LenDa70 LenDa70 komentáře u knih

☰ menu

Kamínek Kamínek Michaela Fišarová

Krásná knížka, skvělý nápad cestování kamínku. Napsaná vtipně i dojemně zároveň. Možnost vtažení dítěte do děje, které poslouchá, kladení otázek... Výborná kniha pro učitele do MŠ na práci s příběhem.

28.01.2024 5 z 5


Jihlava včera a dnes III Jihlava včera a dnes III Martin Kos

Moc pěkně zpracované fotografie z minulosti i současnosti. Fantazie a představivost vám jede na plné obrátky a nutí vás porovnávat, jak to bylo dřív a jak je to nyní.

30.12.2023 5 z 5


Morální kompas Morální kompas Danielle Steel

Příběh by si zasloužil lepší propracování dějové linky. Bylo tam od každého trochu a dohromady nic zajímavého. Tuto knihu jsem vnímala spíš jako rychle plynoucí popis, co se stalo. Danielle Steelová psávala lépe, teď se z jejích děl stává rychlovelkovýrobna plitkých, předvídatelných příběhů. A to jsem byla věrnou čtenářkou všech jejích knih. I přes určitou nostalgií k ní jsem již dávno poznala, že je tisíce lepších autorů, které si umí krásně pohrát s jazykem, dějem, postavami, zápletkami i napětím.

23.11.2023 3 z 5


Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Krásné čtení, tolik lidské odvahy, odhodlání, naděje, ale i smutku a zloby. Opravdu silný příběh. A to napětí na konci, moc jsem fandila Viktorii. Autorčin závěr mě nezklamal. Uf, to bylo něco!!!

22.11.2023 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Opět napínavé čtení. Politická zápletka mě moc nebrala, ale bylo to psané s takovým napětím, že mi to nakonec nevadilo. Další skvělá Bryndzova knížka. Těším se ale na vydání 8. dalšího případu s Erikou Fosterovou.

20.11.2023 5 z 5


Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

Autor má zvláštní styl psaní, který je na hraně, kdy jsem nadšeně začtená a najednou děj "zabije" a pokračuje nic neříkající nudný text. Vyvrcholení dopadení vraha je taky značně odbyté. První autorovy knihy byly bezvadné, s každou další knihou můj zájem o něj velmi klesá, škoda, Theo mě bavil.

04.06.2023 3 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Výborný kriminální příběh z českého prostředí. Velmi čtivé, svižné tempo. Když už se zdá, že jsou kriminalisté Laura a Adam pachateli na stopě, opět se děj roztočí jiným směrem. I když jsem od půlky tušila,kdo bude vrahem, s napětím jsem hltala rozuzlení až do poslední stránky. Skvěle napsané!!!

03.04.2023 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Skvělé, napínavé čtení. Michaela Klevisová mě zkrátka baví a nezklame.

01.04.2023 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Jsem fanoušek Roberta Bryndzy a jeho Eriky Fosterové. S očekáváním jsem se začetla do zatím posledního příběhu. Byla jsem trochu zklamaná. Příběh neurazí, ale také nepřekvapí. Celkem vlažně napsaná kriminálka, která postrádala napětí, na které jsem byla zvyklá z předchozích dílů.

03.02.2023 3 z 5


Bouřlivák Olda Bouřlivák Olda Jana Čeryová

Čtivá exkurze do slavné éry hokejového mistra. Autorka zachytila zpověď Oldy od jeho dětství, vojnu až po působení v různých klubech. Obsah obohatila o perličky v zákulisí hokeje, v armádě i na cestách. Svoje zážitky zde připojili i zajímavé osobnosti, kterým Olda vstoupil do života.

13.01.2023 4 z 5


Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Napínavé čtení až do poslední kapitoly s nepředvídatelným tipem na vraha.

08.01.2023 5 z 5


Myšlenky vraha Myšlenky vraha Romy Hausmann

Hledám vhodná slova..... úplně mě děj pohtil. Četlo se to jedním dechem. I když nemám příliš ráda skákání v ději a čase, tak taky mně to nevadilo. Bylo to napínavé až do samého konce. Jsem ráda, že v závěru knihy byl motiv vražd psychologicky vysvětlen a krátce byly popsané následující osudy ostatních lidí, což v knihách obvykle nebývá. Skvěle napsaný trihler!!!

29.12.2022 5 z 5


Povídky malostranské / Balady a romance Povídky malostranské / Balady a romance Jan Neruda

Čtivé povídky i pro současné čtenáře.

29.12.2022 4 z 5


Naprosto nezbytná Hana Zagorová Naprosto nezbytná Hana Zagorová Petr Macek

Pěkné vzpomínkové čtení

20.11.2022 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

V tomto případě mě kupodivu filmové zpracování zaujalo více.

13.08.2022 2 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Obdivuji autorčin styl psaní. Je to velmi čtivý román rodinné ságy. Drobnou výtku bych měla k velikému množství postav, ve kterých se dá snadno ztratit. Ale pokud se čte tahem, tak se dá v nich dobře zorientovat. Konec překvapivě napínavý. Doporučuji k přečtení!

13.08.2022 5 z 5


Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

Dlouho trvalo, než jsem se začetla. Začátek byl takový těžkopádný, pak se děj chytil a v závěru to frčelo zase až s přemírou adeptů na vraha.

03.08.2022 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Silný příběh, jež vás po dočtení vede k zamyšlení, jak dobře se nyní máme. Jaké štěstí bylo, že to takto tehdy nedopadlo. I když člověk nikdy neví, co ho může čekat. Vážím si svobody, vážím si lidí kolem mě, vážím si toho, že jsem šťastná. Kéž tomu bude napořád.....

08.07.2022 5 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Napínavé jako kšandy až do úplného konce. Už asi tušíte, kdo by mohl být vrahem, a najednou se vše stočí jinam. Svižné čtení, které vás nutí číst dál a dál.

08.07.2022 5 z 5


Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Děj frčí jako o závod, ani se nechce věřit, že se vše odehrává pouze během jednoho dne. Napínavé od začátku až do konce. Někdy vzdálené od reality, teda doufám, že toho není nikdo schopen v tomto rozsahu spáchat v reálu. Velmi originální slovo autora v závěru knihy.

24.05.2022 5 z 5