magda.sabela magda.sabela komentáře u knih

☰ menu

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Ze všeho nejdřív bych chtěla pogratulovat nakladatelství za vážně krásný obal. I když nejsem nějakým velkým fandou růžové, v kombinaci se světlounce zelenou a zlatou vypadá vážně hezky. Teoreticky považuji růžové stránky za dobrý nápad, v praktice ovšem mě stránky rozptylují při čtení. K samotným knížkám:

1. příběh pod názvem ,, O PŮLNOCÍCH mně nijak zvlášt' nezaujal... Děj nezajímavý, podrobnosti žádné... V podstatě je to pouze: Byli dva lidé, kteří se do sebe zamilovali o silvestrovských večerech. tečka. Na druhou stranu originální způsob psaní. (1.9)

DÁMA A LIŠKA- Rozhodně zajímavější dějově než první příběh. Ze začátku mě doopravdy zaujal, což se o konci vůbec nedá říct. Vůbec jsem to nepochopila. Hlavní hrdinka mi trochu připomínala trucovité děcko, které co chce, to si vyřve. (2.2)

ANDÍLCI VE SNĚHU- je o mnoho jednodušší, ale i krásnější příběh než předešlé dva. Samozřejmě mi chyběly podrobnosti, ale když uvážíme počet stran, rozhodně smekám před autorem. (3.9)

NAJDEŠ MĚ PODLE POLÁRKY- První věc která mně napadla když jsem dočetla byla: Cože? Zklamalo mně, že je to absolutně nedokončené. Jinak možná až moc pohádkové a Natty se chovala děsně dětinsky... Nápad a název dobrý, zpracování vážně strašné (1.9)

TO JE YULSKÝ ZÁZRAK CHARLIE BROWNE- Zatím nejkrásnější příběh ze všech. Zamilovaná atmosféra ve vás nabudí vánoce a pocit pohody. Opravdu moc povedený příběh. (4.5)

VÁŠ ZÁSKOK ZA SANTU- Rozhodně to nemůžu označit jako vyloženě nepovedené, ale mělo to velké nedostatky. Celé mi to připadalo, jako 20 stran vytržených z nějaké hodně dlouhé knihy. Jiný pohled na lásku, zároven však příliš krátké na to, abych se sblížila s hlavními hrdiny. (2.1)

KRAMPUSLAUF- Velice krásné. Delší než většina předchozích, což ocenuji. Ta párty musela být skvěla a chtěla bych tam být :) (3.9)

COS TO SAKRA PROVEDLA SOPHIE ROTHOVÁ?- Musím rozhodně pochválit autorku, že i když se celý příběh odehrál za jediný večer, byl vcelku rozpracovaný a s uspokojivými podrobnostmi. A taky, že v dnešních rasistických časech se najde spisovatelka, která ukazuje lidi s černou kůží v dobrém světla. Na druhou stranu vážně krátké a vztah Sophie s Russellem hodně, hodně.... uspěchaný. (3.2)

KYBLÍKY S PIVEM A JEZULÁTKO- Už jenom za název bych dala 5 hvězdiček a některé věty byly vážně nezapomenutelné, jako třeba ,, Směs vánočních řetězů, Křidýlek andělíčků a sena do žlabu chytá, jako na koncertě Miley Cyrus,, a i samotný příběh byl nezapomenutelný. (4.2)

VÍTEJTE VE VÁNOCÍCH, CA- Nejlepší příběh ze všech. Rozhodně doporučuji všem, kteří mají rádi jídlo, romantiku, nebo Vánoce. Tak sladký příběh jsem hodně dlouho nečetla. (4.8)

BETLÉMSKÁ HVĚZDA- námět dobrý, zpracování přijatelné. Jediné co mi vadilo byla ta primitivnost, jakože si cizí holka klidně vymění s někým cizím letenku a letí bůh ví kam přes půl zeměkoule.... Ale jinak to má určitě svého vánočního ducha. (3.6)

DÍVKA, KTERÁ PROBUDILA SNÍLKA- Ani nevím co k tomu říct. Ano, na jedné straně to bylo vážně originální a lišilo se to od všech předešlých příběhů, ale na můj vkus až moc... přehnané. A text, který opisoval myšlenky Snílka bych asi odlišila stylem písma, protože jsem se v tom někdy ztrácela... Nevím... Asi jsem od toho čekala víc... (2.9)

Co dodat... Příběhy ve vás opravdu nabudí vánoční náladu,ale není to typ knížky do které byste se hned začetli a skoro u všech příběhů chyběly podrobnosti. Asi bych změnila pořadí příběhů.

