Modrá přehled
Klimatické kvarteto série
Maja Lunde uchvátila čtenáře z celého světa svým debutovým románem Historie včel. Nyní je zpět s dalším skvostným a strhujícím příběhem, který tentokrát pojednává o vodě, nejdůležitější součástí života na zemi. 2017: Signe táhne na sedmdesát, ale přesto se – úplně sama a s podivným nákladem – vydává na riskantní cestu přes oceán, aby stanula tváří v tvář muži, jehož kdysi milovala. 2041: David se cítí příliš mladý na to, aby byl otcem. Je však nucen prchat se svou malou dcerou skrz vyprahlou jižní Evropu, kde již není dostatek vody pro všechny. Situace se mění ve chvíli, kdy v opuštěné zahradě daleko od mořského pobřeží objeví prázdnou loď.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Modrá" vyvolává silné emoce a zamyšlení nad ekologickými problémy. Mnozí čtenáři oceňují propojení dvou příběhů, které reflektují současné i budoucí hrozby. Někteří však kritizují slabší dějové linky a postavy, které nevyvolávají sympatie. Přesto je kniha považována za důležitý komentář k naší době a jejímu zacházení s přírodou. Čtenáři se shodují, že kniha má potenciál zasáhnout a vyvolat diskuzi o budoucnosti naší planety. Více v komentářích.
Komu by se kniha Modrá mohla líbit?
- Čtenáři zajímající se o ekologická témata
- Milovníci dystopických příběhů
- Fanoušci literatury s hlubokým poselstvím
- Ti, kteří hledají knihy k zamyšlení
- Čtenáři, kteří preferují silné emocionální příběhy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modrá. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 96 komentářůSouvisející novinky - Modrá (0)
Kniha Modrá v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 9x |
| v Přečtených | 503x |
| ve Čtenářské výzvě | 79x |
| v Doporučených | 23x |
| v Mé knihovně | 247x |
| v Chystám se číst | 309x |
| v Chci si koupit | 67x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Maja Lunde také napsal(a)
| 2017 | Historie včel |
| 2018 | Modrá |
| 2019 | Sněhová sestřička |
| 2021 | Kůň Převalského |
| 2024 | Sen o stromě |

86 %
73 %

Modrá
Příběhy, které nutí k přemýšlení a z toho plynoucí obavy, jak to v budoucnu vlastně s dostupností vody bude. Ačkoliv jsem se některými částmi trochu prokousávala, celkový dojem s knížky je velmi kladný včetně nadějného konce.