Legie

Legie https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187113/bmid_legie-J2k-187113.jpg 4 278 36

Lovci monster série

< 4. díl >

Las Vegas – město hříchů a také pořadatel První výroční mezinárodní konference profesionálních lovců monster. Sjeli se sem borci z celého světa a bohužel i pár ze Států, bez kterých bych se obešel. PT Konzultanti – Pěstitelé Tykví, Perverzní Tanečníci nebo tak něco – lovcům dělají jen ostudu. Měl to bejt příjemnej tejden strávenej v luxusním hotelu, dokud nám všem jistá vládní agentura, proti který je ÚPKM jen parta skautíků, neudělala nabídku, která se neodmítá. Jedno monstrum, hromada peněz, kdo by odolal. Ale pak se z monstra vyklubal pozůstatek z Rozhodujícího týdne, nejnebezpečnějšího armádního programu z druhý světový, v Las Vegas se otevřelo peklo a osud mi znovu důrazně připomněl, že být Vyvoleným je vážně na prd. Jmenuju se Owen Zastava Pitt, Lovec monster, bojovej účetní a Vyvolenej ve válce o osud vesmíru a tentokrát na to nejsem sám. Dneska tu mám stovky lovců monster z celýho světa. Dneska mám svou vlastní legii.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Monster Hunter Legion , 2012


více info...

havrmoni
havrmoni
03.03.2023 5 z 5

To zas byla jízda. Do toho jak se člověk začte těžko přestává. Vůbec jsem nečekala, že mě to tak chytne.

Lacie
Lacie
25.02.2023 5 z 5

(SPOILER) To si takhle lovci monster z celého světa vyrazí na konferenci o novinkách v monstrlovecké oblasti. Že se to zvrtne snad nikoho nepřekvapí. Že se Stricken ukáže jako totální parchant také ne. Co mě naopak překvapilo, rozuměj nadchlo, byl pan Ředitel. A že jsme se zase viděli s Heather. A Ed. A Franks… no, a tak vůbec.


Sitting-Bull
Sitting-Bull
31.01.2023 5 z 5

Miluji humor Larryho Correii. To jsou hlášky, že jsem se mnohokrát musela smát vyloženě nahlas a nemohla jsem přestat. Jak píše Belanna, Correiova fantazie nezná hranic. V tomto díle jsme zase s Ovenem, Earl je zde také a přidala se i Heather, byť jen okrajově. Hned otvírám další díl, protože tahle jízda je prostě závislost.

Belanna
Belanna
04.11.2021 5 z 5

Fantazie Larryho Correii nezná hranic. Stejně tak jeho humor je bezkonkurenční. Velmi jsem si tuhle partu lidí oblíbila i s jejich "zlými" protějšky.

tlllk
tlllk
01.12.2020 5 z 5

Všetko super, len jeden detail .... keď chcel po drakovom vyplazenom jazyku vyjsť ako po eskalátoroch, prečo by musel preskakovať plot zo zubov ???? niečo som zaspal na biológií ?

Luigi1
Luigi1
09.11.2020 5 z 5

Opět krásné čtení.Hrrr na pětku.Doporučuji

Covenant
Covenant
31.07.2020 3 z 5

Upřímně, kdybych zrovna LM neposlouchal jako mluvené slovo, při manuálních pracích, nedostal bych se až sem. Jen málo momentů mě udrželo, abych pokračoval s trojúhelníčkem a nezmáčkl čtvereček. Bylo to především kvůli Edovi, ale taky mě zajímalo, jak se bude vyvíjet Mosh. No, tak tam jsem byl poněkud zklamán, protože byl jen do počtu. Hlavně jsem byl zklamán dějem, který byl takovým dortem, co upekli pejsek s kočičkou. Bylo to o kvantitě monster, ale chyběla kvalita. Jestli jsem o předchozím díle psal, že to byla trochu nuda, u tohoto dílu je to o vlkodlačí chlup horší. Ale tak už to dotáhneme do konce. Snad mě Franks nezklame a nezačne příliš mluvit.

PetrCepek
PetrCepek
27.07.2020 4 z 5

Ve čtyřce této zajímavé série vystoupalo fantazírování Franty Kotlety z Alabamy vysoce nad mou představivost, takže jsem chvílemi nestíhal. Nápad se sjezdem lovců skvělý, ubylo však odlehčujících pasáží a celé se to začalo brát víc vážně. Což je u tohoto žánru většinou špatně. Snad pátý díl s agentem Franksem v hlavní roli na pět hvězd dosáhne.

vladka16
vladka16
01.06.2020 5 z 5

Když jsem začala číst,vůbec jsem netušila do čeho jdu.Otevřu první knihu,vlítne na mě (tedy na Pitta) vlkodlak.V další,mi začíná být sympatický agent Franks.Jindy se vyřítí upíři a spousta jiných bubáků.Mezi tím se stihnu i zasmát,pan Correia má úžasnou fantasii i humor.Taková rozpustilá nakládačka od začátku,až do konce.Ješte mám co číst,už se na ty kluky a holky těším.

