Vrčící naděje

Vrčící naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516070/bmid_vrcici-nadeje-6cs-516070.jpg 4 46 22

Válka skončila, ale nyní lidstvo čelí mnohem horšímu nepříteli. Takovému, který nedělá rozdíly a jde si pro nás všechny. Lidé přestávají býti lidmi a vlci už nejsou vlky. Svět se mění, živočichové postupně vymírají a ani my nezůstaneme ušetřeni. Já, Samael Hrubý, vysloužilý voják, jsem dostal nové rozkazy. Ty zahrnují důvěru, přátelství, péči, ochranu a další kraviny, kterým jednoduše nerozumím, protože jsem byl stvořen k boji a zabíjení. Podaří se mi zdánlivě nemožný úkol splnit? Neztratím se v nadpozemské záři modrých očí? Neutopím se v záplavě bělostných, načechraných a hebkých chlupů? Tahle naděje na záchranu lidstva totiž pěkně vrčí i kouše.... celý text

Přidat komentář

adela.hol
09.04.2024 5 z 5

Svět se po válce změnil. Ženy ztratily své typické tvary a vzhledem se přibližují mužům. Vlci dokáží měnit svou podobu. Jsou jako lidé z dob před válkou, jen s ocasem a ušima navíc. Samael Hrubý je vysloužilý voják, vycvičený k tomu být strojem na zabíjení. Neumí pracovat s emocemi, komunikovat s druhými a proto je paradoxem, že má být tím, kdo může zachránit lidstvo. Stačí, aby si vypěstoval důvěru k hlavní hrdince, která je poněkud jiná. Zvládne splnit rozkaz? A co když při tom objeví něco nového a nepoznaného? Jak moc to ovlivní jeho úsudek?

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Samaela. Mužské vyprávění v knihách je pro mě vždy vítané, navíc v tomto případě to ani jinak nešlo. Celá kniha stojí na Samaelovi a jeho jednostranné komunikaci s hlavní hrdinkou. Ta totiž jen vrčí, kouše, štěká, vrtí ocasem nebo stříhá ušima. Může tohle fungovat celou knihu tak, abyste se nenudili? Zatraceně ano! Příběh mě chytil na první stránce a pustil až na té poslední. A zároveň jsem se pouštět ani nechtěla.

Samael v první polovině možná působil jako hlupák, když tak dlouho nechápal, co hrdince vadí, proč se na něj zlobí. Praly se v něm dvě osobnosti. Voják, co chce splnit svou záchrannou misi a muž, co se poprvé setkal s takovým vzhledem ženy, o kterém jen slýchával z vyprávění. Jenže ten hlavní problém je, že to tak úplně žena není. Nebo právě naopak? Co když je to víc žena, než všechny, které doposud poznal?

Autorka na malém prostoru stvořila nový svět plný originální komunikace mezi hlavními postavami, akce, humoru a romantiky, která mi neskutečným způsobem sedla a já se při čtení culila, jak blbá. A vzhledem ke konci bych se vůbec nezlobila za případné pokračování.

Moc doporučuji!

Jenny46
15.03.2024 5 z 5

Příjemná jednohubka povedená česká fantasy od autorky první kniha a určitě né poslední...
V knize najdete napětí i romantiku a obálka je nádherná, doporučuji 4,5*


ydnac
09.03.2024 5 z 5

SVĚT JAK HO ZNÁME UŽ NEEXISTUJE!

Lidstvo zničilo přírodu, internet je minulost.
Ženy se fyzicky přizpůsobily době, mají svaly, krátké vlasy.
Je po válce a Samael - bývalý voják, nyní zapojen do programu Ploditel, je přivolán do přísně tajné akce.
Vojsko vězni "vlkodlačici".
Napůl pes, napůl žena.
Dokáže se transformovat mrknutím oka a mohla by být naději pro lidstvo!

