luciye luciye komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Ze je Harry Potter sebestredny hovado,o tom nemuze a nikdy nebylo pochyb. Ze Brumbal v zajmu vyssi moci tak nejak pokazil na co sahl,je evidentni. Ze je ale Ginny az takovahle slepice....boze. Knizka nema hlavu ani patu,ac jsem ji shltla behem 3 hodin. Jedinou hvezdicku za Snapea,za ktereho snad i slzicka ukapla z nostalgie. Zpracovani divadelni hry nahodou super napad,propracovani postav podle me proste sedelo a povahy jsou takove stejne jak celych 7 dilu predtim.Jen nenamazane do Rowlingovych souveti. Dej je ovsem tak nedotazeny, nesmyslny a vlazny, ze mou lasku k serii HP jen znechutil.

02.01.2017 1 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Rowling si umi hrat. S pribehem, s postavami, se slovicky. Je to pani spisovatelka a SMEKAM. Ja se zpocatku do deje moc neumela vzit, od pulky vsak uz jsem vicemene cetla v jednim kuse:) doporucuji u knihy nejist. Mirne mi to znechutilo vse na taliri:)

29.06.2016 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Velmi zajímavé čtení, chvílemi jsem se ztrácela, ale určitě se k ní ještě vrátím. Spisovatelka sama o sobě působí strašně sympaticky.

31.07.2013 5 z 5


Sen porodní báby Sen porodní báby Sabine Ebert

Parádní zakončení, až je mi líto že autorka v díle nepokračuje až do třeba dvacátého století:) Myslím že kniha by se měla stát doporučenou literaturou při učení dějepisu :)

03.07.2013 5 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Pro mě velké zklamání. Nenapsat JKR Harryho, tak po této knížce už bych jí jako autorku nevyhledávala. Ani mi tolik nevadilo to rozvleklé popisování postav, mám ráda když se můžu koukat na postavy různými náhledy a to nejen z pohledu "hlavního hrdiny". Za to tedy má plus, jak to co je vlastně dobré je v očích někoho odsouzeníhodné. Ale knížka, která mě za celých 600 stránek nerozesměje, nerozpláče, nezvedne obočí ani nezpůsobí jinou citovou újmu, ta prostě rozhodně nestojí za to aby mi stála v knihovně abych se k ní někdy mohla vrátit.

03.07.2013 2 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Jednoznačně nejkrásnější kniha Austenové - čtu jí každý rok a vždy se na to období strašně těším. Moje srdcová záležitost.

06.05.2013 5 z 5


Rozhodnutí porodní báby Rozhodnutí porodní báby Sabine Ebert

Nádhera. Co chybělo dvojce, to v trojce předčilo i jedničku. Kniha mě rozplakala, četla jsem jedním dechem a definitivně rozhodlo, že tento komplet 5 dílů mi nesmí doma v knihovně chybět.

04.05.2013 5 z 5


Osudy porodní báby Osudy porodní báby Sabine Ebert

Druhý díl trochu slabší než jednička, ale stále trhák!

04.05.2013 5 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Perfektní, čtivé, opravdu působivé. Víc takovýchto autorů!

04.05.2013 5 z 5


Hořký měsíc Hořký měsíc Pascal Bruckner

Jednodznačně nejhorší kniha kterou jsem kdy četla a dočetla. Dokolečka dokola kecy. Pardon, žádná kniha nikdy - a to jsem toho přečetla opravdu kvanta mě tolik nezklamala.

04.05.2013 odpad!


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Druhý díl velké, velké zklamání. Postupně se sice blížíme k nutnému happy endu, ale tentokrát mi přišla kniha uměle natahovaná, na každé druhé stránce popis sexu až už mě to nudilo a skoro jsem přeskakovala řádky. Správná erotika má navnadit, ne se vnucovat. Ale třetí díl si přečtu taky:)

04.05.2013 2 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Přečetla jsem rychle, byla jsem zvědavá o čem že to vlastně je a proč to způsobilo takový humbuk. Dějová linie mě docela zajímala, občas jsem tedy znechuceně odhodila knihu s tím, že tohle teda číst nebudu:) Jako oddechovka proč ne, ale rozhodně trhák roku si nezaslouží, četla jsem lepší.

04.05.2013 2 z 5