Srdce v sázce

Srdce v sázce https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87295/srdce-v-sazce-etd-87295.jpg 4 175 36

Kroniky Drakeových série

1. díl >

Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla „stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: upířími ctiteli, kteří touží podílet se na pokračování jejího rodu, až po lovce, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny. Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se snaží ji zachránit. Dokáže ale Lucy zachránit také sama sebe před Nicholasem, který je neodolatelný jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, který ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora? Nechejte se rodinou Drakeových zavést do utajované komunity upírů, kde stále mají svoje místo velkolepé bitvy, svádění ve stylu goth, dramata nekončících životů i temný humor. Dobrodružství rodiny Drakeových pokračují v dalších dílech, kde mladistvá, láskou protknutá upíří akce graduje a rodina musí čelit dvě stě let staré zášti.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Hearts at Stake , 2010


více info...

Přidat komentář

anebar
08.08.2021 4 z 5

Doporučila bych ji pro všechny náctileté dívky s tím, že se rodiče nemusí bát, že v knize to bude jen o tom jednom. Vztahy mezi postavami, i láska samotná, jsou zde popsány moc hezky a pokud se spisovatelka otře o erotično, je to opravdu okrajově.

vladka16
01.02.2021 5 z 5

Zajímavé, nápadité ,čtivé. Je to oddechovka ,mě se líbila.


renefer
15.10.2019 5 z 5

Bezva fantazy pro nactilete. Svižně a čtivě napsané. Smlsla jsem si na tom, i když už nejsem cílovka.

janelka2
22.05.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila ale konec mi přišel takový uspěchaný. Doufám že v druhém díle mi to bude vynahrazeno. Nicméně jsem opět rozmrzelá jelikož jsem se dozvěděla že se jedná o celou série která opět není přeložená.

Pejuška
29.12.2017 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, mám ráda knihy o upírech, je to fascinující. Jen mi trošku vadilo, že jednou vyprávěla Solange a podruhé Lucy, trošku jsem se v tom ztrácela, ale jinak velmi pěkně napsaná.

Maitter
14.05.2017 4 z 5

Jediné dvě přeložené knihy 6dílné série. Obě jsou humorné, romantické, akční, se sympatickými postavami. Upíří společenství a troška magie vypadají zase krapet jinak. Střídají se pohledy dvou postav. Alyxandra (a dík překladatelce) má velmi čtivý sloh; ani přeplácaný, ani jednoduchý a nudný jako mnohá nová díla v kategorii young adult. Obě knihy jsou cílené na mladší čtenáře a čtenářky, ale tak mile zakončený, zábavný příběh potěší i ty, co už vyrostli, a zvlášť chtějí-li si odpočinout.

caroline_lotte
26.03.2017 5 z 5

Mam přečteno více jak 60 knih o upírech v podání moderním... ale tato knížka a její druhý díl, jsou mé nejoblíbenější knihy ze všech. Nikdy mě děj knihy tak moc nepohltil jako u těchto zázraků

Donna_Lucca
23.03.2017 5 z 5

Naprosto jsem propadla ději a po čase jsem knihu četla ještě dvakrát.Jen mě mrzi že z těchto Kronik jsou zatím jen dvě:/

Emička
31.07.2016 5 z 5

Skvělá kniha

HannaFuchs
05.03.2016 5 z 5

Nejvíce se mi líbí, jak je tato kniha napsaná. Jednou vypráví Solange a podruhé Lucy. Bohužel byla dost podobná Vampýrské akademii. Přesto doporučuji...

magda.sabela
28.12.2015 4 z 5

Děj je hezký, zajimavě napsné, občas se vyskytla nějaka chyba v tisku, ale to lze prominout. Doporučuju

