Katte2 Katte2 komentáře u knih

☰ menu

Každý z mé rodiny někoho zabil Každý z mé rodiny někoho zabil Benjamin Stevenson

Rozpačité dojmy mě provázely celou knihou. Někdy to bylo vtipné, někdy dost zamotané. Někdy jsem se nudila a těšila se na konec. Chvilkama mě to vtáhlo do děje, ale dost brzy zase pustilo.....

15.08.2023 3 z 5


Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Vynikající, stejně jako první díl. Na osudech několika rodin je v románu vylíčena složitá historie česko polského pohraničí, kterou zdejší kraj poznamenává dodnes.

16.07.2021 5 z 5


Dokud mě nenajdou Dokud mě nenajdou Jo Jakeman

Napínavé to sice začne být až ke konci, ale i tak se mi příběh líbil. Zajímavá zápletka o tom, že milovat můžete i sériového vraha.

16.07.2021 4 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Velmi silný příběh. Knížka je tenoučká, ale četla jsem ji po kouscích několik dní. I když od začátku víte, co bude na konci a jaký je smysl knihy, přesto je poselství v ní ukryté velmi silné a dostane snad každého (ať dítě nebo dospěláka).

28.04.2019 5 z 5


V dobrém i zlém V dobrém i zlém Michelle Sacks

Skvělý psychologický příběh o rodinné idile a o tom, že není všechno tak růžové, jak se mnohdy zvenku zdá. Z příběhu mě mrazilo a bylo i úzko, ale musela jsem číst dál a dál.

26.12.2018 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Četlo se to velmi příjemně, osudy postav mě dokázaly zaujmout. Ale nebylo to nic, co by mě nutilo přemýšlet po dočtení.

28.07.2018 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Vážně skvělé, na YA jsem už asi stará, ale tohle jsem riskla kvůli všeobecnému nadšení. Bylo to napínavé, bylo to čtivé a chci další díl. Rozhodně mě knížka donutila se zamyslet nad budoucností lidstva a možnostmi naší další existence.

07.07.2018 4 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Ač romány pro ženy nejsou tím, co běžné čtu, tato kniha mě velmi mile překvapila. Původně jsem po ní sáhla jen kvůli hezké obálce a touze úplně vypnout hlavu. A nakonec mě děj zaujal a nutil číst skoro na jeden zátah. Děj je sice trochu předvídatelný, až pohádkový, ale proč ne? Kniha splnila můj záměr si odpočinout.

09.01.2018 4 z 5


Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Moje první kniha od tohoto autora a jsem mile překvapená. Bylo to čtivé, lehce napínavé, zajímavý námět. Historická dějová linie se mi líbila trochu více, ale štvala mě naprostá dokonalost až super hrdinství hlavní postavy v této linii. A naproti tomu opomíjení zjevných faktů ve vyšetřování vraždy, ale asi jsem náročnější. Jinak knížku doporučuji. A určitě si od tohoto autora přečtu něco dalšího.

06.02.2017 4 z 5


Sojčák Sojčák Jaakko Ahonen

Naprosto úchvatný grafický román, který mě vtáhnul do svého ponurého světa. Krásné kresby, zajímavý příběh, který "čtenáře" donutí na konci se zamyslet nad vlastními strachy a bubáky

25.05.2016 5 z 5


Vila na Sadové Vila na Sadové Richard Sklář

Očekávala jsem asi trochu více z historické dějové linky, mrzí mě také ten trochu uspěchaný a nedotažený závěr. Jinak jako pro člověka, který žije nedalo od místa děje, je to docela zajímavá představa a možná také proto mě tato kniha tolik vtáhla. Ostravský dialekt, který autor hojně využívá, mi nikterak nevadí, bylo by asi divné kdyby hrdinka knihy mluvila spisovně.

11.02.2016 4 z 5