Alfa

Alfa https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172386/bmid_alfa-XX7-172386.jpg 4 317 53

Lovci monster série

< 3. díl >

„Dvakrát mě povolali, abych sloužil svý zemi, vlastně třikrát, když počítám i časy, když jsem byl ještě mladej lidskej kluk… Guerillová válka se vede dost blbě, když se musíš o džungli dělit s vlkodlakem.“ Earl Harbinger, výkonný ředitel Lovců monster s.r.o., má tajemství – tajemství, se kterým se musí o každém úplňku zamykat do cely, jinak by sežralo každého na potkání. Ale zatímco ostatní vlkodlaci jsou lovnou zvěří, Earlovi vláda udělila výjimku, a protože to byla federální vláda, nebylo to zadarmo. Ve druhé světové válce, Vietnamu i na místech, o kterých spořádaní američtí občané nikdy neslyšeli, pak musel on a jemu podobní dokazovat, že si důvěru strýčka Sama opravdu zaslouží. Práce pro vládu, armádu nebo CIA Earl vždy považoval za nutné zlo, ale když se mu ozve bývalý řídící důstojník s tím, že do Ameriky přicestoval jeho starý nepřítel, vlkodlak z KGB proslulý svou brutalitou, neváhá ani na okamžik. V odlehlých lesích Michiganu se toho však děje mnohem víc, než se na první pohled zdá. Se soumrakem začíná poslední lov a v cestě mu stojí jen hrstka místních, spousta zbraní a Earl Harbinger, který tvrdohlavě odmítá převalit se na záda a hrát mrtvého. Alfa vlkodlak může být jeden.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Monster Hunter Alpha , 2011


více info...

Přidat komentář

Patrik02
17.04.2024 5 z 5

Třetí díl jde mimo hlavní linku Lovců a líčí "dovolenou" jejich šéfa, vlkodlaka Earla Harbingera. A přesto, že chybí náš oblíbený účetní Owen a jeho nastávající Julie, považuji tento díl za zatím nejzdařilejší této série. Alfa není tak nafouknutá, jako dva předchozí díly, autor přidal na hororové atmosféře, a Earl Harbinger je prostě bez chybičky zpracovaná postava.

TERRORDROME
14.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Hneď na začiatku ma znepokojilo že to bude tentoraz taký Earlov spinoff kde si dvaja vlkodlaci budú pomeriavať bimbasov, ale nakoniac súhlasím že je to vlastne zatiaľ asi najlepší diel. Zrejme aj vďaka tomu že autor dáva spiatočku, nesnaží sa stupňovať už tak dosť absurdné súboje s vesmírnymi krakenmi, ale je to "len" taký záberom menší horor o horskom mestečku napadnutom vlkolakmi. Príbeh je teda zovretejší, temnejší a korunovaný scénami ako Braindeadovský masaker snežnou frézou, po ktorom ostane pol mesta ulepený krvavou kašou. Plus Earlova minulosť, schizofrenický ruský vlkolak, zaujímavé technické detaily vlkolačej kliatby a nejaký tí starobylý techno kopáči, asi aby boli v knihe aj nejaké nevlkolačie prvky. Snáď jediné čo by sa tomu dalo vyčítať je že musí byť zasa mimochodom ohrozený aj celý svet, keď lokálny rozmer príbehu tomu tak svedčí. Finále je zbesilé, gule-ruky-hlavy trhajúce, potešilo že vládny agent Stark nebol nakoniec tak beznádejne bezcharakterný sráč, že lovci zregrutovali toho najnepravdepodobnejšieho člena a že sa do toho vložila ďalšia najasamsupertajnejšia ultrazlovestnejšia, extrazáhadnejšia a megamocnejšia organizácia, ktorá neveští nič dobré. Tretí diel stále drví, za mňa béčková paráda ako vlkolačia noha


Smolař
14.11.2023 5 z 5

Larry je skvělej. Tady ubral na obrovitosti a postavil příběh jenom na Harbringerovi a vůbec to nevadilo. Odpočineme si od hromotluka Pitta budeme sledovat příběh o jeho šéfovi a vlkodlačim problému.
Je to spíš menší spin-off, ale rozhodně skvělej napsanej. Akce ubylo, napětí přibylo a je tu hláškující Harbringer tak, jak jsme ho dosud neznali.
Těšim se na další pokračování.

viktor4359
10.11.2023 5 z 5

Jak by řekl Earl. Je to v pohodě!

