Majdusak Majdusak komentáře u knih

☰ menu

Leichenberg Leichenberg Oskar Fuchs (p)

Jestli si pamatujete postavu Leichenberga, když vystupoval v knize Frost, možná vás zajímalo, proč má jizvy na krku. Tak teď máte šanci to zjistit. Leichenberg se má místo pomsty stát elitním vojákem nového vládního systému, s čímž sice nesouhlasí, ale to mu nic moc platné není. Postupně tahá z rukávu trumfy, ale těžko říct, jestli to bude stačit. Dozvídáme se také dost věcí z jeho minulosti a působení u trestní jednotky. Spíš než o rozverný příběh o hrdinech bez bázně a hany se jedná o pohled na život někoho, kdo už nerozhoduje o svém vlastním osudu. Kniha je dost o zápasu člověka se systémem a můžete se nechat překvapit, jestli je v moci jedince totalitní systém porazit. O vtipné hlášky a popisy bojů nezůstáváme ochuzeni, špičkování se mezi postavami - a taky poznáte, zač je toho loket, když si vás vezme do parády baba, která se s váma chce všechno jinýho než mazlit. Třeba vás získat pro spolupráci. Zkuste si představit, jak by se s vámi mazala taková KGB nebo StB a podobně - a místo ní si dosaďte ženskou. Můžete proti ní zkusit černý humor, aroganci nebo třeba nadhled, ale možná dostanete prostě jenom přes hubu.

15.03.2020 5 z 5


Jak jsem potkala Brusel Jak jsem potkala Brusel Kateřina Farná

Já jsem nadšená. Přiznám se, že knihu jsem četla "na přeskáčku", ale byla to velmi příjemná přeskáčka, a jako první jsem skočila po kapitole s růžičkovou kapustou :) Výborně zpracované - pro mě jako člověka, který rád poznává hlavní evropská města (i ta nehlavní) je to důvod začít se více zajímat o knihy věnované jednotlivým městům... Tahle knížka mě "uhodila do očí" svou žluťoučkou obálkou :)

09.01.2020 5 z 5


Frost Frost Oskar Fuchs (p)

Super akce, čte se samo, Frost se s ničím nepárá a člověk se dobře baví. :)

09.01.2020 5 z 5


Sok Sok Iain Reid

První oříšek: jak přečíst název na obálce - původně jsem to zkoušela křížem krážem. Snad jenom už proto jsem se nad tou knihou pozastavila, Sokok... Skosk... to jen tak bokem. Opravdu jsem nad tím chvíli ustrnula. :) Tak ale teď už aspoň vím, co znamená ten brouk. Zajímavý a poměrně napínavý příběh rozdělený na tři dějství - to si takhle žijete na farmě a najednou přijede někdo, kdo ve vašem životě udělá totální čáru přes rozpočet, a navíc zjistíte, že vás asi celý život sleduje... thriller, trošku mi brnkal na nervy, budil očekávání. Velmi překvapivý konec.

25.04.2019 4 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Hodně dobrá kniha, propracovaný děj, ale velmi lehce stravitelné čtivo pro ty, kdo mají rádi duchařinu, napětí, záhrobí, nečekaná odhalení - nenašla jsem pro sebe žádná hluchá místa, všeho tak akorát.

25.04.2019 5 z 5


Časoběžník Časoběžník Ryan Graudin

Fajn čtení, možná 3,5 hvězdy... ale zaokrouhleno 4. Kousat si nehty možná nebudete, ale zřejmě ani kousat nudou se nebudete, cestování do různých historických etap a kradení důležitých artefaktů, pátrání po vlastní minulosti pomocí cestování v čase je lákavé, romantické linky jsou dvě, jedna hodně tápavá... odpočinkové, nečekejte žádné vysvětlování zapeklitostí, ale nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila, jen se mi četla jakoby dlouze... na druhou stranu je příjemné, že se vám všechno vyřeší a autorka si vás s sebou nepotáhne do dalších dílů, tudíž proč s ní ty cesty časem neabsolvovat, vymyšlené to má dobře.

19.04.2019 4 z 5


Strašidlo cantervillské a jiné povídky Strašidlo cantervillské a jiné povídky Oscar Wilde

Moje oblíbená už mnoho, mnoho let. Nebohé, trýzněné strašidlo... :D v tomto novém kabátku mu to moc sluší. Humor Oscara Wildea možná nesedne každému, ale moje to je krevní skupina. Škoda, že nežil v naší době. :)

19.04.2019 5 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Vyprávění z pohledu více postav. Opět se četlo samo, B. A. Paris to tak zkrátka napsat umí... jenom u dvou předchozích knih jsem přece jenom byla trochu napjatější, ale to autorce neubírá na kráse.

15.04.2019


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Ách, tak tato mě dostala. Nakladatelství Motto mám hodně ráda, ne pokaždé se dostanu (dokopu)k hodnocení, ale B. A. Paris mě donutila :) A nezapomenu ještě zmínit obálky... pokaždé nalákají. No a k samotné knize a autorce: čte se jako vánek, a umí napínavě postavit děj. S odhadem konce jsem byla vedle jak ta jedle.

15.04.2019 5 z 5


Velký objev Huga Cabreta Velký objev Huga Cabreta Brian Selznick

Nelze dát jinak než pět hvězd. Kniha, kterou člověk může listovat snad donekonečna a u toho tak jako mimochodem čte, vše se prolíná, ozubená kolečka cvakají... trochu smutné, hodně dojemné a hodně krásné. Půjčeno z knihovny, ale asi koupíme domů.

