Kelly99 Kelly99 komentáře u knih

☰ menu

Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stephenie Meyer

Kniha jsem si koupila, protože jsem si myslela, že bude psaná z pohledu Edwarda. Zjištění, že je to úplně jiný příběh mě dost zklamal. Přesto jsem ho začala číst. Začátek byl dost zmatený (především, protože ho neustále srovnávám s tím, co znám). Bylo to prostě zvláštní. Ovšem jak příběh postupoval, tak se mi začal více líbit. Někdy mi to dokonce přišlo i lepší než samotné stmívání. Přijde mi to i originálnější, když je hlavní hrdina kluk.
Jediné co bych změnila je, že bych to nezasahovala do děje Stmívání a nespojovala bych to s Cullenovymi. Pak by příběh podle mě byl mnohem lepší. Autorka ovšem umí psát velmi dobře a člověk se rychle začte. Za mě stojí za přečtení.

31.12.2019 5 z 5


Oškliví Oškliví Scott Westerfeld

Pozitiva - Myšlenka knihy je originální. Autorův svět je postaven velmi dobře. Kniha je čtivá.
Negativa - Hlavní hrdinka mi přijde neobvykle hloupá. Někdy mě hodně rozčilovalo její přemýšlení. Bohužel se od ní občas nakazili i jiné postavy. To byl hlavní důvod snížení mého hodnocení.

20.12.2019 3 z 5


Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

Kniha opět velmi hezký napsaná, čtivá a zajímavá. Už se těším na další díly.

29.11.2019 5 z 5


Harry Potter: Pobertův plánek Harry Potter: Pobertův plánek Erinn Pascal

Nechápu, zda jsem četla stejnou knihu jako ostatní, co tu píšou jak je úžasná.
Kniha neobsahuje nic co nebylo ve filmu. Je to dost chabé shrnutí všech dílů. Dost se liší od věcí, co se dočtete v knihách, ale to bych překousla. Špatná kvalita fotek mě taky dost mrzí, ale co mě naštvalo nejvíc je to, že se kniha jmenuje Pobertův plánek, který tam vůbec není! Přesně 3 stránky nějakého výřezu plánku, který prakticky nic neukazuje. Šifrované věci jsou vyloženě blbosti. To, že si autor nedal ani tu práci, aby ten plánek přeložil, taky mluví za své. Chápu, že latinu nepřekládal, ale jména místností v aj je na nic. Když jsi k tomu ještě predstavite kus ošklivého plastu coby hůlku, tak máte výsledek knihy. Vyhozené peníze a bohužel ne málo. Za tu cenu bych si představovala alespoň dřevěnou hůlku.
Kniha mě neskutečně zklamala.

09.07.2019 odpad!


Tajemství porodních bab Tajemství porodních bab Sally Hepworth

Od knihy jsem čekala trochu víc.. ze začátku mě kniha tolik nepohltila, ale je konci mě mrzelo, že skončila.. jinak kniha je hodně předvídatelná.. čekala jsem, že tam bude více porodů, ale ty jsou přeskakovány a děj se točí jen kolem těhotenství Nevy.. při jejím porodu je taky hodně nesrovnalostí, které laik asi nepozná, ovšem ubírají na autentičnosti..
Kniha je celkově docela příjemná oddychovka.

27.04.2019 3 z 5


Horečka Horečka Lauren DeStefano

Je tu někdo kdo přečetl 3.díl v angličtině a mohl by mi napsat ve stručnosti jak to dopadne? Byla bych moc vděčná... za fanouškovský překlad bych byla ještě radši.. moc by mě zajímalo jak knihy skončí, ale má angličtina je na velmi špatné úrovni.. :( předem děkuji za odpovědi

13.11.2018 4 z 5


Najděte mě Najděte mě Michelle Knight

Přečteno jedním dechem. Opravdu silný příběh. Obdivuji Michelle sílu i to jak vůbec dokáže dál žít. Nechápu jak tohle vůbec někdo dokáže věznit dívky v takových podmínkách, neustále jim ubližovat a "vychovávat" do toho vlastní děti. Neskutečný příběh. Chvílemi mi bylo u čtení opravdu špatně.

22.05.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Na to jak se o této knize básní, mě tedy zklamala. Kniha je psaná dost nepřehledně. Ztrácela jsem se v dějové linii. První polovina knihy je dost slabá měla jsem chuť jí několikrát odložit. Postavy jsou takové nijaké, děj slabý. Druhá polovina knihy to už docela vylepšila, ale stejně dávám jen 3 hvězdičky. Za mě se kniha moc nepovedla, čekala jsem víc.

03.05.2017 3 z 5


Uloupený život Uloupený život Jaycee Dugardová

Opravdu silný příběh. Po přečtení této knihy nevím, co napsat. Neskutečné co si Jaycee musela protrpět a nejhorší je jak dlouho to trvalo. Nechápu, že neskončila v těžkých depresích. Má můj veliký obdiv. Jak tohle může někdo provést 11-ti letému dítěti? Nechápu. Silný, dramatický příběh.

15.02.2017 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Fantastická kniha. Na to že detektivky moc nemusím, mě kniha velmi zaujala. Kniha je plná napětí a do poslední chvíle není jasné, jak knihy skončí. Osud Lisbeth mě opravdu zasáhl. První díl je skvělý, ostatní jsou trochu slabší. Bohužel v knihách nalezneme i zdlouhavý popis zbytečností, které odrazují k dočtení. Kniha i přes to stojí za přečtení.

06.02.2017 5 z 5


Horečka Horečka Lauren DeStefano

Obě knihy se mi celkem líbily. Jsou zajímavé, čtivé, originální. Je velká škoda, vydat první dva díly trilogie a nevydat 3 díl. Myslím, že to si fanoušci nezaslouží a je to velmi negativní reklama vydavatele.

06.02.2017 4 z 5


Sen porodní báby Sen porodní báby Sabine Ebert

Přečetla jsme celou sérii a nějak nevím co k ní napsat. Knihy se mi celkově docela líbily. Některé stránky bych klidně vynechala, protože jsou docela zdlouhavé a někdy mi přišli i méně srozumitelné. Líbí se mi nápad a originalita knih. Myslím, že se k nim ještě někdy vrátím. Doporučuji.

10.10.2016 4 z 5


Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Tahle kniha mě velmi oslovila. Nejen, že je dobře psaná, ale má opravdu poutavý děj. Příběhy žen mi přišli zajímavé, jen někdy jsou popisovány dost zkráceně. Dále mi v knize chybí příběh autorky, na který chvílemi naráží (popisuje své vztahy, ale prakticky nic se o ní nedozvíme). Celkově mě kniha velmi nadchla. Doporučuji.

22.07.2016 5 z 5


Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Naprosto dokonalé knihy, díky kterým jsem v dětství začala číst. Ráda se k nim vracím, protože jsou nesrovnatelné s filmy a naprosto promyšlené. Harry Potter je srdcová záležitost.

22.07.2016 5 z 5