Legie nesmrtelných

Legie nesmrtelných https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12301/legie-nesmrtelnych-12301.jpg 4 28 6

Antologie fantasy povídek, sestavil Martin Fajkus. Říkáte si, proč koupit zrovna Legii nesmrtelných, když se s různými antologiemi doslova roztrhl pytel? Fandíte-li akční, dobrodružné, napínavé fantasy, našli jste to pravé. Vaše chuťové buňky budou vrnět blahem. Výběr povídek byl koncipován tak, aby se líbily čtenářům, a ne jen vkusu nějakého editora. Takže nečekejte žádné experimenty, žádné divné kusy, hluboké úvahy o smyslu bytí. A pokud jste čekali zrovna něco takového, okamžitě knihu zavřete a vraťte zpět do regálu, hrozí nevratné poškození vašeho intelektuálního vkusu... Spoustu z vás jistě potěší už jen fakt, že zavítáte zpět do světů a setkáte se znovu s hrdiny, které jste si zamilovali při četbě svých oblíbených autorů. Opět navštívíte Knaakův DragonRealm, Eriksonův Genabakis nebo Feistovu Midkemii. Čeká na vás orcká tlupa Rosomáků Stana Nichollse, Žambochův Koniáš, Mirena Ďuro Červenáka či Vimka Saši Pavelkové. Netvrdíme, že tato kniha je milníkem v žánru fantasy, že vejde do dějin literatury a podobně. Jestli vás pobaví a u četby strávíte několik hodin pohody a oddechu, pak Legie splnila svůj účel. Prostě - vítejte v říši fantazie. Legie nesmrtelných váz zve na pořádnou jízdu! Povídky: - Richard A. Knaak: Kůže (Skins) - Alexandra Pavelková: Příchod zimy - William King: Sluhové temného pána (Servants of Dark Master) - Miroslav Žamboch: Na válečné stezce - Raymod E. Feist: Kurýr (The Messenger) - Juraj Červenák: Kapka krve - Steven Erikson: Zdraví mrtví (The Healthy Dead) - Rastislav Weber: Stín a žár - Stan Nicholls: Svatokrádež (The Taking) - Petra Neomillnerová: Zmetek z temnot... celý text

Žánr:
Povídky , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
více info...

Přidat komentář
KAREL6725
KAREL6725
30.12.2018 5 z 5

Nechápu tak nízké hodnocení. Čteno dvakrát. Nejlepší sbírka povídek co jsem četl a co vlastním. Nadprůměr, proto plný počet hvězd. Jedna povídka , lepší než druhá. Koupil jsem jiné , například Draci což je paskvil. Skvost . Doporučuji.

TomK
TomK
29.01.2015 4 z 5

Knížka obsahuje velice poutavé příběhy ze zajímavých světů. Díky této knížce jsem byl donucen přečíst vše od Eriksona a že se to vyplatilo :) Rozhodně ještě stojí za zmínku Knaak a taky Neomillnerová a Červenák.


Mikko
Mikko
21.04.2014 4 z 5

nadrpůměer - Erikson, Červenak, Žamboch, Neomillnerová.
průmer - Nicholls,Feist, Knaak
podprůměr - Weber, King, Pavelková

Lestat19
Lestat19
11.01.2014 4 z 5

Knížka obsahuje celkem deset povídek. Asi nikoho nepřekvapí, že se mi líbila povídka Miroslava Žambocha o Koniášovi. Sice už jsem jí četl ve sborníku Koniáš: Muž na stezce, ale to nevadí - s chutí jsem si jí zopakoval. Další povedené povídky jsou od Juraje Červenáka a Petry Neomillnerové. A nakonec Steve Erikson. Na jeho povídku jsem byl opravdu zvědavý. A už se těším až si od autora přečtu něco dalšího.

HiNataLi
HiNataLi
17.10.2013 5 z 5

Sbírka poutavých příběhů od autorů i celosvětově známých. Knížka je jednou z mých favoritů v mé vlastní knihovně. :)

puplik
puplik
24.09.2013 3 z 5

Poprvé jsem knihu odložil a dočítal jí až po čase :) podruhé už se mi povídky celkem líbili

Část díla

všech 10 částí díla

Autoři knihy

Martin Fajkus
česká, 1970

Kniha Legie nesmrtelných je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce51x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x