Dobrodružství s bílou velrybou

Dobrodružství s bílou velrybou https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154339/pirati-dobrodruzstvi-s-bilou-velrybou-154339.jpg 4 15 5

Piráti! série

< 2. díl

Piráti jsou zpět! Druhá kniha z volné série o pirátech přináší další zběsilé dobrodružství Pirátského kapitána a jeho ztřeštěné posádky. Po dobrodružství s vědátory začne pirátská loď jevit silné známky opotřebení; stěžeň neustále padá, piráti jsou plní třísek z rozpadajícího se bednění, a dokonce se i utrhne kormidelní kolo. Pirátský kapitán si z toho sice nejdřív moc velkou hlavu nedělá a díry, kterými do lodi zatéká, bezstarostně zakrývá svými portréty, ale na naléhání piráta v šále nakonec souhlasí, že bude lepší zamířit do blízké loděnice pirátky Liz Šavle a nechat loď opravit. V loděnici ovšem Pirátskému kapitánovi zcela učaruje „Sličná Emma“, nová luxusní loď s nabíranými záclonkami a tenisovými kurty na palubě, a tak se rozhodne ji koupit a starou loď dát jako protiúčet. Obchod má ovšem malý háček; krásná, ale vražedná Liz žádá za novou loď šest tisíc dublonů, a jelikož takovou částku věčně švorcový Pirátský kapitán samozřejmě nemá, je nucen vzít si loď na sekyru. Liz Šavle (jinak taky přezdívaná Řeznice z Barbadosu) navíc předá pirátům přesýpací hodiny s varováním, že pokud dluh nesplatí, než se hodiny přesypou, vykuchá je jako leklé ryby. Zběsilý závod s časem je na jejich novém dobrodružství zažene od břehů Nantucketu k zářivým kasinům Las Vegas a odtud až téměř na konec světa, kde se pustí do honu na bájnou bílou velrybu, aby získali odměnu vypsanou za její polapení. Pirátský kapitán se při lovu propadne skoro až na samé dno temného šílenství a piráti budou potřebovat setsakramensky velké štěstí a jednu zcela výjimečnou šunkovou kýtu, aby ze všech peripetií vyvázli bez podstatnějších ztrát na životech. ... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Pirates! In an Adventure with Whaling (In an Adventure with Ahab) , 2005


více info...

Přidat komentář

haki34
01.11.2020 4 z 5

"Áárr, rozhodně kopeme správně. Jack tady jasně vyznačil, že ten poklad leží vedle keře, co vypadá jako jistá necudná část ženskýho těla," rozohnil se Pirátský kapitán a ukázal přitom nejdřív na mapu a pak kousek dál na keř ve tvaru obnaženého dámského kotníku. Pár pirátů na sebe rozjařeně mrklo a zahihňalo se. "

jestli jsem při prvním díle měla pochybnosti, ,ani u druhého mě začátek úplně nepřesvědčil. Liz, stírající si z tváře něčí vnitřnosti, mě fakt nerozesmála...ale postupně, jak příběh utíkal, jsem se s radostí ponořila do šíleného propletence a autorovi nějaké ty mrtvoly ráda odpustila. I když jsem se nesmála nahlas, bavila jsem se velmi dobře. O velký kus lépe než u jedničky. A dobrodružství jsem si užila na maximum. Více se odhaluje osobnost Pirátského kapitána (a že bych si uzlovačku s ním ráda nechala líbit ;))) a kromě Černýho Bellamyho poznáme spoustu dalších osobností světových moří a oceánů...Achabe, ty nezmare !!!
a co vám budu vykládat - ještěže kapitán nebyl vegan či vegetarián, to by s bílou velrybou dobře nepořídil ;)
Tento díl s klidným svědomím doporučuji. Jen Jenniferse tam tak nějak plácá a prostoru se jí nedostává...

P.S. vidi seznam dalších pirátských dobrodružství na konci knihy - opravdu je těch knížek v originálu tolik ??? a kde je překlad ??

"Ta vaše Pequoda je fakt moc hezká loď,"začal. "Hlavně se mi líbí, jak jste na všechno vtipně využili tu velrybí kost. Já bohužel nejsem tak kreativní., takže všechny doplňky na Sličný Emmě jsou , myslím z ktěch nejhezčích hereček.." "Zdá se, že je to opravdu bytelná loď,"uznal Achab trochu rozladěně.

trudoš
01.12.2016 5 z 5

Ještě šílenější, ještě ujetější a ještě geniálnější než předchozí díl. Ale přiznávám, že ze mě mluví fanouškovská zaujatost, protože tuhle řadu jsem si skutečně zamiloval. Což se mi ostatně stává dost často se sériemi, které v Čechách z nějakého důvodu nemají šanci na dovydání. Áárrr!
Gideon Defoe je v Dobrodružství s bílou velrybou stejnou měrou zábavný, originální i ztřeštěný a suše dokazuje, že humor se dá v klidu dělat bez narážek na sexuální orientaci, nebo vyměšovacích etud. Vytváří tak cyklus románů, které díky svým krátkým rozsahům lehce získají duši nejednoho mladého i starého čtenáře, znuděného prací, vztahem či životem. Pirátský kapitán se tentokrát dostává do křížku s prohnaným Černým Bellamym, obří bílou velrybou a dokonce i s nekompromisním herním konglomerátem v Las Vegas. Nebyl by to však ryzí pán moří a oceánů, kdyby tohle všechno neuhrál levou zadní a ještě se přitom nešťoural šavlí v zubech. Opravdový hrdina, ne jako ten dredatý kecal z Karibiku.


qydko
08.03.2016 3 z 5

Nemůžu si pomoct, Piráti mě prostě nebaví. Dala jsem jim šanci a přečetla vědátory i bílou velrybu, ale nechytlo mě to.

DennisMoore
21.03.2014 5 z 5

Stejně dobré jako předchozí díl, tedy jak by řekli piráti fakt hodně, hodně dobré. Tušil jsem, že celý ten známý příběh o Achabovi a Moby Dickovi se ve skutečnosti stal úplně jinak, ale že v něm sehrálo roli i Las Vegas a luxusní loď s vodovodem, tenisovými kurty, bazénem a držáky na nápoje, to opravdu zírám.

Lestat19
30.01.2014 4 z 5

Máte už několikrát přečtené příběhy goblina Jiga, exorcisty amatéra Jakuba Vandrovce a na nový román ze Zeměplochy se vám čekat nechce, protože potřebujete další dávku humorné fantasy teď hned? Sáhněte po příbězích Pirátského kapitána a jeho posádky. Jejich dobrodružství je plné humoru, ale díky vysvětlivkách pod čarou nabízí i poučení.

Autorovy další knížky

Gideon Defoe
britská, 1975
2012  73%Dobrodružství s vědátory
2013  81%Dobrodružství s bílou velrybou
2007  53%Jak se zvířata milují

Kniha Dobrodružství s bílou velrybou je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x