MissiPippi
27.08.2023 4 z 5

Jsem nadšená ze změny hlavní postavy příběhu i formátu, kde se to obohatilo o záznamy z deníku. Pro mne zatím nejzábavnější díl ze série.

havrmoni
01.03.2023 5 z 5

Největší monstra jsou vlády a politici. Jak pravdivé. Jinak opět pěkné čtení.

Lacie
25.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Taková soukromnická odbočka, ve které se hodně dozvíme o Earlovi, jeho minulosti i osobnosti. Hodně se toho dozví i on sám o sobě, například jaké by to bylo, kdyby se mu splnilo jeho největší přání. K tomu si najde bezva babu a stane se šampionem vesmírné frakce.
Znovu se tu setkáváme s prohnilým státním aparátem, který radši kecá, než koná a neváhá lhát, podvádět a manipulovat, jehož hlavní představitel je vyloženě blbec. Stejně tak i béčkoví lovci, které si najme na pomoc se zvládnutím monstrkalypsy, všem jsem fandila, aby co nejdřív zařvali a napáchali co nejméně škod, nicméně se to nezdařilo stoprocentně. A na scénu přichází další vládní padouch, který nám teď bude šlapat na paty už asi navěky, jak to tak vypadá...

Sitting-Bull
31.01.2023 5 z 5

Taková menší odbočka, abychom nebyli pořád jen s Ovenem Z. Pittem. Děj byl trochu překombinovaný, čímžpádem se mi líbil malilinkatě méně, než třeba díl první či čtvrtý. Určitě ale nejde o nic na ztrátu byť jen poloviny hvězdičky. Když se na scéně objevila Heather, dostalo to správnou šťávu. Každopádně jsem se skvěle bavila a nelituji věnovaného času, naopak zařazuji mezi mnou doporučené knihy. :-)

Belanna
18.09.2021 5 z 5

Akce, kulky, drápy .... Jsem ráda, že jsem se více dozvěděla o Earlovi, jeho minulosti a o tom, jak se s ní dokázal srovnat.
Opět super. Líbí se mi humor a hlášky.

iskovsky
26.06.2021 5 z 5

prvé dva diely boli super, ale tento je ešte o triedu lepší... veľmi tomu pomáhajú Harbingerove hlášky, ktoré celú blbosť vkusne a inteligentne odľahčujú ...

Luigi1
08.11.2020 5 z 5

Velice pěkné pokračování,které mělo šťávu i děj.Zajímavě podané záznamy ze kterých jsem se dozvěděl hodně z Earlovy minulosti.Doporučuji

tlllk
06.10.2020 5 z 5

Malo to všetko čo sa očakáva od FastFoodu. Extra výživne to asi nebude, ale z času na čas to pohladí to zvieratko v nás.

PetrCepek
16.07.2020 4 z 5

Franta Kotleta z Alabamy opět výborný, zasněžený Michigan plný vlkodlaků zábavný a Earl, Haether i Lococo skvělí, pouze mi text oproti prvním dvěma dílům připadal maličko kostrbatější a drobně těžkopádnější. 4,5 hvězdy by bylo přesnější.

Covenant
13.07.2020 3 z 5

(SPOILER) I když tu bylo zase jedno další neoriginální dílo s vykrádačkami béčkových filmů (např.sekačka z Braindead - je jedno, že šlo o frézu), pořád mi to nevadilo a bavilo mě to. I když to bylo předvídatelné, pořád mi to nevadilo a bavilo mě to. I když tam bylo pár nesmyslů a protikladů, pořád mi to nevadilo a bavilo mě to. I když se tam opakoval stále stejný koncept, pořád mi to nevadilo a bavilo mě to... Ale proč to musí vždycky být o konci celého světa?! Proč nemůže jít jen o lokální problém od začátku do konce? Proč v tom musí hrát roli pořád nějaká cetka? Proč se musím ptát pořád proč? Jako fajn sonda do Harbingerova života. Fajn bunda. Fajn děda, ale všechno ostatní k uzoufání nudné. Ale zkusíme ještě jeden díl. Zatím je to u mně s kvalitou na přeskáčku.

