavně se snažil zůstat vždy věrný sám sobě!

Angelika byla na první pohled milá blondýnka, která to v života neměla vůbec snadný a snažila se najít. Co opravdu obdivuji, že nebyla žádná dokonalá vyhublá princeznička, ale opravdová holka krev a mléko. Ale i ona uměla vystrčit drábky a nebála se jednat. Semionovi nedala nic zadarmo. Její tvrdohlavost mu, ne jednou, ukázala se vší parádou.

Jedno mínus bych pro knihu měla, trochu mě vadil vyšší věkový rozdíl hlavních postav. Ale to je pouze můj osobní problém.

A ten epilog?! Už se nemůžu dočkat a netrpělivě vyhlížím!

Mockrát děkuji za poskytnutí knihy k recenzi @moderne_romany

06.08.2023 4 z 5


Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

V první řadě mockrát děkuji kate_valter a Knihy Dobrovsky stát se ambasadorkou této knihy a přečíst si ji ještě před vydáním.

Vždy, když beru do ruky knihu od Penelope, jdu do toho, s tím, že to bude nenáročné čtení, plné humoru a slovních přestřelků u kterého si odpočinu. Bingo!
První díl nové série Hlavně ne...
Krátké kapitoly z pohledu obou hrdinů. Opět skvělá oddechová kniha, která se hodí na večer ke skleničce vína.

Tři kamarádky a tři bratři.. OK, tak nám je asi všem jasný, jakým směrem se to bude ubírat. A víte co, tohle mě na tom baví. I když vím, jak to dopadne, vždy se těším na tu cestu hlavních postav, kterou si pro ně autorka připravila.

Kira, dcera starosty, zrovna začala učit na škole. Cílevědomá dívka, která se snaží byt nezávislá. Občas svoje mouchy měla, občas působila dětinsky, ale vždy se snažila jít za srdcem.
Rich miliardář a i když by jste čekali, jak bude mít velký ego, tak vás vyvedu z omylu. Kluk, který vždy tvrdě dřel, ale city u něj vítězí. Jeho rodiče bych nejradši zavřela do sklepa.

Lásku jsem oběma hrdinům věřila, ale žádnou velkou chemii mezi nimi jsem nepociťovala. Škoda! Kira i Rih mají netradiční koníčky. Dobře u Richa by to ještě šlo, ale Kira? Opravdu jsem si to musela přečíst asi 3x, zda vůbec dobře čtu.

,,Spokojila by ses s posedlostí?"
,,Posedlost může být pěkná."

Slovní přestřelky, ať už mezi kamarádkami nebo mezi bratry Kingovými byli, jako hrát tenis. Vždy jsem čekala kdo zahraje do autu nebo vystřelí nějaký eso. Tady jsem se opravdu zasmála a u některých pasáží si říkala "jooo, to je jak já s kamarádkami!".

Na další díly se strašně těším, hlavně na Cada a Iris, ti dva se mi zamlouvali nejvíce.

21.06.2023 4 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Když jsem si tuto knihu kupovala, tak to bylo pro její úchvatnou obálku. A až potom jsme četli anotaci. Očekávání jsem žádné neměla a proto jsem byla velmi mile překvapená.

Musím na úvod říct, že toto zpracování řecké mytologie do moderní doby bylo skvělý! Město Olym, třinácka bohů, kteří buďto svůj titul dědí a nebo se určují. A jejich vláda.

Persefona byla skvělá! Hned od začátků mi byla sympatická, snažila se v moderním Olympu přežít a hrát svoji "roli". Bohužel karta vyšla na ni, a její máma se ji snažila, pro svůj vlastní úspěch, dát Diovi. V ten moment se rozhodla, jak nejlépe mohla. A konečně byla svá! S Hádem měla rychlý jazyk, nenechala si do ničeho kecat, uměla vyjednávat, přemýšlet, promýšlet své další kroky a mezi tím i přemýšlet nad důsledky pro své nejbližší.

Hádes, který měl být pouhý mýtus. Každý ho zná, jako pána podsvětí, tady to byl takový miláček. Ano na venek působil, jako bad boy, ale jakmile šlo o jeho lidi byl mírumilovný a laskavý. Ze začátků jsem byla z toho mírně rozpačitá.. Ale ve výsledku proč ne? Líbí se mi, že spisovatelka prohodila ty padouchy.

Kdo se mi z postav ještě zamlouval byla Hermé. Trochu jako osina v zadku, ale člověk se s ní nenudil a zasmál se.
Naopak Zeus.. Och bozi, do podsvětí!

Chemie mezi oběma hrdiny byla dechberoucí. A erotické scény byly . Spisovatelka píše čtivě, krátké kapitoly. Plus z pohledu obouch hrdinů.

