Harry Potter: Pobertův plánek

Harry Potter: Pobertův plánek https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406234/bmid_harry-potter-pobertuv-planek-CkM-406234.jpg 4 61 18

„Slavnostně přísahám, že jsem připraven ke každé špatnosti.“ Po celé roky žasli filmoví fanoušci Harryho Pottera nad Pobertovým plánkem, kouzelnou mapou Bradavic, která se poprvé objevila ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Teď mohou čtenáři poprvé na vlastní kůži okusit filmová kouzla s tímto krásným průvodcem tajemstvími Bradavic, ve kterém najdou také čtyři rozkládací strany obsahující kousky slavného plánku. Až se fanoušci dosyta pokochají textem, mohou otevřít hůlku, která je zároveň také fix s neviditelným inkoustem a světlo.... celý text

Fantasy Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Marauder's Map Guide to Hogwarts (Harry Potter) , 2018


více info...

Přidat komentář

LadyD
28.12.2021 5 z 5

Prostě úžasná originální kniha. Náramně se hodí do mojí HP sbírky :)

vlkove
24.12.2021 4 z 5

Oceňuji nápad s neviditelným inkoustem a svítící hůlkou. Text je jednoduchý a obsahuje jen všude dostupné známé informace.


Ronnie68
11.12.2020 4 z 5

Taková zajímavá oddychová četba ...

FunkovaV
21.05.2020 4 z 5

Každý Potterhead by jí měl mít ve své knihovničce. Jsou v ní moc hezky popsaná místa v Bradavicích. O kterých se díky této knížce dozvíte něco nového. Moc se mi líbila. Je sice dražší ale i přesto si myslím že za to stojí.

Lubisek
01.10.2019 4 z 5

Knížka, která by asi neměla chybět ve sbírce každého POTTERHEADA. Sám bych si tuhle knihu asi za tolik peněz nikdy nekoupil, ale jelikož jsem měl nedávno svátek, tak mi bylo jasné, co si budu přát. Líbí se mi nápad s hůlkou. Ve sbírce se knížka opravdu vyjímá, nicméně obsah není nijak speciální a zajímavý. Kousky mapy jsou udělány opravdu pěkně, ale informace, které knížka obsahuje, jsou všem fanouškům této série již známé - žádné nové perličky se zde neobjevily. Ale jako dárek potěšilo. A pro nejmenší fanoušky je to určitě něco DOKONALÉHO. :)

Misisou
07.09.2019 3 z 5

Not great, not terrible. Celkově se mi asi líbila, nápad se svítící hůlkou a různé "doplňovačky" fixou byly vlastně docela fajn. Co mě mrzelo, byl fakt, že jsem si v několika pasážích říkala, že bych pravděpodobně svedla napsat lepší, přesnější a hodnotnější text i já. Dokonce i když budu brát v úvahu, že jsou zde informace založené na filmech, kazí to fakt, že v několika místech v textu je i podíl informací z knih... člověk pak neví, jak to má tedy brát. Také uvažuji v jakém kontextu je tato kniha vhodná? Pro čtenáře, co přečetl knížky je tak možná vizí, jak probíhaly filmy. Pro člověka, co viděl jen filmy je jakousi rekapitulací, možná upřesněním? Pro člověka, co četl i viděl knihy neobsahuje nic nového ani zvlášť záživného, narazila jsem myslím na dvě fakta, která jsem nevěděla, ale nebyly to nijak podstatné věci, spíše doplňující info. Tuto knihu tak beru skutečně jen jako jakéhosi obrázkového průvodce s popisy dějů v jednotlivých místnostech nebo prostorách Bradavic, což může být hádám fajn pro připomenutí a trochu nostalgie.

Alex.rrr
30.08.2019 3 z 5

Pro mě - fandu Harryho a všeho s ním spojeného - nezbytnost. Nicméně obsahově je kniha slabší. Pár zajímavostí zde nalezneme, ale není to nic v porovnání cena x výkon. Knížečka je žalostně slabounká a je to spíš pro menší děti. Já měla hezký výlet do svého kouzelného světa při jednom večeru u televize.

mia.com
28.07.2019 2 z 5

Knížku jsem si přála k narozkám místo kokin a chlastu, takže je plus, že jsem díky ní nepřibrala. Bohužel je to spíš výdobytek touhy vytřískat z fanoušků další peníze. Nového jsem se nedozvěděla nic, většina fotek je opravdu ostudné kvality, hůlka mohla vypadat opravdověji.

Kelly99
09.07.2019 odpad!

Nechápu, zda jsem četla stejnou knihu jako ostatní, co tu píšou jak je úžasná.
Kniha neobsahuje nic co nebylo ve filmu. Je to dost chabé shrnutí všech dílů. Dost se liší od věcí, co se dočtete v knihách, ale to bych překousla. Špatná kvalita fotek mě taky dost mrzí, ale co mě naštvalo nejvíc je to, že se kniha jmenuje Pobertův plánek, který tam vůbec není! Přesně 3 stránky nějakého výřezu plánku, který prakticky nic neukazuje. Šifrované věci jsou vyloženě blbosti. To, že si autor nedal ani tu práci, aby ten plánek přeložil, taky mluví za své. Chápu, že latinu nepřekládal, ale jména místností v aj je na nic. Když jsi k tomu ještě predstavite kus ošklivého plastu coby hůlku, tak máte výsledek knihy. Vyhozené peníze a bohužel ne málo. Za tu cenu bych si představovala alespoň dřevěnou hůlku.
Kniha mě neskutečně zklamala.

