legonka legonka komentáře u knih

☰ menu

Noc Noc Bernard Minier

Kniha mě bavila tak do půlky,pak se příběh stává tak nějak nereálným a těžko uveřitelným.

09.03.2021 3 z 5


Váha inkoustu Váha inkoustu Rachel Kadish

Tato kniha mne nadchla.Děj je velice promyšlený a propracovaný.Kniha mne přenesla do 17.století,do Londýna.Prožila jsem dramatický a hluboký příběh židovské dívky Ester.Zažila jsem epidemii moru,to bylo hodně drsné....Dvě časové linky mne nadchly!Do četby jsem byla hodně ponořená,soustředěná, nad filosofickými myšlenkami jsem musela dlouze přemýšlet.Je to kniha,na kterou potřebujete klid a čas,kterou nezhltnete rychle.Kdo má rád historii,bude nadšený.Stojí za přečtení.

09.03.2021 5 z 5


Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Krásná kniha, krásné a poutavé vyprávění, zajímavé osudy, pohled do Ameriky sto a více let zpátky. Jsem nadšená. Je to má první přečtená kniha od Johna Steinbecka a přečtu si určitě další. Je opravdu PAN SPISOVATEL!

10.02.2021 5 z 5


Vytrvalost: Pozoruhodný život a doba Emila Zátopka Vytrvalost: Pozoruhodný život a doba Emila Zátopka Rick Broadbent

Tak tato kniha mě zklamala.Čekala jsem příběh psaný formou beletrie,ale je to spíš literatura faktu.Velmi podrobně jsou rozepsány jednotlivé průběhy Zátopkových závodů.Měla jsem problém se zorientovat v odstavcích psaných autorem jakože z přítomnosti, pak je náhle skok do minulosti, do toho je čtenář zahrnutý neustálým množstvím čísel. Občas proběhne nějaká zajímavost ze vztahu s Danou Zátopkovou, trošku nás to vtáhne do politické nálady té doby,ale celkově pro mne osobně velice nudný text.Nicméně jsem to nevzdala a knihu dočetla.

30.01.2021 2 z 5


Zatím dobrý Zatím dobrý Jan Novák

Tak tahle kniha, to byla jízda! Naprosto strhující příběh!

24.01.2021


Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Super čtivý historický román!Perfektně propracované!

24.01.2021


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Nádherná knížka,zajímavé téma o kterém jsem toho moc nevěděla a nemohla jsem knihu odložit dokud jsem ji nepřečetla do konce ...

07.08.2018 5 z 5


Hovory s T. G. Masarykem Hovory s T. G. Masarykem Karel Čapek

Tuto knihu donesl můj 12ti letý syn ze školy jako vyřazenou knihu na sběr papíru...Jak může ZŠ vyhazovat do sběru takový skvost!!?Jiz po přečtení prvnich kapitol jsem byla uchvacena!Krasny nahled do zivota Masaryka od narození,pohled na venkovský zivot a dobu 19.století za dob Rakouska Uherska,Masarykovy názory,které se v mnohém dají přenést do dnešní doby a dá se z nich čerpat!Povinná literatura!Stačí na jakékoli stránce knihu otevřít a vždy najdete větu,odstavec,který vás nutí se zamyslet.Nektere pasáže jsou velmi náročné a je potřeba na ně více času,ale kniha nádherná!

18.01.2018 4 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Ano,je to čtivé,text pěkně utíká,ale po čase zjistím,že vlastně čtu blábol.Nepřišlo mi to vubec humorné,spíš naopak a nějaké zamyšlení?No,říkala jsem si: panebože ta Veronika je ale hloupá...prostě mě to nenadchlo,podle komentářů jsem čekala víc. Zkusím ještě Prvok,Tečka a Karel.

15.02.2017 2 z 5


Království za story Království za story Petr Šabach

Tak tohle mě opravdu nebavilo.

13.02.2017 1 z 5


Za soumraku Za soumraku Stephen King

Některé povídky lepší,jiné horší. Dávám tři hvězdy.

13.02.2017 3 z 5


Rothschildova flaška Rothschildova flaška Petr Šabach

Oddychovka prečtená za chvilku,ale nějak zvlášť mě nebavila a neoslovila. Trošku mám pocit napodobování Hrabala....Ale Hovno hoří me bavilo

13.02.2017 2 z 5


Žízeň po životě Žízeň po životě Irving Stone (p)

Nádherná kniha,která vás velmi čtivě vtáhne do života konce 19. století. Života umělců-malířů a prostředí, které mělo zásadní vliv na tvorbu malirského genia Vincenta van Gogha. Velmi smutné,ale působivé, po přečtení dlouho zustane v mysli. Tato kniha patří do knihovny,alespoň v té mé zůstane. Ráda se k ní vrátím.

12.02.2017 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Ztráta času.

11.02.2017 odpad!


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Naprosto vynikající knížka!Po přečtení jsem na ni ještě dlouho myslela. Zařadila bych ji do seznamu povinné literatury pro středoškoláky.

11.02.2017 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Taková oddychovka...nenadchne....neurazí,ale v knihovně nezůstane.

11.02.2017 2 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Přečetla jsem všechny tři díly, jsou výborné,ale tento je jednoznačně nejlepší!!Čte se jedním dechem!Absolutně vás pohltí.

10.02.2017 5 z 5