Sečteno podtrženo: (3.3 hvězdiček)

16.02.2016 3 z 5


Srdce v sázce Srdce v sázce Alyxandra Harvey

Děj je hezký, zajimavě napsné, občas se vyskytla nějaka chyba v tisku, ale to lze prominout. Doporučuju

28.12.2015 4 z 5


Temnou chodbou Temnou chodbou Lois Duncan

Chytlavá knížka s vážně originálním námětem. Možná trochu krátká... (nedoporučuji číst v noci s baterkou... jestli teda chcete usnout :D ) Klobouk dolů paní Douncan.

25.12.2015 4 z 5


Léto na táboře Léto na táboře Jen Calonita

Knížka byla hezká, dobře napsaná. Vadilo mi ohrané téma: Holka se zamiluje do kluka, a pak zjistí, že se jí líbí jiný a to ten, kterého si moc nevšímala... blablabla... no zkrátka trochu ohraná písnička... a já osobně mám radši originální témata. Na druhou stranu se četla vážně dobře a je to ten typ knížky, který vás naplní takovou letní a sluneční atmosférou.

22.12.2015 3 z 5


Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Knížka se mi líbila. Měla své nedostatky, a nebyla napsaná zrovna formou, do které byste se hned začetli, takže mi to trvalo tak 4 dny než jsem ji přečetla. Jinak velice mne bavily pasáže se Simonem Snowem. I za tak krátkou dobu jsem si ho zamilovala. Co mohu ještě vytknout je nevyřešený problém Cath s mámou. Chápu, že spolu nakonec nechtěly mluvit, ale celá záležitost s ní mi připadá zvláštní. Co víc: rozhodně jsem si zamilovala Reagan. Její bojovnost a síla mi přirostla k srdci. Co se Wren týče, někdy mi lezla na nervy a někdy jsem ji chápala. Jsem ráda, že se dvojčata nakonec usmířila. Knížka rozhodně stojí za přečtení.

22.12.2015 4 z 5


Půlminutové horory Půlminutové horory * antologie

U většiny příběhů jsem se spíš zasmála... Vhodné spíš pro mladší čtenáře (cca 9-10 let).

14.12.2015 2 z 5


Kámoška k zakousnutí Kámoška k zakousnutí Franziska Gehm

Celou sérii knížek jsem četla někdy ve 4 třídě, je fakt, že ted by mně asi nebavila, ale vím, že tenkrát jsem jí přímo hltala. Knížka je velice milá.

14.12.2015 3 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Jednoduše dokonalá kniha. Senzační nápad, za který nemůžu dát mín jak 5 hvězdiček. Od knihy jsem se nedokázala odtrhnout. Jako bych to všechno prožívala se Sky a Holdrem. Dojemný příběh, který se autorce moc moc povedl.

13.12.2015 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Dobrá. Námět trochu moc naivní.

13.12.2015 4 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Naprosto originální myšlenka smrti, která by mně vůbec nenapadla. Hezky napsaná. Nemám co vytknout.

13.12.2015 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Můj nejoblíbenější díl z celé serie. Přiznávám, že některé pasáže byly tak dlouhé, že jsem je přeskočila. Nejlepší moment celé knihy, byl asi těsně před tím, než Harry Voldemorta zabil. Tuhle část jsem si přečetla 2X za sebou. O to víc mně sklamalo, jak byla odfláknutá ve filmu.

13.12.2015 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Trochu horší díl, než předchozí, ale myslím, že konec byl velice dobře napsaný. Trochu přehnaná reakce Harryho u Brumbála v pracovně. Jinak klobouk dolů.

13.12.2015 5 z 5


Eden Eden Helen Douglas

Nebyla to jedna z těch knih, při kterých sto procentně víte jak skončí. Hvězdičku jsem ubrala kvůli naivitě Ryana. Znají se tak krátko a najednou opustil rodinu a celý svůj život, jenom proto, aby ji zachránil. Jinak nápad dobrý. Mám radši reálnější knížky.

13.12.2015 4 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Podle mně je spáleniště horší, než první díl... a truchu nudná. Dlouho se nic neděje. Jinak nápad dobrý. Tereza byla docela šok ;)

13.12.2015 3 z 5