Nelži, andílku!

Nelži, andílku! https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509571/bmid_nelzi-andilku-63ca4bc1e88bc.jpg 4 56 17

Mína zamotala Danielovi hlavu už od prvního setkání v obchodě se spodním prádlem. Neodolatelně svůdná, tajemná, dokonalá, vášnivá, ale i obětavá kráska mu obrátí život naruby. Nedokázal si představit, že ho ještě pohltí tak silná touha, žízeň po hodinách milování a hlad po každém kousku jejího těla. Vždy se objeví včas, aby pomohla i jeho malému synovi, který si ji oblíbil. Daniel ji pustil do svého života a do velkého domu velmi snadno. Něco však nehraje... Nenasadil si příliš růžové brýle? Dokázal by něžný, bledý a usměvavý andílek ublížit? Pravda může být někdy dost krutá, zrovna jako trýznivá minulost...... celý text

Přidat komentář

Cteme_s_Terkou
07.03.2024 4 z 5

Vítám vás u dnešní recenze.
Dnes se podíváme na knihu Nelži, andílku! Od další České autorky, @lenka_hnatova_autor, se kterou také brzy uvidíte rozhovor.
Lenka má vydaných mnohem více knih, než jen tuto, ale bohužel jen jako e-knihy, takže milovníci papíru si moc na své nepřijdou.
Osobně vám ale říkám, že u této knihy bych klidně udělala výjimku a knihu si přečetla i v online verzi.
Pojďme už se ale podívat na samotné hodnocení.

Kniha se mi líbila tím, jak lehce se četla. Stránky ubíhaly skoro samy a příběh sám osobě byl napínavý a čtivý. Musím přiznat, že jsem až do poslední stránky nevěděla, jak to celé doopravdy je.
Autorka mě totiž perfektně dokázala donutit, abych si myslela přesně to, co sama chtěla, čímž vznikl prostor pro perfektní zvraty, které nikdo nečeká.
Super také bylo, jak skvěle dokázala čtenáře svést ze stopy, ale někdy jsem si už říkala, že by byla hodně velká náhoda, kdyby se tohle vše stalo jedné rodině, což mi trochu kazilo příběh, ale i tak jsem si čtení užila. Věřím, že se co nejdříve dostanu k nějaké další knize od této autorky.

Doporučila bych tedy tuto knihu?
ano.
A komu?
Všem, co mají rádi nečekané zápletky, romantiku a tvorbu Českých autorů.

mariebramborova
22.03.2023 5 z 5

Milý příběh plný lásky a emocí, konec krásně vysvětluje začátek, až mě překvapila provázanost celého děje. MPB super nápad, konec nutí k zamyšlení, mám smíšené pocity zda končil dobře či špatně, pro hlavní postavy asi dobře, ale přesto zůstává mrazení nad osudem odmítnuté mrtvé ženy. Má v sobě víc než bych od takto extrémně erotické obálky čekala. Velké překvapení!


LuciePro
21.03.2023 2 z 5

Knihu jsem ve velkém zájmu začala číst. Těšila jsem se až si knihu přečtu a můžu říct. Jsem zklamaná. Autorka měla dobrý námět na knihu ale bohužel styl psaní, použití slov, opakující se slova, na konci knihy jsem se ztrácela kdo co. Konec knihy mi přišel neúplný nedotazeny. Proto hodnotím jen 2*.
Třeba další knihy od autorky budou jiné.

terikus
19.03.2023 5 z 5

Taková oddechovka, která neurazí. Na konci jsem se musela vrátit zpátky na začátek, protože ten dopis....

Verunka4444
15.03.2023 4 z 5

Obálka knihy mě dlouho odrazovala,ale nakonec přečtení nelituji.Kdyby v příběhu nebyl malý Dan,tak to asi není tak zábavné a kupodivu mi nepřišel ani jeden z dospěláků protivný.Většinou mi vadí buď ten a nebo ta,ale v tomto příběhu to bylo tak nějak vyvážené :)

Alpasstyle
13.03.2023 3 z 5

Kniha mě nalákala svou obálkou, která svádí do erotiky. Ale příběh je však spíše romantický.