*Pájuše*
08.08.2015 2 z 5

Achcich ouvej, to jsem si zase jednou naběhla! YA knihy nejsou už mou věkovou kategorií preferované, nicméně ne všechny ve mně vzbuzují znechucení či pocit marnosti. Tahle ve mně naneštěstí nevzbudila ani jednoho z toho. Jen byla taaak přeslazená. Ještě teď mi z toho trnou zuby.
Styl psaní byl dobře stravitelný, ale že bych se nějak „zažrala“ do děje, to se říct nedá.
Hlavní hrdinové pro mě někdy byli jedna velká neznámá. Jejich myšlenkový pochody mě někdy vytáčely, jindy bavily. Chápu, že je těžké trefit se vždy do vkusu čtenáře, ale s touhle slaďárnou toho bylo na jednu knížku už moc.

vladi8267
29.04.2015 4 z 5

Mně, jako milovnici knížek o upírech, se oba dva díly knížky moc líbily. Super děj a hezky napsané. Jen mne mrzí, že další díly zatím nejsou k dostání..a kdo ví zda vůbec budou.

Lemon
01.02.2015

Za mě 3 hvězdičky, protože jsem se občas ztrácela v ději ale na stranu dobrou jsem zařadila romantiku a citlivost psaní. Jinak super :)

sabanka
23.01.2015 5 z 5

Po zklamání z deníku lharky me tento akcni román nadchnul ostatně recenzi najdete na mém blogu ..;)

ElisR1
05.12.2014 4 z 5

Ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst, ale když se to rozjelo, tak jsem se zase nedokázala odtrhnout (to platí hlavně pro pohled Lucy, protože tu jsem si obzvlášť oblíbila). Jako oddechové čtení to splnilo svůj úkol na jedničku.

Samaret
16.11.2014 5 z 5

Velmi a příjemně mě překvapil nápad a citlivý přednes příběhu. Byla jsem pohlcena dějem a těch několik hodin, co jsem knihu četla jsem žila v ní. Naprosto brilantní provedení.
Vřelé doporučení.

RecycledCarrey
28.09.2014 4 z 5

Po čtvrt hodině déjà vu mi došlo, že už jsem knížku jednou četla. Ale jelikož jsem si ji nepamatovala do detailů, přečetla jsem ji nakonec znovu. I když je na mě přehnaně přeslazená a moc zamilovaná - líbila se mi. Dávám 4 hvězdičky :)

Kykys
12.08.2014 3 z 5

Tahle knížka se mi líbila to jo, ale bylo tam moc málo akce na mě. Čekala jsem mnohem víc. Ten konec pěknej, ale z knížky si nic moc nepamatuju. No druhej díl si přečtu jen proto, že ho mám doma jinak bych se na to vykašlala. Doufám, že v něm bude víc akce.

TheB
21.07.2014 4 z 5

Jednoduše super :) Kniha se mi skvěle četla, nemam jí vůbec co vytknout. Hrozně jsem si oblíbila Lucy, ale i Solange. Nejdřív mi trošku vadilo střídání pohledů Solange s Lucy, ze začátku jsem v tom měla trochu zmatek. Když jsem si na to ale zvykla a do knihy se více začetla, střídání pohledů se mi spíš líbilo (stejně jsem se ale vždycky těšila víc, až bude Lucy :))

Nemůžu se ale zbavit pocitu, že mi až nápadně připomíná Vampýrskou akademii - Lucy stejně zbrklá a ochranářská jako Rose a Solange upírská princezna, skromná a krásná jako Lissa (ještě k tomu Solange DRAKEOVÁ a Lissa DRAGOMIROVÁ, haha). No, nevím jestli je to náhoda, ale vzhledem k tomu, že Vampýrskou akademii jsem si dost oblíbila, podobnost mi ani tak moc nevadí :)
Hned se jdu vrhnout na další díl .)

Štítky knihy

upíři kanadská literatura

Autorovy další knížky

Alyxandra Harvey
kanadská, 1974
2011  80%Srdce v sázce
2012  76%Krevní msta

Kniha Srdce v sázce je v

Právě čtených2x
Přečtených273x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených17x
Knihotéce127x
Chystám se číst68x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x