Lestat19 Lestat19 komentáře u knih

☰ menu

Muž, který si hrál s panenkami Muž, který si hrál s panenkami Magnus Jonsson

Kniha je zejména v druhé polovině velmi napínavá a akční. Kdo četl tak určitě potvrdí - třeba takový souboj v bytě nebo pak na té "chatě". Linn samozřejmě není Lisbeth a její hackování na mě působilo amatérsky. Také není až tak samotářská. Jsem zvědavý na pokračování. Řeší se tu vražda a také minulost Linn, která je spojená s bojem proti pravicovému extremismu.

07.09.2020 3 z 5


Dobrodružství s bílou velrybou Dobrodružství s bílou velrybou Gideon Defoe

Máte už několikrát přečtené příběhy goblina Jiga, exorcisty amatéra Jakuba Vandrovce a na nový román ze Zeměplochy se vám čekat nechce, protože potřebujete další dávku humorné fantasy teď hned? Sáhněte po příbězích Pirátského kapitána a jeho posádky. Jejich dobrodružství je plné humoru, ale díky vysvětlivkách pod čarou nabízí i poučení.

30.01.2014 4 z 5


Conan: Meč s fénixem a jiné povídky Conan: Meč s fénixem a jiné povídky Robert Ervin Howard

Ať už je Conan králem nějaké země, pirátem, žoldnéřem nebo někým jiným, bojuje s odvahou v srdci. Nejistotu nabývá pouze v případě, že nestojí proti soupeři z masa a kostí, ale proti magii.

27.01.2014 4 z 5


Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Dlouhý sprint jsem už četl v knize Poslední bere vše, ale moc rád jsem si to zopakoval. Knížka dál obsahuje povídku Ozvěna a seznam knih a slovníček. Ozvěna trochu rozvádí to co bylo naznačeno v závěru Dlouhého sprintu.

14.01.2014 4 z 5


Legie nesmrtelných Legie nesmrtelných Martin Fajkus

Knížka obsahuje celkem deset povídek. Asi nikoho nepřekvapí, že se mi líbila povídka Miroslava Žambocha o Koniášovi. Sice už jsem jí četl ve sborníku Koniáš: Muž na stezce, ale to nevadí - s chutí jsem si jí zopakoval. Další povedené povídky jsou od Juraje Červenáka a Petry Neomillnerové. A nakonec Steve Erikson. Na jeho povídku jsem byl opravdu zvědavý. A už se těším až si od autora přečtu něco dalšího.

11.01.2014 4 z 5


Alfa Alfa Larry Correia

Z prvních třech dílů se mi zatím tento díl líbil nejvíc. První housle tu tentokrát hrají vlkodlaci a je to opravdu pěkná akční jízda. Deníkové pasáže ukázaly minulost Earla, což bylo dost zajímavé a víc to jeho postavu přiblížilo. Na první pohled sice Alfa na předchozí knihy nenavazuje, ale není to tak úplně pravda. Ta návaznost tu je a proto doporučuji přečíst i předchozí knihy. Určitě vás to mrzet nebude.

06.01.2014 5 z 5


Zběsilá bezmoc Zběsilá bezmoc Jan Žáček

Přečtení téhle knížky vás rozhodně nenechá chladnými, což ještě umocňuje informace, že se všechno zakládá na skutečných událostech. Donutí vás to přemýšlet, jak v téhle zemi fungují soudy a spravedlnost. Některé věci jsou drsné, ať už mluvím o slovníku nebo popisování událostí. Knížka se i díky krátkým kapitolám a střídání pohledu četla velmi rychle.

15.12.2013 5 z 5


Brenda Veliká Brenda Veliká C. D. Payne

Fanouškům předchozích knih C.D. Payna asi nemusím doporučovat koupi tohoto titulu. Určitě stojí za přečtení, i když třeba předchozí Dědictví se mi líbilo o něco víc. Možná za to může i ten poměrně otevřený konec.

10.12.2013 4 z 5


Soumrak bohů Soumrak bohů James O’Barr

Soumrak bohů je opravdu povedený komiks a kdybych neznal první příběh, asi bych mu dal plný počet hvězd. Ale druhému pokračování podle mě něco chybí. Přesto určitě stojí za to mít tuhle pecku doma.

09.11.2013 4 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Jo Nesbø vytvořil postavu Harryho Holea, do vínku mu přidal skvělé dedukční schopnosti, ale taky závislost na alkoholu. Postavil proti němu zločince, ale odepřel mu trvalý stabilní vztah. Harry rozhodně není klasický hrdina a klady vyvažují zápory. Přesto mu do konce držíte palce. A že to tentokrát bude opravdu potřebovat!