Nicméně když opomenu povrch - příběh nebyl vůbec špatný. Klidně by mohl být ještě delší. Postavy se pořád vyvíjely a závěr byl velké překvapení (v dobrém, nečekala jsem ho).

kniholaska6136
13.03.2023 5 z 5

Daniel je miláček, kterého bych ihned sežrala. Mína správná slepice, která dává příběhu šmrnc. Syn naprosto skvělej. Příběh vymazlenej. S postavami sžijete a krásně je poznáte. Erotika neurazí a klidně jí mohlo být i víc :) Nechám se zlákat i k další knize této autorky, přišla jsem k ní jak slepej k houslím, hledala jsem něco jiného než běžně čtu a pro mě velké překvapení.

Dolikcek
20.02.2023 3 z 5

Přečteno, Mína pro mě byla velice sympatická, Daniel mi moc nesedl.
Předvídatelný děj, neurazí pro mě ani nenadchne :)

sulzsova.anna
13.02.2023 5 z 5

Tady se ukazuje, co udělá špatně vybraná obálka. V tomto případě bych řekla, že skutečně knihu poškozuje, kdyby se necílilo na erotickou část knihy, ale na tu dějovou, tak by udělali lépe.

Knihu jsem si opatřila právě kvůli obálce, která ve mě evokovala jednoduchý erotický příběh, který přelouskám během pár hodin. Dostalo se mi celkem náročného čtení s až překvapivým zpracováním, který se ale vůbec nehodí k obálce, možná proto má ta kniha tak rozporuplné recenze.

Četla jsem ji dvakrát, po prvním přečtení jsem byla vlastně zvláštně zklamaná a nevěděla, co si o ní myslet. Je to román, drama, slátanina? Je to dobrý? Měla jsem úplně jiná očekávání. Erotika v ní sice je a není jí málo, naopak bych některé části klidně vypustila. Ale zase se musí uznat, že se neopakuje a není vulgární, spíše jemná (opět nesedí k obálce) ale je jí zbytečně moc. Někdy zastírá děj a ten jde díky ní zbytečně do pozadí, přitom ten příběh má potenciál!

Při druhém čtení jsem se bavila. Když už jsem věděla na jaké postavy se zaměřit a co se bude dít, tak jsem byla velmi mile překvapená. Vnímala jsem detaily, kterým jsem při prvním čtení nedávala pozornost a najednou jsem měla pocit, že držím v ruce super knížku, kterou kdyby byla v papírové podobě, bych i ráda půjčila kámoškám.

Takže verdikt zní: špatná obálka, která láká nevhodné čtenáře, protože pokud ke knize nebudete přistupovat jako k erotickému románu pro ženy, tak vás mile překvapí. Postavy jsou velmi propracované, procházejí vývojem, nejsou ploché, což je velký plus, ale v knihách s takovým obalem podobný příběh jednoduše nečekáte.
Pro mě velké milé překvapení!

Nadda64
11.02.2023

Kniha mě nezaujala nedočetla jsem ji. Je to nezáživný příběh.

Gustik3285
08.02.2023 5 z 5

Příjemné počteníčko

Kocicakmartinek
30.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Příjemné počtení, líbil se mi vývoj hlavních hrdinů i jejich vztah. Nechápala jsem proč by erotická kniha měla být takto dlouhá a po dočtení jsem pochopila :) projdete si začátkem vztahu, kde se hlavní hrdinka Mína chová jako laciná děvka a následně zjistíte, že ono to s ní tak ostré zas nebude. To samé u Daniela, který se tváří jako vzorný tatík, ale zjistíte, že má velmi pestrou minulost. Miluji takto promyšlené příběhy.

Chápu, že spousta lidí v dnešní době chce jít hned na věc a tak pro někoho může být příběh hodně zdlouhavý, ale já mám přesně tohle ráda. Hrdiny jsem poznala natolik, že kdybych je potkala na ulici, tak si s nimi podám ruce a řeknu: Čau jak se máš.