Je to nádherná bytost, alespoň dle Samaela :-).
Dlouho jsem už nečetla tak krásný a neskutečně něžný popis ženy (pokud zrovna není psem :-).
Samael obdivuje její ženské tvary, roztomilá ouška i tvrdohlavost a hravost.
Je to opravdu čistý obdiv.
Moc se mi líbilo, jak se k ní hezky choval, přestože je napůl zvíře.
Knížka je to sice krátká, ale jsem z ní opravdu nadšená :-).

Musela jsem přemýšlet o tom, jak lidé ničí svět...
Měla jsem strach o pejsky...
Zamilovala jsem si Samaela.

Chci další díl :-)
Chci víc kožíšků a oušek :-)
Vrrrr :-)

Prosím paní spisovatelko :-).

Jita160
15.02.2024 5 z 5

No sakra, paní Lenko já ještě pořád vrčím...vrrrr!!!!
Jak jste na něco takového přišla ,kde se vám v té vaší šibalské hlavičce něco takového vyrojilo???? BOŽÍÍÍ.
Upřímně musím říct, že po této knížce jsem sáhla díky mé oblíbené spisovatelce Mon Coucou, která na ní napsala dokonalou a poutavou recenzi a za to moc děkuji, protože jsem tomuto úžasnému fantas příběhů úplně propadla. Miluji to i když nejsem žádná fanynka tohoto žánru,ale zřejmě nemusím být :-D
Já se smála, bála ,zlobila ,doufala,vrčela... střídali se u mě všemožné emoce. Je to příběh k zamyšlení i když je to jen strhující výplod vašeho fantasmozečku.
Nechala jste nás nahlédnout vašima očima do daleké budoucnosti kde zuří války ,pomalu vymírá lidská rasa a nastupuje jiná inteligentnější.
A i do tohoto šíleného světa se vám podařilo pustit světlo v podobě čisté lásky a oddanosti.
Moc vám děkuji za tuto za mě naprostou dokonalost!!!!
ROZHODNĚ DOPORUČUJI VRRRRRR :,-)

PrincaListicka
18.12.2023 4 z 5

Už od počátku se celý příběh Vrčící naděje točí především kolem vztahu Samaela a jeho chlupaté svěřenkyně. Pokouší se s ní navázat kontakt, nějakým způsobem komunikovat, protože ona mluvit nedokáže. Není ovšem ani přinejmenším hloupá a svou nedůvěrou mu jeho úkol vůbec neulehčuje. Postupem času si k sobě začnou nacházet cestu, ovšem Samaelovi při tom dojde, že s lékem na záchranu lidstva to nebude jen tak. Lidstvo je nevyzpytatelné a ani po válce nebylo zbaveno podlosti a chamtivosti. Najednou neví, komu věřit a na koho se může spolehnout.

Atmosféra příběhu je už od začátku velmi hutná, až trochu depresivní, což k postapu zkrátka patří. I přesto se přiznám, že jsem se s ní zkraje trošku prala, potřebovala jsem se naladit na správnou vlnu. Pak už to šlo jako po másle a oba hlavní hrdiny jsem si oblíbila, ačkoliv ne úplně od první stránky. I já si k nim musela najít cestu.

Je velmi zajímavé pozorovat, jak se lidstvo po válce změnilo. Ze společnosti se prakticky vytratila láska a romantické vztahy, neboť ženy přestaly vypadat jako ženy a začaly se chovat spíše jako muži. Samael opravdové ženské křivky nikdy naživo neviděl, proto je vtipné sledovat jeho reakce na vlčici/ženu, která jich má na rozdávání.

Příběh není nijak zvlášť dlouhý, nicméně s ohledem na jeho tématiku a bezútěšnou situací hlavních hrdinů se zcela určitě nejedná o oddechovku ani jednohubku. Minimálně ne pro mě. Založený je především na Samaelových interních dialozích, příliš akce v průběhu děje zde nečekejte. Pokud ovšem vydržte až na samotný konec, dramatické vyvrcholení příběhu se dostaví. Avšak na to, jak rozvláčně některé události v průběhu děje působily, byl konec poměrně dost uspěchaný, což mě trochu zklamalo. Asi bych uvítala, kdyby byl epilog o něco delší, abych mohla nové poznatky lépe zpracovat a kniha na mně zanechala hlubší dojem.