Sabča92
04.07.2019 3 z 5

Pro skalní fanoušky nezbytnost. Krásně zpracovaná mapa a kouzelná hůlka, po které každý nečar rozhodně toužil. Na několik hodin skvělá zábava. Jinak docela drahá sranda. A pozor na SPOILERY, kterých je publikace plná.

oblakaknih
25.06.2019 4 z 5

Tato kniha dokazuje, že někde uvnitř jsem stále ještě dítě.
"Čtení" jsem si opravdu užila!
Ano, jde tu především o hůlku a různé části Pobertova plánku, ale i informace z filmů dodaly knize kouzlo.
Musím pochválit nádherné zpracování.
Pro děti, které mají Harryho Pottera v oblibě, bude kniha určitě skvělá. Nejenže hůlka svítí, je v ní i pero s neviditelným inkoustem, kterým můžete vymýšlet vlastní hesla kolejních místností nebo předměty, které byste měli v Brumbálově pracovně.
Takové knihy mě nikdy neomrzí.

Nicolka77
21.06.2019 4 z 5

Já nechci říct, že knížka byla nějak špatná to vůbec ne. Jen jsem si myslela, že když už vyjde další kniha o kouzelnem světě tak se dozvím něco úplně nového.. bohužel v této knize bylo snad všechno vytazeno pouze a filmů.. ale Pobertuv plánek společně s neviditelným perem byl skvělý:)

Jarmila97
17.06.2019 5 z 5

Úžasná kniha plná poznatků že světa Harryho Pottera ♡

princesse
05.06.2019 4 z 5

Rozhodně nemohu říct, že by tato knížka byla odpad! Toto hodnocení přenechávám těm, kteří mají za sebou již nějaký literární počin. Za mě příliš smělé hodnocení. Souhlasím s Andynkou, i když nejsem pro tuto knihu cílová skupina. Koupila jsem ji dceři a zklamaná určitě nebyla, líbí se jí "kouzelnická" hůlka a práce s ní. Jelikož jsem nečetla ani neviděla žádné z podobných děl, nemohu porovnat, ale mě se toto vybočení líbilo. Hvězdička i za mě dolů za tmavé fotky, to se moc nepovedlo.

lenka7928
02.06.2019 odpad!

Vyhozené peníze! Všechno tohle už bylo napsáno jinde, kvalita hrozná.

Gustik5
22.05.2019 2 z 5

Tak já to nadšení tady asi trochu snížím. Kdosi u knížky citátů ze ságy Píseň ledu a ohně, nazvané "Mudrosloví urozeného pána Tyriona z Lannisterů" napsal, že se jedná o naprosto zbytečnou knihou, jejíž existence je způsobena snahou vydělat na populární značce co nejvíc.

Nu, Pobertův plánek je totéž. Ale mnohem hůř. Odhlédneme - li od opravdu ošklivě umístěného názvu uprostřed čela knihy a podíváme - li se na formát a tisk, tak je to slovy cikánky Jolandy opravdu "velký špatný." Rozmazané obrázky z filmu, které svým rozlišením vypadají jak kdyby je někdo postahoval z netu, no a celkově je to... Nic moc. Moc navíc nechápu mash up filmu s knižními reáliemi. Buď jedno, nebo druhé. Obzvlášť když se filmy a knihy docela liší...

Čekal bych třeba opravdový plánek, se kterým si někdo dal práci. Ta plastová hůlka tomu dodává korunu a připomíná časopisy s Kačerem Skrblíkem, kde byla sem tam přiložena nějaká levná hračka...

Ale HP se prodává a nadšení Potterheads si koupí cokoli. Já se přitom za fanouška ságy považuji. Ale tohle považuji naopak za zbytečnost. A ještě docela nehezky zpracovanou...

Pitbullka
16.05.2019 5 z 5

Tohle mě baví, spousta informací z filmů a to zpracování je krásný. Pobertův plánek prostě potřebuje každý fanoušek HP!

Andynka
13.05.2019 4 z 5

Skvělé. Popisky místností, vypichnuti událostí, které se v nich odehrály. Neúžasnejsi je samo sebou Pobertuv plánek, který si díky hůlce můžete prohlédnout . A neviditelný fix, kterým můžete knihu dozdobit. To se vážně povedlo.
Hvězdičku jsem ubrala za ty tmavé fotorgrafie z filmu....

Štítky knihy

Harry Potter obrazové publikace interaktivní publikace

Autorovy knížky

Erinn Pascal
americká
2019  73%Harry Potter: Pobertův plánek

Kniha Harry Potter: Pobertův plánek je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce58x
Chystám se číst33x
Chci si koupit48x
dalších seznamech2x