Chybky se přeci jen našly, text by si zasloužil lepší rozhození odstavců a některá slova vymazat, ale na první dílo příjemné čtení a za mě jen tak dál. Těším se na další a doufám, že se autorka nelekne negativních komentářů.

Tohle je kniha pro milovníky dlouhých romantických textů, který vás vtáhne do děje, vy se zamilujete do postav a pak přijde zvrat, který nečekáte.
Dala bych čtyři hvězdičky, ale za nesprostou erotiku, která byla vcelku vkusná a udělala své nechávám plný počet bodů, i když s odřenýma ušima.

Elize
30.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Ráda podporuji české autorky, takže z tohoto důvodu jsem po knize sáhla. Nemůžu říct, že by to byla bůhví jaká pecka, každopádně doufám, že to autorku neodradí, rozhodně to má potenciál a já se těším, zda od autorky uvidíme další knížky a s chutí si je ráda přečtu. Samozřejmě kniha má své mouchy - často se opakuje a některé pasáže jsem musela pak očima jen prolétnout, protože byly furt dokola. Dále bych vytknula obálku knihy - působí hrozně lacině, že čtenář pak hrozně očekává, že si přečte o jedné vášnivé noci motorkářského gangu - což je podle mě škoda. Téma rozhodně povrchní nebylo. Líbilo se mi, jak byl popsán vztah otce a syna a také byla příjemná změna, že otec nebyl takový ten klasický sekáč, ale trochu troubelín, kterého hlavní hrdinka musela vytáhnout ze své ulity. Za mě to má rezervy a rozhodně nemusí sednout každému, ale má i svůj potenciál, takže spíš uvidíme s čím dalším autorka přijde.

Niki.N
29.01.2023 1 z 5

(SPOILER) No za mě ztracený čas knihu jsem nedokázala dočíst do konce (chybělo 150 stran) kniha se stále omílá dokola kde jeden druhému nevěří a podezírá. Často se opakují slova někdy i v jedné větě moc dobře se to nečte. Hrdinka se na začátku chová jak holka na jednu noc ,která se mu doslovala vkradla do života. Chudák Daniel, který střídal milenky každou noc kdy je ve 30 vdovec najednou neumí randit a flirtovat po 4 letech. Trochu je s hlavní postavy namakaný dědula. Hodně dlouho chybí hlavní zápletka, je to škoda

tittanie
27.01.2023

Na knihu jsem narazila tady na databázi, šla půjčit jako ekniha v knihovně a hodila se mi do výzvy.
Podle nadšených komentářů a vysokého hodnocení jsem čekala bombu, ale ona nepřišla. Já vlastně ani nevím, co více napsat. Jedině snad, že mě překvapilo, že kniha má tolik stran, na to jak rychle jsem ji přečetla, tak jsem si myslela, že má tak do dvou set stran.

Zvelebilova
24.01.2023 5 z 5

Jako takhle... Furt jsem čekala ten obrovský podraz. Na skandální odhalení, jaká je ta "dokonalá blondýna s obříma dudama" mrcha. Nebudu spojlovat, kdy a jestli se její pravá povaha odhalí, ale ve výsledku mě celý příběh mile zahřál u srdíčka. Mě, cynika. Vážně, jestli máte rádi rodinná dramata se špetkou romantiky, erotiky a lásky (nejen milenecké), pak je knížka tak akorát pro vás.

terulka1075
21.01.2023 5 z 5

100 lidi ,100 chuti.me osobne pribeh prijde zajimavy a hodne ctivy.Podle obalky jsem se bala,ze to bude ciste porno,ale opak je pravdou.Jsem rada,ze jsem se nenechala odradit!!Precetla jsem jednim dechem.Vtipne dialogy.Postava syna tomu davala riz a sexualni stranka byla vkusna.Psano srozumitelne vtipne a samotny konec.me velice prekvapil.Autorce davam velky palec nahoru.