Pokud patříte mezi milovníky postapokalyptických příběhů a chcete si přečíst jeden takový, který se odehrává na území naší republiky, pak bude Vrčící naděje pro vás jako dělaná. Zároveň se ale bude určitě líbit i milovníkům fantasy s prvky romantiky.

Latimer
28.10.2023 3 z 5

Čekala jsem víc, protože se mi věci od Cancu zatím líbily. Příběh a styl jsou velmi naiviní, ale právě protože jsem u knihy nemusela vůbec přemýšlet a domýšlet věci, tak se přečetla za pár hodin. Ano, křičela tady zřejmě hlavní myšlenka knihy - o tom, kam až se lidstvo dostalo, a jací jsme - ale přišlo mi to až jako letákové sdělení. Autorka se snažila vložit zápletku s dvěma kapitány a komu věřit, ale zase... Postrádám hloubku. Původně jsem kvůli nakladatelství dala o hvězdu víc, ale posuzují knihu, ne blízkost k Cancu...

Kocicakmartinek
04.10.2023 5 z 5

Chtěla jsem dát jen hodnocení, ale vzhledem k předchozímu příspěvku se chci také vyjádřit. I já četla předešlé autorky příběhy a nemohu říct, že bych jí tady necítila. Její zdrobněliny se nacházejí i v tomto díle, sice v menším množství, ale kdo hledá najde :) Dle mého názoru se použily přesně tam, kde to krásně sedí a nijak neruší.
Příběh jako takový je krátký, ale velmi zajímavý a místy až děsivě přesvědčivý. Už jsem se naučila v jejích příbězích hledat hlubší smysl a tady jsem ho hledat ani nemusela, tady přímo řval a mě úplně uchvátil. Kam až to může lidstvo dotáhnout a jak moc jsme prohnilý oproti jiným.
Četlo se to moc hezky a jsem ráda, že podobné příběhy vycházejí a že ho mám i v papírové verzi. Obálce jsem na chuť sice nepřišla, ale nejsem ovce, jsem vlk a nenechala jsem se odlákat. (narážka na reklamu, která na knihu běží a kterou úplně zbožňuju :))
Sice jsem až do poslední chvíle čekala, zda nepřijde i nějaký LGBT zvrat, třeba v podobě tajné lásky od velitele, ale to už by byl asi až příliš velký bizár. Zároveň jsem čekala něco jako příběhy od Lary Adrian, která také mísí různé rasy (upíry a lidi), ale tohle je úplně jiný level. Láska v té nejčistší podobě, v době, kdy všechno míří do pr*le, akce i humor. Kdo ten příběh nepřečte nikdy nepochopí.

sulzsova.anna
14.09.2023 4 z 5

Dlouho jsem se odhodlávala k napsání tohoto komentáře. Autorku sleduji na sociálních sítích, proto mám pocit, že se nechala vystrašit negativními komentáři a hejty, které jí chodí k předešlé tvorbě. Připadá mi, že v tomto příběhu zohlednila vše, co jí tito dobráci vytýkají a proto vytvořila příběh ve kterém, ale zapřela sebe samu.

Těšila jsem se na fantasy z pera oblíbené spisovatelky, ale kdybych neviděla jméno na obálce, tak bych nevěřila, že ho napsala ona.
Příběh je sice úžasný a působí přesně tak, jak si to dnešní doba žádá. Je rychlý, dynamický, s originálním námětem a plný akce. Troufám si tvrdit, že kdyby vyšel v cizině stal by se z něj hit a možná by se dočkal i filmového zpracování, ale tady nastává to velké ALE.

Postrádala jsem to, co v jejích knihách miluji nejvíce, zdrobnělinky se objevily pouze ve tvaru ouška, přitom si mohla dovolit použít k postavě krásné Ioly své pověstné vlásky i bříško. Tím by jen dokázala, že se hejtrů nebojí a že si jde za svým podle svého stylu.

