Latimer Latimer komentáře u knih

☰ menu

Prekliaty kráľ a krvavá koruna Prekliaty kráľ a krvavá koruna Carissa Broadbent

Po úžasném prvním díle, naprostý ponor. Nezáživné, utahané. A zřejmě tomu ublížil i pohled ze strany Raihna v první osobě. Přijde mi, že spisovatelka píše o něčem, do čeho se neuměla vcítit. Do mužského pohledu a bytostí několik staletí staré. Celé je to špatně a další díly číst nebudu...

31.03.2024 3 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Nevím zda tato kniha byla napadem pro napsání série Černá zima, ale v mnoha směrech mi ji připomínala. A jak se mi nelíbila Černá zima, tak jsem i tady byla zklamaná.
Kniha se skládá ze dvou dílů, kde by mi ten první zcela stačil a ohodnotila bych ho lépe. Druhý díl mě naprosto zklamal. Také příšerná romantická linka, plná neustálého kňučení po tom, zda ji má nebo nemá rád, proč se chová odtažitě a co zo znamená, ale... Bylo to až příliš do červené knihovny.

29.02.2024 3 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Oddechová, čtivá, správně napínavá. Knihu, kterou jsem přečetla za jediný den, bych označila za lehké čtení a příjemně strávené chvíle s knihou. Není to horor, a když to tak beru, moc mě bavila.

27.02.2024 5 z 5


Architekt temna Architekt temna Marko Hautala

Musím říct, že neustále opakování jména hl.hrdiny Joniho ve mě probudilo takovou averzí vůči této postavě, že jsem se jí pak nedokazala zbavit. Byť byl dobře popsány, tak mi to lezlo na nervy, že jsem ho začala nenávidět (Ano, on za to nemůže, ale autor, který snad trpí nějakou poruchou, nutící ho neustále a dokola opakovat jméno, byť je postava asi na 10 stránkách jedinou v knize.) Každopádně možná i proto mě nepohltila žádná scéna natolik, abych pocítila mrazení. První třetina knihy je celkem v jedné rovině, melancholická a četla se hůř. Nebala jsem se, a to od hororu vyžadují. Bohužel ani konec tento celkový dojem nezachránil.

11.02.2024 3 z 5


Ukradené jazyky Ukradené jazyky Felix Blackwell

Přišlo mi to, jako bych četla pátrání nějakého novináře po něčem, co v horách straší. Tedy scény, které měly být hororové, mě nevtáhly do děje. Stálá jsem mimo něj a prostě sledovala vše, jako nezaujatý účastník. A to nemám ráda. Chci být součástí příběhu. Tři hvězdy jen proto, že mě zajímalo, co "novinář" zjistí, ale druhá polovina byla horší a knize uškodila. Obávám se, že plánované zfilmování knihu překoná.

25.01.2024 3 z 5


Sen Ockerwee (limitovaná edice) Sen Ockerwee (limitovaná edice) George R. R. Martin

Nejlepší na knize byl kapitán Marsh, jeho láska k parníkům a právě děj zasazený do 19.stol. Jinak mi to přijde hodně nedotažené, unilé, jako by to psal na sílu, jen aby se trefil do upírské tématiky? Nevím, ale očekávala jsem více.

29.11.2023 3 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Kniha byla výborně rozehraná. Připomínalo mi to duchařské filmy, např. "Ti, druzí". Těšila jsem se na tajemno. A nakonec je z toho, co je. Zvrat v polovině knihy mě zklamal. Škoda, že se to pak ubíralo směrem, který jsem sice nečekala, a který pro mě knihu pohřbil...

01.11.2023 3 z 5


Vrčící naděje Vrčící naděje Lenka Hnátová

Čekala jsem víc, protože se mi věci od Cancu zatím líbily. Příběh a styl jsou velmi naiviní, ale právě protože jsem u knihy nemusela vůbec přemýšlet a domýšlet věci, tak se přečetla za pár hodin. Ano, křičela tady zřejmě hlavní myšlenka knihy - o tom, kam až se lidstvo dostalo, a jací jsme - ale přišlo mi to až jako letákové sdělení. Autorka se snažila vložit zápletku s dvěma kapitány a komu věřit, ale zase... Postrádám hloubku. Původně jsem kvůli nakladatelství dala o hvězdu víc, ale posuzují knihu, ne blízkost k Cancu...

28.10.2023 3 z 5


Ghúl Ghúl Brian Keene

Spíše než horor je toto dílo sociologickým románem. Chápu, že byl napsaný ještě v roce 2007, tedy k těm zdlouhavým popisným pasážím jsem byla shovívavá, ale pokud román vydávají za horor, tak to má být horor. Také styl psaní je vemi nezáživný. Pro mě ztrata času při čtení.