anishta
05.06.2020 4 z 5

Bavilo mě to trochu méně než předchozí díly, i když Harbingera miluju. Nevím, čím to je. Jako bylo to dobré, čtivé, ale do čtení jsem se musela trochu nutit. Asi si dám teď od Lovců trochu voraz.

Stupino
25.12.2019 5 z 5

Přečteno a super věc, hlavně vybočení. Vlkodlačí řež jakou jsem kdy četl. Super masakr. Nic se nemusí hledat, vše je pěkně postupně vysvětleno a do konce knihy není nic uspěcháno, jako některé knihy, těmi se prokoušete ke konci a pak dvě strany hrc prc a konec příběhu a člověk čumí, kde je aspoň ještě pět stran pořádného konce. Za mě super počtení s vlkodlaky.

Gordonlord
02.09.2019 3 z 5

O třídu horší než první dva díly.

Nevadilo by, že se v tomhle díle nesetkáme s žádnou z hlavních postav krom Harbingera, (který zde vystupuje v roli hlavního hrdiny) ale docela vadí, že nové vedlejší postavy po většinu děje nemají dostatečné charisma jako obsazení z prvních dvou knih.

Rovněž i děj je tentokráte méně "over-the-top", méně bombastický i akční a naopak více komorní. To by také nevadilo, kdyby odsýpal, překvapoval zvraty a kořenil děj trefnými vtipy tak, jak jsme byli zvyklí. A nebo kdyby alespoň byl trochu zajímavý - ale zde je to pouhá detektivka s vlkodlaky a předvídatelným mystickým pozadím.

Dalším mínusem (které ovšem do hodnocení nezapočítávám) je, že při poslechu z audioknihy je často velmi matoucí, jestli se zrovna odehrává dějová linka popisující Harbingerovu minulost, či jestli se odehrává ta v současnosti. To přidává otravný prvek do poměrně gulášovitého a šedého děje prvních dvou třetin knihy.

Každopádně ke konci se všechno zase rozjede - jak tempo děje, tak akce. Dokonce i z nových postav jako například Heather a ten agent, kterého vycvičil Franks (jehož jméno jsem teď pozapomněl, sorry...) kápne ke konci trocha charismatu a osobitosti, jako by se projasnily zakalené vody. A konec knihy je opět skutečně dojemný.

Suma sumárum, úroveň série jednoznačně klesla, ale úplný průser to ještě rozhodně zdaleka není !

Kuffenbach
22.08.2019 5 z 5

V celé sérii tato kniha vybočuje. Naštěstí směrem nahoru. Finsko je krásná země, ale to snad už víme všichni, ne?

burg
27.07.2019 1 z 5

Tak tady už jsem se musel do čtení fakt nutit. Další díly neplánuju, to radši podstoupím experimentální operaci hemoroidů.

Etule
22.06.2019 5 z 5

Zatím jednoznačně nejlepší díl série. A určitě to nemá nic společného s tím, že jsem vždycky byla spíš tým vlkodlaci, než upíři. A že Harbinger je prostě skvělej. :D Líbily se mi deníkové zápisky, i to že jsme se dozvěděli poměrně dost o Earlově minulosti. Včetně jeho Nemesis. :) Škoda, že to ve finále dopadlo tak jak to dopadlo, ale věřím tomu, že se Heather ještě dočkáme v dalších dílech.

Štítky knihy

vlkodlaci

Autorovy další knížky

Larry Correia
americká, 1977
2012  87%Lovci monster s.r.o.
2015  91%Drsná magie
2014  92%Nemesis
2013  89%Alfa
2013  90%Vendeta

Kniha Alfa je v

Právě čtených3x
Přečtených440x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených36x
Knihotéce184x
Chystám se číst40x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x