To samé jsem postřehla i u myšlenek a pocitů. Sice se v knize objevily, ale působily osekané a nevnímala jsem z nich to kouzlo jako v předešlých knihách.

Přesto knihu hodnotím velmi kladně. Zajímavá obálka i obrázky na stránkách jí dodávají šmrnc. Bublinky mě chvílemi rozčilovaly, ale ne natolik jako fakt, že z jediné knihy, kterou si od této autorky můžu vystavit v knihovně necítím nic z toho, co jsem zažila v těch předešlých.

Chápu, že se nechtěla dívat na klesající hodnocení díky jednodenních profilů jako u minulých knih, ale my, kteří jsme si oblíbili její styl ji v této knize nepoznáváme. Pevně doufám, že se vzchopí a vrátí se k tomu, co psala dříve, protože její LGBT považuji za naprostý top.

lucie.svobodova
13.09.2023 5 z 5

Tak tady mě na první pohled zaujala obálka knížky. Hned v závěsu to byla anotace, podle které bych si dovedla představit i akční film
Nu což - spokojím se s touhle knižní jednohubkou.. mám k ní však jednu výhradu - je moc krátká ..

Děj knížky je nabitý akcí a rozhodně bych ho nazvala poutavým. Já miluji postapo, od zombíků v Živí mrtví až po Vrčící naději . Musím říct, že celé tohle dílo je naprosto promakané a jednoduše - Leni - klobouk dolů. Je to něco nového, neokoukaného a rozhodně chtělo odvahu jít s tím na trh.

Hlavní postavy jsou perfektní, Samael je můj favorit číslo jedna, taková útlá knížečka a stejně jsem si ho stihla hrozně oblíbit, ani nevím pořádně proč, ale prostě to tak je. A hlavní hrdinka? Tišší´ postavu jsem snad ještě nezažila ..

Samael je voják, který dostane důležitý úkol sblížit se s vlkodlačicí ale jak tohle může dopadnout? Jak to může fungovat bez možnosti normální komunikace? A proč vlastně?

Nalezneme zde akci, napětí, nějakou tu romantiku a také nějaké ty zvraty.. Zajímá tě jaké? Tak to už si musíš zjistit v knížce sám!

RogerinaRM
10.09.2023 5 z 5

Krátká, ale vším nabitá kniha, za jejíž přítomnost ve své knihovně jsem neskutečně vděčná. Miluji fantasy, takže jsem s její koupí vůbec neváhala. A rozhodně nelituji! :)

giraffe
24.08.2023 4 z 5

Milý příběh, který se četl dobře a rychle. Příjemná oddechovka.

Kiwicatko
22.08.2023 5 z 5

Postapo neni uplne salek kavy, ktery bychh vyhledavala, ale od autorky jsem cetla i dalsi dila a byla jsem moc a moc spokojena, tak jsem to riskla :)
A byla jsem moc prekvapena, jak me to nadchlo a jak jsem se do toho zazrala. V prve rade jsem se uplne zamilovala do jmena Samael. Uzasny a postava o to skvelejsi. Jak bylo jeho prirozenosti poslouchat rozkazy, nepochyboval o nich, ani v nejmensim. Az postupne mu to zacalo dochazet. Zajimavy jak premyslel.
A vrcici kraska, ktera mela mnohdy lepsi zpusoby a vychovani nez lide. Musela jsem se smat, jak se mu snazila nejake veci vyjasnit a on byl misto toho jak trubka zavrtanej do svych predsudku a domnenek.

Moc a moc chvalim autorku. Krasny to pocin a obalka je uzasna. Neotrela, neokoukana, nesmirne zajimava.

Ditules
21.08.2023 3 z 5

Mám načtené všechny ty P. Briggs, S. Kennyon a spol., kde to mezidruhovými vztahy jen kvete. Na české poměry vskutku velmi povedené fantasy. Milostná linka je napsána s vkusem, napětí to má také. Budu sledovat další knihy.

