luccus430 luccus430 komentáře u knih

☰ menu

Sydney Sydney Tereza Horváthová

Silný příběh. Děkuji za něj. Je to až děsivé co musí řešit děti, které se narodily do těžké životní situace svých rodičů. Na druhou stranu je to kniha plna naděje a odhodláni.

16.08.2021 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Hodně se mi líbil styl, kterým je kniha napsána. Má to spád. Asi nejzajímavější mi přišla doba před válkou, kde je výborně popsán stav, kdy hlavní postavy nevnímají ohrožení. Doslova dechberoucí je proměna života Zuzany. Vlastně si říkám co mi vlastně dnes pořád řešíme...Závěr byl poněkud rychlý a dost vyhrocený, ale rozhodně je to kniha, kterou budu doporučovat.

Až si trochu oddechnu u něčeho lehčího, tak mám nachystanou knihu Němci od stejné autorky. Těším se!

05.01.2021 5 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Velice zajímavé a důležité téma. Jeho zpracování však bylo zklamáním. Ztrácela jsem se v množství postav i ději. Závěr byl překvapením, nicméně nezachránil celkově rozpačitý pocit z knihy. Tři *

18.05.2020 2 z 5


Teorie podivnosti Teorie podivnosti Pavla Horáková

Pro mě hodně zajímavé čtení. Výborné, vtipné postřehy a komentáře současného světa. Závěr knihy byl trochu rychlý. Doporučuji. Pět hvězd.

11.04.2020 4 z 5


Modrá Modrá Maja Lunde

Pro mě po Historii včel trochu zklamání. Příběh Davida byl více čtivý a dynamičtější, ale hrozně tísnivý. Signe mě zas tak nebavila a to asi hlavně díky zdlouhavý popisům plavby lodí.
Nicméně téma nanejvýš aktuální vzhledem k vývoji počasí.

27.07.2019 3 z 5


Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Opravdu silný zážitek. Celá série byla skvěle napsána a podle mě díl od dílu lepší. Od posledních dvou dílu jsem se vyloženě nemohla odtrhnout. Doporučuji!

25.06.2019 5 z 5


1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo 1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo Vendula Borůvková

Dávám plný počet hvězdiček. Poutavě napsané, krásné ilustrované, přehledné. Taková by měla být kniha pro děti o české historii. Asi nejvíce se mi líbila ta všudypřítomná každodennost, která se do učebnic dějepisu moc nevejde.
Kniha bude mít v naši knihovně místo a doufám, že ji ocení i děti (až trochu povyrostou).

07.06.2019 5 z 5


Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Číst tuto knihu je zážitek, ať už čtenářský nebo vizuální. Rozhovory jsou hrozně zajímavé a každá osobnost úplně jiná. Děkuji za zprostředkování "setkání" se samotáři. Krása!

05.06.2019 5 z 5


Líná máma - Jak vychovat samostatné dítě Líná máma - Jak vychovat samostatné dítě Anna Bykova

Kniha je čtivá, doplněna vtipnými ilustracemi. Koncept “líná máma” je mi hodně blízký a do jisté míry jí jsem. Některé příklady mě inspirovaly a zkouším je s různou mírou úspěchu. Doporučuji!

30.04.2019 4 z 5


Nebe pod Berlínem Nebe pod Berlínem Jaroslav Rudiš

Zajímavé téma příběhů točících se okolo berlínského metra, ale pro mě trochu monotónní. Myslím, že by mě kniha bavila více, kdybych v Berlíně byla a U-Bahn více poznala. Čekala jsem trochu víc...

13.04.2019 3 z 5


Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Druhý díl se mi líbil víc než první. Měl větší spád a byl pro mě čtivější. Těším se na další.

21.03.2019 4 z 5


Historie včel Historie včel Maja Lunde

Pro mě výborné čtení k zamyšlení nad naší budoucností. Zajímavé téma i prolínání tří příběhů ve třech různých dobách. Nejen o včelách, ale i o rodinných vztazích. Doporučuji!

11.09.2018 5 z 5