Obálka knihy Nemesis
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187163/bmid_lovci-monster-nemesis-Rep-187163.jpg 4.5 279 279

Lovci monster série

Agent Franks z amerického Úřadu pro kontrolu monster je složitý člověk – a také složený ze spousty dalších lidí. Víc jak dva metry na výšku, samé svaly, prakticky nezničitelný. Navíc se posiluje mocným alchymistickým elixírem a obývá ho mazaný duch starší než samotné lidstvo. Štěstí, že je na naší straně. Většinou. Když jednomu z Otců zakladatelů odpřísáhl, že bude Spojené státy americké chránit před všemi monstry, měl Franks jedinou podmínku – bez ohledu na to, co o něm vláda zjistí, bez ohledu na to, co se dozví o jeho fyzickém stavu a chemickém složení jeho elixíru, americká vláda se nikdy, nikdy nepokusí vytvořit někoho dalšího, jako je on. Tato podmínka je absolutní, a pokud ji vláda poruší, veškeré dohody padnou. Utajený projekt Nemesis, vedený tou samou agenturou, pro kterou Franks pracuje, se s pomocí sofistikované technologie a genetického inženýrství přesto do takového vývoje pustil. A řediteli nestačilo „vyrobit“ jen jednoho. Ne, on jich musel mít hned třináct. Teď se všechno provalilo a nikdo nedokáže zuřit tak jako zrazené monstrum. Zvlášť když tím monstrem je neumírající stroj na zabíjení, co likviduje upíry a vlkodlaky s jednou rukou svázanou za zády.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název: Monster Hunter Nemesis, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemesis. Přihlašte se a napište ho.

Hadati
26.06.2025 4.5 z 5

Po Harbingerovi tu máme další odbočku, tentokrát k samotnému Franksovi. Že se jedná o původní „frankensteinovo monstrum“, nám už bylo prozrazeno v předchozích dílech. Zde ale získáváme podrobné informace, co je vlastně Franks zač. A je třeba říct, že za skrýváním, že je Franks několik set let staré monstrum, jsou ukryty ještě další, temnější vrstvy tajemství.

Přestože nelze říct, že by mi Franks přirostl k srdci, je čtení dalšího příběhu ze světa Lovců monster z jeho pohledu velmi osvěžující a zajímavé. Je to taková slabší obdoba marvelovského Hulka, takže není překvapivé, že se zde dočkáme spousty násilí. Pro mě zatím asi nejlepší díl celé série.

Mušketyrpepa
18.03.2025 5 z 5

Tato kniha mě docela bavila

Sitting-Bull
26.12.2024 5 z 5

Jeden z méně zajímavých dílů série, byť i zde jsem se dobře bavila.

Související novinky - Nemesis (0)

Kniha Nemesis v seznamech

v Mé knihovně185x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Larry Correia také napsal(a)

Larry Correia
americká, 1977
2012  87%Lovci monster s.r.o.
2015  91%Drsná magie
2014  92%Nemesis