Volání netvora přehled

Volání netvora
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127534/bmid_volani-netvora-t3s-127534.gif 5 1324 1324

Volání netvora je pohádkový fantasy román pro mládež od amerického spisovatele Patricka Nesse napsaný na námět Siobhan Dowdové. Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému největšímu strachu. Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí. Dokáže to Conor?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

A Monster Calls , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání netvora. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (362)

Kája041
30.06.2024 5 z 5

První jsem viděla film, který je za mě nádherně udělaný a jdou v něm cítit emoce stejně jako v knize. Asi nedokážu říct co se mi líbilo víc, protože i kniha i film jsou úžasné a obdivuji, že i na necelých 200 stránkách dokázal autor vzbudit takové emoce. Převážně to nejsou hezké emoce, ale to k životu patří a já se musím přiznat, že mám takové knížky ze všeho nejraději. A také miluju příběhy ve kterých není úplně jasně vyhraněné zlo a dobro a v tomto příběhu jich dokonce bylo víc. :-)

Maanna
10.05.2024 5 z 5

Smutná a přitom nesmírně úlevná kniha plná příběhů, které na jednu stranu nechceme, aby se děly, ale na druhou stranu jsou mnohem hlubší než ty líbivé barvotiskové. Příběh a ilustrace vytvářejí výborně fungující celek, který se může dotknout těch nejhlubších strachů v nás a říci nám, že na ně nejsme sami.


M.V.Z.
01.01.2024 5 z 5

Náhodou jsem na tuto knihu narazila v knihovně. Od začátku do konce mě pohltila. Skvěle vykreslené pocity mladého Connora.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Někdy lidé potřebují lhát sami sobě.


ne vždycky musí být někdo dobrý. A ne vždycky musí být někdo zlý. většina lidí je někde uprostřed.


Ocenění knihy (2)

2012 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Preis der Jugendjury (Cena poroty))
2011 - British Book Awards (Children's Book of the Year)


Kniha Volání netvora v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených1 629x
ve Čtenářské výzvě247x
v Doporučených211x
v Knihotéce544x
v Chystám se číst746x
v Chci si koupit220x
v dalších seznamech17x