PosPol
14.08.2023 5 z 5

(SPOILER) ,,Proč bychom my měli dál přežívat? Proč bychom měli získat lék na úkor jiných bytostí? V čem je lidská rasa lepší než ta jejich? Proč bychom měli dál existovat? Na zemi jsme už tisíce let, a co jsme ukázali? Co jsme dokázali? Ničili jsme vlastní planetu. Vykořisťovali jeden druhého. Válčili mezi sebou. Copak my si zaslouříme záchranu? Proč?,,

Samael je ztělesněním dobrého vojáka - poslechne na slovo, miluje válečnou vřavu, chaos, kosí jednoho nepřítele za druhým. Jenže pak najednou válka skončí. A co s vojákem? A tak se z něj stane cosi jako doktor a přichomítne se k zajímavému experimentu. Jenže jak se má voják naučit mít rád, přátelit se a získat si důvěru? Když ho učili především nevytvářet si žádné zbytečné vztahy a nemilosrdně zabíjet?

Tahle útlá knížečka má všechno, ale ještě mnohem víc! Nelítostný voják, avšak se srdcem na správném místě. Stvoření s hebkými, bílými chlupy a zářícíma tyrkyšovýma očima. Ukázku odporného lidského mamonu a touze po moci i ve chvíli, kdy lidem hrozí záhuba. Tohle bylo boží od prvního do posledního písmenka!

Obálka je úchvatná a přesně takhle jsem si hlavní protagonisty představovala. Název je geniální! A ačkoliv jsem nečekala, že mě něco překvapí, až do konce jsem byla na vážkách, kde je vlastně to zlo a kde dobro. Jsem moc ráda, že mi autorka poskytla tuto knihu, protože by mě nejspíše jinak minula a to by byla obrovská škoda!

Dílko je originální a staví vás před dilema, jestli náhodou nejste zvrácený úchyl (dobře, možná trochu přeháním. Jako obvykle). Vyprávění z pohledu chlapa působí uvěřitelně, děj je svižný, vrtkavý, postavy skvěle propracované. Líbí se mi ta nenásilná kombinace popisku základních pudů a hlubokých myšlenek a nucení k úvahám, jak bych se zachovala já? No a jde o jednoznačně nejoriginálnější pojetí vlkodlaka. Tohle je zkrátka must have kniha, doporučuje 10 z 10 vlkodladů! Vrrrr. Dávám 5/5.

SBH
13.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Další neotřelý počin svébytného nakladatelství Canc.
Jak je u Cancu zvykem, kniha má úžasnou obálku, sexy, znepokojivou, vypovídající a pro mě osobně prostě krásnou. I kdybych nevěděla nic dalšího, kvůli ní bych si knihu pořídila. Pak ten název, vtipný a překvapivý. Samá pozitiva.
Vypravěčem je bývalý voják Samael, který se těžko smiřuje s koncem války, stále v něm převládají zabijácké reflexy, zároveň má pošramocenou duši a budoucnost je velmi mlhavá.
Ona je mlhavá, ba přímo katastrofická dost obecně, celý příběh se odehrává na pozadí totální apokalypsy, což byl aspekt, který zvyšoval naléhavost a tragické vyznění. Pak se na stránkách hodně bojovalo a střílelo, probíhaly vojenské mise, přepadávalo ze zálohy a tak podobně. A do toho všeho je vpleteno spousta něhy, lásky a nečekaného přátelství. Nenápadně, organicky, zato hluboce a dojímavě. Komunikace beze slov? Mistrovský kousek. Roztomilí, něžní, zářící vlkodlaci? Kdo to kdy viděl, ale sem s nimi! Autorka hýří neotřelými nápady a vtipnými situacemi, krásná vlkodlačice nemluví a místo šatů používá ocas, přesto nepůsobí vulgárně nebo primitivně. Občas projevuje víc fištrónu než Samael.
Samaelovo tápání v otázce, kdo je přítel a kdo zrádce, zamotalo hlavu i mně a musím říct, že konec byl rozhodně překvapivý. Chápala jsem i jeho rozpolcenost ve vztahu k Iole, na druhou stranu tam bych trochu ubrala na rozervanosti a přidala na rozhodnosti. Ovšem k postavě bývalého vojáka celý vnitřní boj dokonale pasoval.
Nesmím zapomenout na grafické zpracování s bublinami citoslovcí, které atmosféru dokonale dotáhly.
Bavila jsem se královsky a rozhodně doporučuji.