Stupino
Stupino
02.01.2020 5 z 5

Dokončeno a opět super rychlý masakr. Pořád je to čtivé. Už jdu na pátý díl a těším se.

BlackBlade
BlackBlade
02.01.2020 4 z 5

Čtyřka LM, s.r.o. se po trochu odbočce u trojky opět vrací k postavám z 1.+2. dílu. Námět s Nachtmahrem je super a ani nevím proč, ale zase mě to dobře vtáhlo do děje a bavil jsem se. A těším se na 5. díl, protože Franks je dobrej drsňák!

Gordonlord
Gordonlord
09.09.2019 3 z 5

Úroveň téhle série jednoznačně klesla s třetím dílem "Alfa" a ani další pokračování s názvem "Legie" na tom nic nemění. Lovcům Monster holt došel dech.

Velké mínus je obrovský počet postav, který se Larry snažil narvat do děje. Když už si myslíte, že je z toho totální guláš, kde žádná postava nemůže mít dostatek prostoru, ( a většinou nemá - pracuje se s tím, že už je musíte znát z minulých dílů) tak tam Larry narve ještě další postavy, které se objevili v jedné z předchozích knih plus pár naprosto zbytečných, jejichž dějová linka je nadbytečná a které ještě více rozmělňují dost zabržděné tempo příběhu. V mnoha momentech je pak vidět, že se snaží každé z nich dát za každou cenu alespoň trochu prostoru a roubuje jejich přítomnost do situací, kde už nejsou potřeba, nebo kde dokonce působí jako pěst na oko a naopak některé důležité postavy prostě zmizí z děje, protože už na ně jednoduše v tom maglajzu nezbývá místo.

Zářným příkladem zbytečné postavy je Ředitel. Spadá do škatulky typicky prvoplánového "humoru" postaveného na kontrastu skutečností, že Ředitel je drak, spadající tudíž mezi klasická fantasy monstra, který se ovšem ´nečekaně a paradoxně´ chová jako současný "cool" byznysman. Asi jsem z toho měl jít do kolen smíchy, ale tenhle typ humoru mi přišel jednoduchý, otřepaný a levný už někdy před pubertou.

Jako zajímavý nápad může z počátku vypadat konfrontace hlavních hrdinů s jejich nočními můrami - ale jak jsem už výše zmínil - postavy znáte z dílů minulých, takže už z kraje tušíte, jak to celé proběhne a od dané představy se obsah knihy vážně moc neodchýlí.


A aby toho nebylo málo - od okamžiku, kdy se hrdinové dostanou do světa nočních můr, začíná docela nepřehledný guláš plný nečekaně nudné akce, kde jsem už měl chuť se na to vykašlat. Oproti minulým dílům boje s monstry nemají ten drive a koření skutečné hrozby, strachu o hrdiny a jakési životnosti. Jako by to psaní Larryho moc nebavilo.

A naplno se zde ukazuje seriálovitost celé série. Legii není absolutně možné číst bez znalosti předchozích dílů a stejně tak téměř všechny dějové linky budou pokračovat v díle dalším.

Přesto, že tohle na mě působí jako méně povedený 389. díl nějaké akční telenovely, kde se nepovedlo tak úplně ukočírovat z počátku velmi dobře načatý příběh, kde potenciál spousty situací a postav zůstal až trestuhodně nevyužitý, tak je to pořád ještě průměrně dobrá akční vymejvárna se známými postavami, která ve své podstatě a při celkovém shrnutí neurazí a dokonce má pár dobrých momentů - jako například začátek knihy, kde je pár vtipných momentů a interakcí mezi lovci a docela solidní úvodní akce, kdy je pořád ještě vše přehledné.

Jinak nakonec jsou samozřejmě obrovským a zásadním plusem jsou za prvé postavy, které i přes svůj neukočírovatelný počet jsou vážně silné, záleží vám na nich a mají co říct a za druhé Larryho urputná snaha o pořádnou ´over-the top´ akční jízdu, která se samozřejmě opět dostaví (i když tentokrát ze židle vážně nezvedne).