15.04.2019 5 z 5


Superholky Superholky Anna Marie Kyšová

Tak to byla milá knížka. :) Pro mě i poučná. Malá (mladá?!) karatistka a atletka jsou pěkně odvážné holky, a přestože jsem čekala spíš nějaké superschopnosti nebo nějaké mládě od Wonderwoman, tak jsem vlastně dostala příběh dost skutečnější povahy. Holky se rozhodly vypořádat s věcmi, se kterými se musí potýkat spousta dětí... taky je fajn zjištění, že dospěláci tu jsou někdy fakticky i od toho, aby "prudili" nebo byli nespravedliví, ale pak jsou i takoví kteří pomoci dokážou a jsou ochotní. Docela mě ten titul překvapil, mile. Tak bravo, Aničko.

15.04.2019 5 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Kunderovi nemůžu dát nic jiného než pět hvězd, jinak bych nebyla fér. Pro trpělivé čtenáře, kteří si rádi vychutnávají čtení a nevadí jim delší pronikání do hloubky postav. A absurditě některých režimů i lidského počínání.... a vztazích celkově.

28.03.2019 5 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Moc dobře, výborně napsaná kniha. Spojuje "vědu" a čtivost, science-fiction to je, na druhou stranu dostatečně mainstream, aby ji skousl každý. Cestování paralelními vesmíry, které se vlastně odehrává v hlavě hrdinů - autor nechává otázky!! - je velmi lákavé téma, které je, myslím, tak nějak součástí kolektivního vědomí... při čtení vás zamrazí, nastane takové to: co když....?? Čte se samo, napsáno přirozeně, na konci trochu slaďárna, ale ráda odpouštím. Na jaksi "našroubované" konce už si snad u těch knih začínám i zvykat. :)

03.03.2019 5 z 5


Nejtemnější polibek Nejtemnější polibek Keri Arthur

Tentokrát mi to nějak rychleji ubíhalo. Také jsem ráda za Rileyinu milostnou linku, která se konečně začíná rýsovat tak, jak jsem si tajně přála. Její pátrání bylo tentokrát napínavé, kočičí zlodušky jsem se skoro bála. Keri Arthur mě tedy jako čtenáře rozhodně neztrácí. :)

03.03.2019 5 z 5


Za jasné noci Za jasné noci Elizabeth Haran

Romantický příběh z atraktivního prostředí, který ale nabízí mnohem víc než jenom romantickou linku, má to i hloubku. Tak trochu jsem v to doufala na základě obálky...

20.02.2019 5 z 5


Průlom Průlom Myke Cole

Jednoznačně nejlepší díl a musím říct, že hlavní postava trojky prostě vede. Objevila se v předchozích knihách, ale nyní je postavena do jiného světla a především.... Skylla... Poodhalení jejího příběhu a Harlekýnova retrospektiva - skvěle zvládnuté a zajímalo mě, zdali to tak Cole plánoval od začátku. Na Coleových postavách se mi líbí, že dělají správná rozhodnutí opravdu za jakoukoli cenu, vidím v tom to myšlení vojáka - cíli musíš obětovat vše - tedy kromě cti, tak nějak... Skoro mě mrzí, že tady Stínové operace končí. Skvělá práce.

18.02.2019 5 z 5


Hranice Hranice Myke Cole

Lepší než jednička, Myke Cole prostě nezapře v sobě vojáka, ale ani lásku k fantasy. A ten jeho "plukovník Budižkničemu", toho jsem místy fakt litovala, ale věděla jsem, že nezklame! Jestli něco Cole zvládá, tak propojení té militarky s fantasy světem, nikde to nedrhne, oproti prvnímu dílu ubylo filozofujících myšlenek hlavního hrdiny (který je jiný než v jedničce), a ty boje a formy magie a druhy Napojených jsou super. Je to fajn série.

18.02.2019 4 z 5


Kontrolní bod Kontrolní bod Myke Cole

No, dávám tři, protože hlavní hrdina opravdu moc a moc přemýšlel :-( Přesto to však neubralo na atraktivitě celkové myšlence světa. Stínové operace... Svět "za bránou", kde je všechno jinak, a vojenství zde pojato myslím dost odlehčeně pro ty, kterým se líbí "military" věci, ale nepotřebují, aby to bylo úplně čistě vojenské. Je to opravdu velký crossover, military sci-fi, fantasy, ale určitě navnadilo na další díl.

18.02.2019 3 z 5


Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Asi nesedne každému, ale pokud vyhledáváte klid, ticho, nostalgii, rádi se necháte unést k nějakému zamyšlení, pak je to pro vás. Myšlenka, že vám někdo může dát knihu "na vaše trápení", je, myslím, nejen hezká, ale taky pravdivá, jenom chtít... Dostala jsem knihu darem a pro mě je to jedna z nejhezčích knih, které jsem četla.

18.02.2019 5 z 5


Tajemství kůže Tajemství kůže Alice Broadway

Odhalování tajemství, špetka té lásky, a příběhy napsané na kůži - v příběhu otce hlavní hrdinky kus chybí... pomalejší rozjezd zezačátku, takže vydržte, to nejlepší přijde na konci, ale jinak pro mě zajímavý nápad, i když jsem tedy chvíli překousávala tu představu výroby knih z kůže zemřelých, no, inu... je to už tak. Tvoje tetování vypráví tvůj příběh - jsi dobrý člověk, tvůj příběh bude žít navždy, jsi špatný člověk, budeš zapomenut. A co nepopsaný, "Prázdní"?? Finální část knihy určitě navnadí k přečtení dalšího dílu.

18.02.2019 4 z 5