04.11.2013 5 z 5


Světové krimipovídky Světové krimipovídky * antologie

Musím říct, že antologie krimipovídek byla opravdu zajímavá. Povídky se četly dobře a děj pěkně odsýpal. Každý z autorů pojal téma po svém a rozhodně nenudil. Některé povídky jsou vyprávěné s humorem a další plné erotiky. Za nejlepší bych označil Šťastný nález a Záhadu městské legendy. Nikoho asi nepřekvapí, že se mi líbila povídka Jeffreyho Deavera, Vánoční dárek. Ale abych jenom nechválil - trochu mě zklamala povídka Joa Nesbøho. Nebyla tak strhující jako jeho romány, ale asi bych mě dodat, že se jedná o starší práci. Dál mě nijak zvlášť neoslovila kratší práce s názvem Andělské dítě. Pokud vás žánr krimi láká, určitě si tuhle antologii nenechte ujít.

27.10.2013 4 z 5


0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Knížce rozhodně nelze upřít čtivost a po závěru i nápaditost. Ale zpracování je horší. Pokud jste nadšenec pro klasickou sci-fi nebo její military podskupinu, tahle knížka nebude to pravé pro vás. Na druhou stranu jestli hledáte nenáročnou četbu pro YA nadšence, knížku si pravděpodobně užijete.

27.10.2013 3 z 5


Není krve bez ohně Není krve bez ohně Miroslav Žamboch

Druhý díl přináší nové postavy jako třeba Vincenta Vegu, Ljubu Bytewskou (šéfku oddělení), Komtesu Le Vilefor a také se setkáme s hlavním záporákem série. V tomto pokračování jde o zachování dějin tak jak jsou známy což opět pro čtenáře přinese plno akce a samozřejmě i hlášek.

11.09.2013 3 z 5


Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Knížka je odpočinkové čtivo a doporučil bych jí fanouškům Jiřího Kulhánka nebo Františka Kotlety. Jen se Kuffenbachovo komando neskládá z takových kladných hrdinů jako je Tobiáš z Nočního Klubu nebo Jan Bezzemek z Hustého nářezu. Na druhou stranu, akce a brutalit je tu dost. Stejně tak humoru. Bohužel mě docela zklamal konec, ale to je jen můj názor a někomu může zakončení naopak vyhovovat. Nečekejte žádný silný příběh, opravdu jde jen o zábavnou akčňárnu. Další příběhy autora si určitě rád přečtu.

11.08.2013 5 z 5


Vítejte v Lovecraftu Vítejte v Lovecraftu Joe Hill (p)

Po přečtení Rohů a Černé krabice od Hilla jsem byl opravdu zvědavý na comics, ke kterému psal příběh. Je to zatím jen první díl, ale opravdu mě to chytlo. Spojení komiksu a hororového žánru se k sobě prostě hodí. Jsem vážně zvědavý na další díl.

07.08.2013 5 z 5


Zázraky: Marvels Zázraky: Marvels Kurt Busiek

Příběh o hrdinech z pohledu obyčejného člověka, fotografa a reportéra, Phila Sheldona. Z jeho úhlu sledujeme hrdiny Marvelu jako Human Torche, Fantastic Four, Iron Mana, Spidermana nebo X-meny. To všechno vyvedeno v nádherné malbě Alexe Rosse. Zatím nejlepší komiks v Ultimátním komiksovém kompletu Marvel.

11.07.2013 5 z 5


Eskadra Rogue Eskadra Rogue Michael A. Stackpole

Knihu bych doporučil všem fandům Star Wars, kteří protentokrát chtějí nechat světelné meče u pasu a raději se zúčastní bitev v kokpitu. Jako start série se jedná o dobrou knížku a těším se jak se charaktery rozvinou a jak se budou vyvíjet jednotlivé vztahy v jednotce.

10.07.2013 3 z 5


Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Knížku bych zhodnotil jako velice čtivou a zábavnou. Spojení moderního světa a keltské mytologie je zajímavé a funguje. Občas jsem si jen říkal proč neseslal Atticus kamufláž i na meč aby ho obyčejní smrtelníci neviděli, ale jinak jsem na nic nelogického nenarazil. Musím říct, že se těším na další díl.

28.06.2013 5 z 5


Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

Arthas: Zrod krále lichů je napsaný čtivou formou a zaujme fanoušky hry, ale i fantasy obecně. Nejedná se o žádné náročné dílo, ale odpočinkový příběh. Přesto mi trochu vadí poněkud useknutý konec.

28.06.2013 4 z 5


Nebezpečný kontrakt Nebezpečný kontrakt Brett Hoffmann

První polovina se nesla v pomalejším duchu a nebyla příliš zábavná. Kdyby byl začátek popsaný z pohledu Stelly Sartori, bylo by to napínavější. Bohužel se tak nestalo a thrillerové atmosféry se dočkáme až zhruba v polovině příběhu. Dávám tři hvězdičky, stejně jako v případě prvního dílu.

28.06.2013 3 z 5