Sojčák
kniha od: Jaakko Ahonen & Lauri Ahonen
KoupitKoupit eknihu
Jak Disney potkal Kafku. I tak se dá definovat skvělý finský komiks, který se dostal do nejužší nominace Eisnerovy ceny ta rok 2015. Sojčák žije sám se svou matkou ve velkém honosném domě v naprosté izolaci. Nikdy jej neopustil, a dokud k tomu má jeho matka co říci, rozhodně to tak zůstane. Krásná výpravná kresba vás okouzlí, melancholický i zlověstný příběh uhrane. O této moderní pohádce pro dospělé budete přemýšlet ještě dlouho po jejím dočtení....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283003/big_sojcak-00k-283003.jpg 4.2273Komentáře (59)
Kniha Sojčák

Tenhle komiks je důkazem, že psaného slova nemusí být mnoho a i přesto může vzniknout nevšední a velmi silné literární dílo ukazující, jak daleko může zajít zakořeněný strach z vnějšího světa. Přečteno jedním dechem. Zanechá hlubokou stopu.

Esence beznaděje v roztomilých obrázcích. Hustý!
Vnímala jsem to v představách jako animaci, s ponurou hudbou k tomu... a vůbec mi to nedělalo dobře, tísnivé, temné, tohle není žádná oddechovka.

Tak tohle byla síla... Sojčák je útlá kniha, která prostřednictvím nakouknutí do života malého ptáčka servíruje skutečně těžký a temný příběh o tom, kam až může vést přehnaná starostlivost a strach z vnějšího světa... Ukazuje, jak tenká je hranice mezi láskou a sobectvím, ochranou a izolací, strachem a paranoiou...
Kresba je opravdu nádherná a celý příběh na ní staví. Vytváří tu správně ponurou a místy naprosto beznadějnou atmosféru. Psaného textu v knize není mnoho, ale to příběhu vůbec neubírá na kvalitě. Vše důležité člověk pochopí a zapůsobí to na něj i beze slov.
Sojčák je neobvyklý, ale skutečně skvělý komiks. Další z řady severských klenotů, které jsou u nás k dostání. Rozhodně doporučuji! :)

Krátký a smutný příběh o tom, k čemu vede strach a neznalost. A také o tom, že přehnaná starostlivost škodí a může maskovat i sobectví. Sojčák je komiks na deset minut, ale i tak stihne zapůsobit.

Nemůžu necitovat začátek anotace knihy, protože mi přijde absolutně trefný a výstižný...jak Disney potkal Kafku...a přesně takový tento komiks je. Graficky je zpracovaný naprosto dokonale, nevytknula bych absolutně nic a byla to potěcha pro oko. Příběh je ponurý, depresivní, ale zároveň má poutavou atmosféru a konec může mít více vysvětlení. Potěšila jsem tedy nejen ducha, ale především oko, takže můžu určitě doporučit.

Naprosto úžasný, originální komiks s pořádně depresivní, hororovou atmosférou.
Kombinace psychologického dramatu s tíživou atmosférou vám pořádně zamává emocemi a jen tak na něj nezapomenete.
Nevadilo mi, že komiks obsahuje minimum slov díky úchvatné kresbě.
Je to velmi silný, emotivní příběh.
Hodnocení: 5/5*

Depresivní doják s minimem psaného slova, přesto na člověka dýchne ponurá atmosféra.
Štítky
Autoři knihy