Eskadra Rogue

Eskadra Rogue https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134465/mid_eskadra-rogue-oyh-134465.jpg 4 63 11

Star Wars - X-Wing série

1. díl >

Už samotné jméno naplňuje srdce nepřátel hrůzou. A tak když hrdina povstání Wedge Antilles buduje znovu legendární eskadru Rogue, hledá pro ni jen ty nejlepší, nejschopnější a nejodvážnější piloty X-wingů. Sítem náročného výcviku a nebezpečných misí projdou jen ti nejsilnější, kteří vytvoří skupinu na všechno připravených stíhačů. Antilles zná krutou pravdu: ačkoli má nejlepší piloty v galaxii, většina jich nepřežije sebevražedné mise, které je čekají. Když pak eskadra Rogue dostane rozkaz zúčastnit se útoku na silně opevněnou imperiální baštu Černý měsíc, i ti nejstatečnější musejí pochybovat o tom, zda přežijí…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Rogue Squadron , 1996


více info...

Přidat komentář

Jara.v
01.01.2022 5 z 5

Miluju Star Wars a podle první knihy už teď vím, že si přečtu celou sérii. Chvílemi se člověk i zasměje a popis akcí eskadry je opravdu skvělý. Postavy jsou sympatické a kniha mě celkově držela až do konce.

Zak66
29.12.2021 5 z 5

První kniha ze série X-wing, Eskadra Rogue, je skvělým začátkem. Představuje nám nové postavy, které je zábava sledovat. A to především hlavní postavu, Corrana Horna. Toho jsem si obzvlášť oblíbil. Kniha samotná baví od začátku do konce. Několikrát jsem se u čtení i hlasitě zasmál. Akce je zde zvládnutá na jedničku a to především vesmírné bitvy.


daniel6725
22.03.2021 5 z 5

Tak tohle můžu. Michael A. Stackpole přichází z akční knížkou o pilotech Nové Republiky, která se neztrácí ve zbytečném patosu a recyklování známých postav. Sledujeme příběh elitní perutě X-Wingů, která i přes nadání svých pilotů není imunní vůči ztrátám. Odhalujeme politické pozadí následků smrti císaře Palpatina, zažijeme strhující vesmírné přestřelky a zároveň se seznamujeme s téměř 20 postavami, které na stravitelných 340 stranách dostávají přiměřený prostor k tomu, abyste je mohli odlišit a pochopit. Dlouho jsem nečetl knížku, ke které bych se vracel jako k prioritě během trávení volného času. Můžu jenom doporučit.

StarPopcorn
21.05.2020 5 z 5

Výborná oddychovka

Landreth
18.09.2017 3 z 5

Relativně příjemná oddychovka ze světa Star Wars s mým oblíbencem Wedgem Antillesem, který má ale trochu méně prostoru než hlavní hrdina Corran Horn. Příběh je poměrně přímočarý bez výraznějších překvapení, bohužel jsem ale nebyl příliš v napětí - strach o piloty se bohužel příliš nedostavil, spíš než o krvavou válku plnou ztrát se jedná o sestřelování TIE Fighterů jak na běžícím pásů.

majxik
25.04.2016 5 z 5

Takže, je to Star Wars bez rytířů Jedi. Všeobecně se jedná o příběh jedné letky x-wingů a o jejich vztazích. Ať už autor popisuje zmíněné vztahy nebo vesmírné bitvy, vždy jsou velmi dobře podané a čtou se jedna radost.

Palorizek85
06.03.2016 5 z 5

Mám rád Star Wars a kniha, která by tak barvitě popisovala bitvy i bitevní simulace vždy chyběla. Příběh je napínavý od začátku do konce.

Veve636
25.12.2015 4 z 5

Pomalý rozjezd, trošku jsem se ztrácel, ale pak už to bylo dobré. následujících 8 knih ze serie se již bude číst dobře.

Qee
05.09.2013 4 z 5

Příjemná oddechovka pro kterou není třeba mít velké znalosti světa Star Wars.

Lestat19
10.07.2013 3 z 5

Knihu bych doporučil všem fandům Star Wars, kteří protentokrát chtějí nechat světelné meče u pasu a raději se zúčastní bitev v kokpitu. Jako start série se jedná o dobrou knížku a těším se jak se charaktery rozvinou a jak se budou vyvíjet jednotlivé vztahy v jednotce.

mozek11
26.06.2013 5 z 5

Na tuto knížku jsem v knihovně čekala několik měsíců a velice mě potěšila - postavy i místa byla skvěle popsána, děj byl poutavý a opravdu jsem se nemohla odtrhnout.... Jediným problémem byl překlad - nechápu, proč napsali, že Liat je žena, když je to muž....