pogmanka
09.08.2023 5 z 5

Za mě překvapení poslední doby. Vlastně jsem moc nevěděla, co čekat a byla jsem mile překvapena, protože jsem dostala netypický příběh s hrdinkou, která za celou dobu neřekne ani slovo :D a to vážení, jen tak někde nenajdete. Příběh je neuvěřitelně čitelný, zajímavé prostředí a postavy si nešlo nezamilovat. Za mě to má jak lehkost, tak i některé důležité myšlenky. Opravdu zajímavé dílko, které mě moc potěšilo.

veronika4686
06.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Nadčasová fantasy s originálním námětem a vlkodlaky", které si zamilujete. Krásná, ale nenucená romantická linka, která není založena na touze, vášni ani ničem podobném. Je to neskutečně čistá láska. Je to post apo příběh o drsné době, o věrnosti, o přijetí. Příběh o tom, jaké to je, žít pro někoho. A hlavně pro někoho umřít.

Budeš mi chybět... :(

marie0412
31.07.2023 5 z 5

Právě jsem dočetla a nemám slov. Naprosto dokonalý příběh který člověka uchvátí od prvních řádků. Dej byl plný akce a napětí. Hlavní hrdinové naprosto skvělí a oba mi přirostli k srdci. Bála jsem se že postapo a vlkodlačí nepůjdou moc dohromady ale nemohla jsem se více plést. Za mě obrovská poklona autorce za další úžasné dílo

Ashi
31.07.2023 5 z 5

Příběh se mi líbil. Oceňuji jak netradiční téma, tak i svižnost děje. Mám raději akci, než přehnaný popis. A to je přesně to co jsem zde získala.
Musím říct, že nejvíc se mi líbilo že vlastně vůbec není jasné, která strana je ta zlá a která ne. Ale takhle nějak si představuji svoji sexuální fantazii :D

PetrANovA3210
22.07.2023 4 z 5

Moc jsem se těšila na další příběh této autorky a asi jsem měla příliš velká očekávání. Přitom příběh není ani trochu špatný, naopak je rychlý, dynamický a akční, vtipný i veselý i smutný, ale nebylo to úplně ono. Nebudu zapírat předešlá kniha se mi od autorky líbila víc, k té jsem se několikrát vrátila a tu bych si nesmírně ráda i koupila jako tištěnou. Asi proto jsem k tomuhle příběhu kritičtější, než bych jinak byla.

Příběh o vojákovi a vlčici se mi líbil, ale nezařadí se do mých srdcových záležitostí, asi jsem ho přečetla příliš rychle a ty dva jsem si ani nestihla zamilovat jako Mártyho s Ádrim (Táhni z mé hlavy), nebo jen mám už od této spisovatelky jiný nároky. Přesto příběh doporučuji, oceňuji české prostředí a vymyšlená budoucnost je taky úžasná, chvílemi až děsivě věrohodná. Chyběla mi jiskra jakou jsem cítila u předešlý knihy. Pocity a emoce Samaela jsem sice vnímala, šlo poznat, že autorka jindy píše zamilované příběhy, poznala jsem i hlubší myšlenku, která byla schovaná i v předešlé knize, ale přesto tohle bylo spíše akční a drsné a já jsem asi více na romantiku :),

Takže příběh pěkný, ale nebyl zcela pro mne, těším se na další knihu :)

Autorovy další knížky

Lenka Hnátová
česká, 1990
2023  78%Nelži, andílku!
2023  79%Táhni z mé hlavy
2023  84%Vrčící naděje
2023  78%Zakázaný chtíč
2023  84%Zmatená nevinnost

Kniha Vrčící naděje je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce46x
Chystám se číst27x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x