Etule
Etule
03.07.2019 4 z 5

Kniha pro mě měla docela zvláštní tempo. Ze začátku to bylo dost pomalé, ale autor se stále drží svého skvělého humoru a hlášek, ze kterých dostávám záchvaty smíchu. Moc se mi zamlouvalo, že tady Ed dostal trošku víc prostoru, protože ten ork je prostě borec. :D Jakmile jsem se ale dostala za půlku, tak to byla opět parádní jízda. Některé zvraty překvapily a dojaly. Objevil se opět Mosh a musím říct, že mi nejdřív pěkně lezl na nervy, tak doufám, že se z toho už v dalších dílech dostane, protože přece jen je to Pitt a podle mě má taky potenciál jako Lovec. :D
Po předchozím díle, kde ho bylo plno (pochopitelně), se mi zdálo, že je tam nějak málo Harbingera, což zamrzelo. A ještě méně Frankse, což teda taky dost zamrzelo, ale další díl mi to podle anotace určitě vynahradí. :D Holly tady opět potvrdila, že je prostě tvrdá jak žula, ale pro přátelé udělá cokoliv. Skvělé, skvělé, skvělé. :-)

Bess.h
Bess.h
30.06.2019 4 z 5

Čtvrtý díl lovců by se dal shrnout asi takto: máš-li z něčeho strach? Zatni zuby a jdi do toho (tady spíš znovu zastřel), aneb psychologická metoda zvládání strachu v praxi. Tenhle díl byl v něčem tak moc superrrr a v něčem prostě horší a já se do teď nemůžu rozhodnout, co převažuje. Klady: postavit Lovce svým největším hrůzám byl super nápad. Spoustu z nich to neskutečně posílilo. Opět tu byli super hlášky, až jsem se nahlas rozesmála a pak tu je pan Ředitel. Nejvíc super postava, jakou mohl Larry vymyslet!!! A teď zápory: tentokrát mi nějak nesedlo tempo knížky. Na začátku čtení mě i štvalo, že knížka má pod 300 stránek, ale po přečtení bych sama nějaký ještě ubrala. Prostě třetí díl byl lepší. Tentokrát mi to přišlo, jako nejslabší díl série. Je to škoda, dávám čtyři hvězdy, jen proto že 3,5 dát nejde a dát tři mi přijde zase škoda. Četla jsem mnohem horší věci u kterých jsem dala tři hvězdy a tohle mezi ně zkrátka nepatří.

QEDS
QEDS
27.06.2019 5 z 5

Opět skvělé pokračování. Autor jako by s každým dalším dílem dostával stále více dobrých nápadů jak dostat děj do pořádného varu. Tentokrát mi přijde, že se děj netočí jen kolem jedné postavy, ale hodně se posunul kupředu a jde cítit, že se blížíme do velkého finále. Hned otevírám další knihu a pokračuji ve čtení.

protokol
protokol
17.05.2019 5 z 5

no dopadne to tak keď si spravia kongres lovci

monštrá niesú ďaleko
a čo ešte pán riaditeľ kasína to je fakt kabrňák

Ramiel
Ramiel
05.04.2019 3 z 5

Knihu po odmlce znovu vypráví Owen a je to jen dobře. Prostě ten cynický pohled je přece jen zábavnější. Velmi mě pobavil pan Ředitel, paráda, za něho má u mě autor malé bezvýznamné plus.

Pája20
Pája20
04.04.2019 5 z 5

Čtvrtý díl opět nezklamal super příběh, napětí,akce, zvraty, spousta překvapení a také humor i ten tu nechybí jako v každém díle Lovců Monster. Nečekaně jsem zhltal každičkou stránku i řádek a jsem rád že je to tak super série.

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER
Tak tady jde opravdu vidět jak se i obyčejná konference Lovců skoro z celého světa může zvrtnout v apokalypsu. Ze začátku celkem nevinná akcička v Las Vegas ale nebyli by to Lovci monster aby se něco nepokazilo. Entita co mění sny a vaše noční můry na skutečnost no super to bude zajímavý. A bude hůř, Tajemný symbol opět spatřen, aktivita monster stoupá... Přiznávám že tolik monster nebylo snad v žádném díle ale neva čím víc tím věčí sranda..

Za mě jako milovníka fantasy "jéééé drak :D "
no prostě super díl

KONEC SPOILER

Není nad to se jít vrhnout na pátý díl sice sérii slupnu jak malinu ,ale sakra to se tak dobře čte!!! :D

VesmirnaOndatra
VesmirnaOndatra
09.01.2019 4 z 5

[edit]

Ten moment, keď sa vaše sny stanú skutočnosťou...a vzápätí sa vám pokúsia odhryznúť hlavu, spraviť si večeru z vašich vnútorností a spôsobiť koniec sveta ako ho poznáme. Proste veľká sranda

Jimm1
Jimm1
04.06.2018 2 z 5

Tak prozatím dle mého mínění nejslabší díl. Sice jsou tu opět všichni a ještě spousta dalších lovců navíc, ale vůbec jsem se knížkou nemohl prokousat. Dokonce se mi povedlo i u těch lepších částí knihy usnout (a nebylo to únavou). I ty akční scény byly tak nějak líně popsány.

Autorovy další knížky

Larry Correia
americká, 1977
2012  87%Lovci monster s.r.o.
2015  91%Drsná magie
2014  92%Nemesis
2013  89%Alfa
2013  90%Vendeta

Kniha Legie je v

Právě čtených1x
Přečtených398x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených32x
Knihotéce176x
Chystám se číst45x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x