26.10.2023 2 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Kristoffovi knihy mám v knihovně už dlouho a pořád čekaly. Otevřela jsem Říši upíra a už ji neodložila. Mistrovské, úžasné a živé. Styl psaní autora je natolik svěží oproti ostatním, natolik živý, že mě pohltil. Jdu na sérii Nikdynoc a rozhodně si koupím další knihy tohoto autora. Je to plnokrevná, energická fantasy, jakou chci číst. Obávám se, že se mi po Kristoffovi bude hledat těžko srovnatelně kvalitní fantasy kniha... Smekám!

24.10.2023 5 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Doufala jsem, že trochu lepší konec prvního dílu znamená, že další dilzbude lepší. Bylo tomu naopak. Pořád to same dokola. Klišé, hadky, usmiřování... Pokud chci osudovou lásku, kde se dva opakovaně míjí, vždy se zvolím S laskou Rosie.

16.09.2023 2 z 5


Obojek Obojek Rosana Zvelebilová

Obojek je jedním slovem geniální. Odhalení celkového propojení postav je přesně to, co v knihách milují. Čtenář musí u čtení přemýšlet, protože ho kniha nutí nahlednout do hloubky. Je to kniha, která si zaslouží 10 hvězdiček z 5, protože je neotřelá, originální, svěží a dokonalé autorkou promyšlená. Prosím!, více takových knih. :)

15.09.2023 5 z 5


Hotel času Hotel času Emilly Ross

Čekala jsem horor, ale spíše bych román zařadila do YA literatury (i přes některé scény). Erotika mi vyloženě v knize vadila, protože byla tam kam nepatřila. Z knihy je poznat, že autorka není vypsaná, vše popisuje a tak jsem se nemohla vcítit do žádné z postav. Nedokázala jsem prožít děj, protože to nedovolil styl popisu. Tedy nebala jsem se, bylo to jako poslouchat někoho třetího, jak popisuje děj příběhu. Je zajímavé, že i tak jsem knihu chtěla dočíst. Prostě nezapřu zvědavost, kterou ve mně autorka vzbudila.

08.09.2023 3 z 5


Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Většinou omáčky v knihách nemám ráda. Tady bylo hodně popisů, pocitů, ale rozhodně jsem je nepřeskakovala. Čtivé a dobře popsané současné problémy lidské společnosti v sci-fi díle. Je jedno ve kterém jsme století, zda čteme historickou knihu, současný román nebo sci-fi, lidé se nemění, a líbí se mi, když to autor umí zprostředkovat. Doufám, že druhý díl je už na cestě. Už se těším na intriky, které mají přijít (hádám, že ano). :)

01.09.2023 5 z 5


Srdce netvora Srdce netvora Andrew Davidson

Hlubokomyslné dílo, které chytí za srdce. Čtivě podaný příběh plný kapitol od kterých se nedokážete odtrhnout. Díky bohu žádná romantika, kterých je nyní plno, ale skutečně kvalitní kniha, která jde do hloubky. Mám ráda prolínání příběhu (minulostí) se současnosti. Příběhy jsou velmi barvité, a nechybí jim fantazie. Nádherná kniha, která vás vtáhne do děje a zůstane s vámi i po přečtení.

07.06.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Zajímavý, ale nedotažený námět. Hl.hrdinka je nesnesitelná a často se dostává do trapných situací, které asi měly být humorné. Nevim... Kniha ztratila naprosto na čtivosti a svižnosti po nesmyslném omylání vědeckých faktů o fungování světů. Je to jako na přednášce profesora Suchára. Škoda. Myšlenka byla výborná.

07.06.2023 3 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Miluji psychologii a tady jsou vztahy a postavy dokonalé propracované. Jediné s čím jsem se musela poprat byl styl psaní. Nespisovný, který mne odváděl od příběhu. Ovšem klady zcela převážily nad stylem.

06.05.2023 5 z 5


Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Zajimavá kniha psaná čtivou formou. Za mne je plus, že je prokládaná osobními zážitky autora a tím získává na svižnosti. Nešlo o to ztotožnit se s celou knihou, ale přečíst si Vojáčkovi názory a zkušenosti a vzít si k srdci věci, které mne osloví nebo mne přimějí se zamyslet. A to kniha splnila.

27.04.2023 4 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Má první kniha od Klevisové a zřejmě i poslední. Je to mdlé, roztáhle, bez děje. Nemohla jsem se začíst. Asi jsem zvyklá na jiné detektivky a krimi thrillery, které mají spád a šťávu.

27.04.2023 3 z 5


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Deaver to prostě umí. Popis zapadlé obce a jejích obyvatel byl nesmírně živý. Hmyzoun opravdu zajímavá osoba, které nechyběl trojrozměrný popis. A Rhyme, no je prostě Rhyme. :) Příběh mne zase zcela pohltil svou čtivosti a uvěřitelnosti. Zápletka, zvraty a rozuzlení nedaly odtrhnout se od čtení. Ještě, že mám ještě spoustu dílů před sebou.

24.04.2023 5 z 5