Co mě trochu mrzí, že konec byl unáhlený. Myslím, že se z něj dalo vytáhnout trochu více. Zápletka byla skvělá a pořád jsem byla napjatá, jak kšandy, jak se to vyřeší.. A v ten moment to bylo pro mě zklamání.

Ovšem jako z celku jsem nadšená. A už se těším na volné pokračování knihy.

18.06.2023 4 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Na tuhle knihu jsem náhodou narazila v plánu vydání. A po přečtení anotace jsem věděla, že ji chci! Čekání se vyplatilo.

Podsvětí, vraždy, zbraně, dohodnutý manželství, hate to love, s*x...tak pojď za mnou!

Byla to jízda, vlastně už od začátku jsem byla vztažená do knihy a měla nutkání ji číst a číst. Skvělý, že je psáno z pohledu obou hrdinů.
Kdo zná knihy od Shen, tak ví, že píše velmi poutavě. No trapas, toto je moje první kniha od autorky (mám pro to vysvětlení!)

Zápletka a zvrat v knize mi vykouzlili až husí kůži. Neznámého ze seznamu, jsem sice tušila od poloviny knihy, ale co vše se skrývalo v minulosti jsem nečekala. A že tajemstvích bylo dost!

Záporák a Ptačátko. Bad boy a Zrzka. Chlad a hurikán, tak takhle na mě postavy dlouuho působili. Chemie byla mezi oběma hrdiny cítit už dlouho. Ale úplně chápu, proč se tomu ani jeden nechtěl oddat. Líbilo se mi, jak to bylo vše krásně přirozené, žádný uspěchaný pasáže.

Sparrow a její hlášky! To jsem se opravdu smála! Holka z chudé čtvrti a i když se provdá za boháče, sama chce dřít a jít si za tím po čem touží.V tomhle si byli tak podobní, oba si šli za svým cílem.
Troy k němu nemám ani co dodat. Za sebou má temnou minulost, nahání všem strach a i tak, by jste k němu přilétly. Že ty ženský na takový chlapy letí.
A bez pořádný potvory, by to nemělo ty správné grády.
A ta obálka?! Ta už tu jedničku jen podtrhuje!
Už teď vím, že jsem ji nečetl a naposledy!

08.06.2023 5 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Oh můj ty Habibi!
Tak na tuhle knihu jsem se těšila víc, jak na Vánoce. A vyplatilo se!
Kniha je psaná čtivě, krátké kapitoly a já se nedokázala odtrhnout. Od prvních stránek mě to pohltilo a já chtěla víc a víc. Ani chvilku jsem se nenudila, pořád se něco odehrává.
Tajemství, podsvětí, noční život, násilí, s*x a jiné neřesti...

Na začátku knihy máme upozornění, že kniha není pro každého. A i když jsem počítala se vším, emoce u mě byli jak na horské dráze.
V jednu chvíli jsem se smála, o pár stran dál jsem potřebovala kapesníčky a za chvilku jsem nadávala a knihu házela z okna. Zvraty, které jsem nečekala a zároveň některé předpovídala mě stejně vždy posadili na prdel.
Chemii mezi hrdiny jsem cítila až do morku kostí i já sama!
,,Takže jsem první, kdo objevil tvůj bod G?" zeptal se překvapivě jemně.
,,Harry, ty jsi objevil celou moji abecedu," konstatovala jsem nevinně.

Cassie jsem si zamilovala opravdu už na první stránce! Ta byla skvělá! Správně trhlá, šla si za tím co chtěla. Měla ráda podobné nebo i stejné věci jako já! Vždy jsem vykřikla "Ježíši to taky miluju!" Ale co to její tajemství!? Zůstala jsem s otevřenou pusou! Má u mě obří plus za Marvelovky!
Harry alias Habibi, kapitola sama o sobě. Dvojí život. Přes den redaktor v rodinném nakladatelství v noci manažer v pochybném klubu. A víte co? Je to miláček, miláček každé holky, která jen projde okolo něj a zároveň prokletí jejich mokrých kalhotek. Nebyla jsem vyjímka, i když od poloviny knihy jsem ho občas chtěla přetáhnout lopatou po hlavě. Ale byl svůj a svůj zůstal po celou knihu čehož si moc vážím.
Vedlejší postavy Levi a Bea. Leviho jako kámošku chce každý! Ten který, když potřebujete dojde s flaškou vína. Bea byla skvělá a její příběh mě dovedl k slzám. Moc ji fandím. A Victorie jako cooože!
Bomba!
Knihu jsem si zamilovala a určitě jsem ji nečetla naposledy!

Mockrát děkuji za poskytnutí knihy k recenzi @bajadolceautor @venupress

17.05.2023 5 z 5